Uutiset

Autot

Kalusteet uuteen kotiin

Euroopan johtaviin huoltoautokalustevalmistajiin lukeutuva Modul-System on marraskuun alusta alkaen toiminut Suomessa oman maahantuontiorganisaation turvin. Suomen toiminnoista vastaavan myyntijohtaja Timo Liikasen mukaan kentällä toimitaan edelleen maanlaajuisen ja asiakasta lähellä olevalla ammattitaitoisella jälleenmyyjäorganisaatiolla, jota pyritään mahdollisuuksien mukaan laajentamaan eri puolilla maata.

”Haluamme jatkossakin tuottaa yhteistyössä jälleenmyyjiemme kanssa loppukäyttäjille heidän tarpeiden ja vaatimusten mukaisia huoltokalusteratkaisuja. Modul-System on profiloitunut yksinomaan huoltokalusteiden valmistajaksi, joskin yhteistyössä laajan verkostomme avulla olemme pikemminkin täyden palvelun ratkaisutoimittaja”, linjaa Liikanen Vantaalla, lentoaseman välittömässä läheisyydessä sijaitsevissa toimitiloissa.

Uusi organisaatio on haluttu pitää hyvin yksinkertaisena ja ohuena, Suomen toiminnot hoituvatkin kahden henkilön voimin. Tuotteiden varastointi ja niihin liittyvät logistiset toimet sen sijaan hoidetaan sopimuskumppanin avulla. Suomessa sijaitsevasta keskusvarastosta löytyy käytännössä kaikki tuotevalikoimaan kuuluvat kokonaisuudet ja tuotteet nopeaan toimitukseen.

”Yksi Modul-Systemin maailmanlaajuisista vahvuuksista on ollut toimitusnopeus, mistä haluamme pitää kiinni myös Suomessa”, vakuuttaa Liikanen, jonka mukaan asiakaskunnalle halutaan tarjota perusteellista ja asiakaslähtöistä suunnittelupalvelua niin kalusteiden kuin muidenkin huoltoautovarusteiden osalta.

Kalusteiden korkea hankintahinta on Liikasen mukaan myytti, jonka murtamiseksi tullaan työskentelemään hartiavoimin. Myyntijohtajan mukaan korkealaatuisten, perustason laatikostoja sisältävien kalusteratkaisujen hinnat alkavat noin tuhannesta eurosta, mikä on ajoneuvon hankintahinnasta hyvin pieni osa. Kustannus jää tätäkin alhaisemmaksi asiakkaan päätyessään yksinomaan hyllyihin.

”Kalusteiden hankintaa voi lähestyä myös käytettävissä olevan budjetin kautta. Asiakas voi antaa meille hintakaton, jonka puitteissa suunnittelemme hänelle sopivan ratkaisun. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti kaikkien tarpeisiin ja lompakolle sopiva ratkaisu”, vakuuttaa Liikanen muistuttaen samalla kalusteiden pitkästä käyttöiästä.

”Tapaamme kentällä säännöllisesti 10-15 vuoden ikäisiä, moitteettomassa kunnossa olevia kalusteita, jotka ovat kulkeneet jo useamman auton sisällä”, kertoo myyntijohtaja, jonka mukaan modulaarisuus on etu myös muokattaessa kalusteita myöhemmin ajoneuvon tai työtehtävien muuttuessa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi