Uutiset

Autot

Keltainen palaa Turun katukuvaan

 

 

Bussien uusi raikas väritys viestii tulevaisuuteen suuntaavaa ajattelua, myönteisyyttä, nopeutta ja huolettomuutta. Raikkaan kelta-valkoisen värityksen on suunnitellut teollinen muotoilija Mari Siikonen WSP Design Studiosta.

– Bussien yhtenäinen väritys kirkastaa joukkoliikenteen imagoa. Keltaiset bussit ovat monille turkulaisille tuttuja aiemmilta vuosikymmeniltä. Bussit tunnettiinkin pitkään ”keltaisina vaaroina” tai ”keltsuina”. Nyt keltainen väri palaa Turun katukuvaan raikkaampana ja valkealla kevennettynä. Bussien etuosassa on Turun vaakunasta tuttu lilja kertomassa Turun historiallisista arvoista, joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte kuvailee.

Ensimmäiset kahdeksan keltaista bussia liikennöivät linjalla 1 Turun lentoasemalta satamaan. Keltaisuus katukuvassa lisääntyy hiljalleen: ensi keväänä neljännes ja keväällä 2012 suurin osa busseista on maalattu uusin värein.

– Linja-autot ovat näkyvä osa kaupungin katukuvaa. Siksi joukkoliikenteen yhtenäisellä ulkonäöllä on kaupunkikuvallistakin merkitystä. Yhtenäinen paikallisliikenteen väritys rauhoittaa ja selkeyttää kaupunkikuvaa ja nostaa paikallisliikenteen imagoa. Asiakkaille yhtenäinen väritys viestii jo kaukaa, että kyseessä on paikallisliikennettä ajava linja-auto, Korte toteaa.

Lähde: Turku.fi

Lue seuraavaksi