Uutiset

Autot

Kätevää kylmäkuljetusta

”Elintarvikkeiden kylmäketjun heikoin lenkki löytyy useimmiten sen loppupäästä. Dometicin tuotteet soveltuvat erinomaisesti niin kuluttajien kuin pitopalveluyrittäjien käyttöön”, aloittaa tuotepäällikkö Arto Anttila Dometic Finland Oy:stä.

Tuotepäällikön mukaan viime vuosien lämpöiset kesät ovat aktivoineet elintarviketarkastajia, jotka ovat olleet aikaisempaa kiinnostuneempia niin torikauppiaiden kuin pitopalveluyrittäjien kylmäkuljetusketjun pitävyydestä. Oikean kuljetuslämpötilan ohella tarkastuksissa on kiinnitetty aikaisempaa enemmän huomiota myös hygieniavaatimuksiin.

”Valitettavan usein samaan pakettiautoon lastataan lämpöä hohkaava karjalanpaisti ja viileää vaativa täytekakku yhdessä kukka-asetelmien ja astioiden kanssa”, harmittelee Anttila, jonka mukaan yrittäjät kokevat täysiverisen kylmäkuljetusajoneuvon hankinnan varsin vieraana ajatuksena paljolti korkean hankintahinnan johdosta.

Dometicin tuotevalikoimasta reilun vuoden ajan löytynyt Waeco CoolFreeze 850van on oiva ja kustannustehokas ratkaisu keveämpiin kylmäkuljetuksiin. Pakettiauton tavaratilaan nostettava ja kuormaliinoilla paikoilleen kiinnitettävä, kompressorikoneistolla varustettu kylmäkontti toimii sekä kuljetuksessa että varastoinnissa.

”Ajon aikana jäähdytys hoidetaan 12V virralla, tauon aikana sisäisen geeliakun turvin ja kohteessa kontti voidaan kytkeä verkkovirtaan”, summaa Anttila alkujaan NATOn tarpeisiin kehitetyn kontin ominaisuuksia.

Tilavuudeltaan 850 litran kontin pituus on 1,4 metriä leveyden ollessa 1,1 metriä, joten CoolFreeze soveltuu käytettäväksi myös kaikkein pienimissäkin pakettiautoissa, kuten Ford Transit Connectissa, Fiat Doblossa ja Renault Kangoossa. Kompaktin kontin lisäksi tavaratilaa jää käytettäväksi myös astioiden ja muiden kohteessa tarvittavien tuotteiden kuljettamiseen.

Anttilan mukaan monipuolisuus ja asennuksen helppous yhdessä joustavuuden kanssa ovat kylmäkontin merkittävimmät edut kilpailukykyisen hinnoittelun lisäksi.

”Kontti voidaan nostaa ulos kuormatilasta, jolloin asiakkaalla on käytettävissä perinteinen pakettiauto. Autonvaihtokin hoituu aikaisempaa helpommin, koska kontti voidaan nostaa vanhasta autosta uuteen”, kertoo Anttila muistuttaen samalla kontin tuomasta joustavuudesta.

”Jos pakettiautoon tulee syystä tai toisesta vika, voidaan kontti nostaa lähestulkoon minkä tahansa pakettiauton sisään. Integroidun kylmäkuljetusajoneuvon löytäminen taasen on erittäin haastavaa”.

Dometicin tuotevalikoima kattaa myös integroitujen kylmäkuljetusajoneuvojen varustamisessa tarvittavat lämmönsäätölaitteet. Anttilan mukaan Delphin valmistamat kylmäkoneet ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi ja tehokkaiksi ratkaisuiksi.

Varsinkin pääkaupunkiseudun parkkihalleissa liikkuvat autoilijat ovat kiitelleet DiaviaFrigo-mallistoa, koska siinä ei ole ajoneuvon kokonaiskorkeutta nostavaa ulkopuolista lauhdutinta. Siten ajokki ei eroa ulkoisesti muista pakettiautoista ja kompaktin rakenteen ansiosta sillä liikkuminen sekä varsinkin peseminen on erittäin helppoa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi