Uutiset

Autot

Kantavuutta ja kestävyyttä jousitusratkaisujen avulla

Vallilan Takomon toimitusjohtaja Teemu Punkka sekä yksikön päällikkö Marko Sirén esittelemässä Volkswagen Amarokiin asennettavia lisäilmajousia. Jousitusta kehittämällä avolavan saa nostettua uudelle tasolle niin ajomukavuuden, turvallisuuden kuin kantavuuden kannalta.

Yli 70 vuoden kokemus jousialasta tekee Vallilan Takomo Oy:stä todellisen alan pioneerin, jonka menestys perustuu ammattitaitoon, luotettavaan palveluun sekä alan teknisen kehityksen jatkuvaan seuraamiseen ja asiakkaiden toiveiden kuuntelemiseen. Vuosikymmenten aikana syntyneiden loistavien kontaktien ansiosta Vallilan Takomo on aina ensimmäisten joukossa tarjoamassa alan kehittyneimpiä tuotteita ja hyvänä esimerkkinä toimivat avolavaluokan ajoneuvoihin kehitetyt huipputekniset jousitusratkaisut.

Vallilan Takomon toimitusjohtaja ja neljännen polven yrittäjä Teemu Punkka on hyvin tyytyväinen viime vuoden menestykseen. ”Monipuolinen valikoima, jossa tuotteiden yhdistäminen on järkevää niin kustannustehokkuuden kuin lopputuloksen kannalta, on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi. Pystymme näin räätälöimään asiakkaalle toimivat kokonaispaketit, jotka vastaavat tarkoin ajotehtävien vaatimustasoon”, kertoo Punkka.

Pick-up uudelle tasolle

Avolavaluokan ajoneuvot ovat nykyään hyvin korkeatasoisia ja vanhoista kolhuisista työjuhdista on tultu huomattavasti eteenpäin. Samalla luonnollisesti niiden hankintahinnat ovat nousseet ja onkin selvää, että arvokkaasta ajoneuvosta täytyy saada mahdollisimman suuri hyöty irti. On erittäin rentouttavaa, kun tietää, että ajoneuvon kantavuus kestää täydenkin kuorman ajo-ominaisuuksien siitä kärsimättä. ”Pick-up-auton ajo-ominaisuudet nousevat kuormattuna aivan uudelle tasolle, kun siihen asennetaan lisälehtisarja tai vaikkapa lisäilmajousisarja. Samalla ajoneuvon kestävyys, luotettavuus ja ajoturvallisuus kohenevat Käytännön kuormakantavuuden parantamisen lisäksi ratkaisuja löytyy myös teknisen kokonaismassan korottamiseen”, Punkka kertoo.

”Tällä hetkellä erityisen suosittuja ovat olleet Volkswagen Amarok- sekä Toyota Hilux-mallien jousitustyöt, mutta meillä on tarjota hyvin yksilölliset ratkaisut kaikkiin pick-up-malleihin. Yhteistyömme alan johtavien jousitusalan valmistajien kanssa on toiminut monipuolisesti jo vuosien ajan ja toimitamme esimerkiksi MAD-, VB-, Koni-, SV -tuotteet suoraan varastosta tai nopealla vain muutaman päivän toimistusajalla”, lupaa Punkka.

Monipuolisuus vahvuutena

Vallilan Takomon vahvuutena on jousitusalan hyvin monipuolinen osaaminen ja nopea reagointikyky muuttuviin tilanteisiin. Vaatimukset toimivalle jousitukselle saattavat olla hyvinkin yksilöllisiä, mikä vaatii ammattitaitoa sekä muuntautumiskykyä myös myyjäpuolelta. ”Tällä hetkellä hyvin suosittuja ovat olleet esimerkiksi Mercedes-Benz Viton korotusjousisarjat niin etu- kuin taka-akselille. Hankintahinnaltaan edullinen ratkaisu tuo maavaraa ja parantaa ajettavuutta erityisesti täyteen kuormattuna tai muissa vaativissa olosuhteissa. Myös Volkswagen Crafterin ilmajousitus on ollut kysytty tuote ja kesään mennessä saadaan omat versiot myös taka- ja neliveto-Craftereihin sekä uuteen MAN TGE-mallistoon”.

Vallilan Takomon nopeudesta kertoo myös se, että kesällä maahan saapuvaan uuteen Sprinter-mallistoon on saatavilla ilmajousitusratkaisu miltei saman tien. ”Tämä edellyttää luonnollisesti henkilökunnaltamme erikoisosaamista ja olenkin hyvin ylpeä yksilöllisestä räätälöintitaidostamme. Tietenkin meillä on tarvittaessa käytettävissämme hyvin monipuolinen ja nopea alihankintaverkosto, joka täydentää omaa toimintaamme saumattomasti. Tämä kokonaispalvelu tekee toiminnastamme hyvin joustavaa ja kustannustehokasta laadun säilyessä vaativammallamme hyvin korkealla tasolla”, Punkka jatkaa.

Markkinointi asettaa omat haasteensa ajoneuvojen jousitusratkaisuille. Jouset ovat auton alla piilossa eikä niiden toimivuuteeen siksi osata kiinnittää aina huomiota eikä auton korkeuteen tai ajettavuuteen liittyviä ongelmia osata välttämättä yhdistää jousitukseen. ”Toivommekin, että paljon ajavat alan ammattilaiset tai useiden painavilla kuormila liikkivat ottaisivat huomioon eri jousitusratkaisujen tuomat mahdollisuudet parantaa auton ominaisuuksia. Kuormankantokyvyn ja ajettavuuden parantamisen lisäksi oikealla jousiratkaisulla lisätään kestävyyttä, turvallisuutta ja mukavuutta. Myös kuorman lastausta voidaan helpottaa. Kannattaa siis ottaa meihin yhteyttä ja keskustella lisää autosi käyttövaatimuksiin sopivasta ratkaisiusta”, päättää Punkka.

Lue seuraavaksi