Uutiset

Autot

Kaha esitteli Webaston kylmäkuljetus- ja ilmastointilaiteuutuudet

Kahan tuotepäällikkö Mikko Hakulinen esitteli Webasto Road Showssa asiantuntevalle yleisölle Webaston uutuustuotteita, kuten kuvan Cool Top -kattoilmastointilaitteistoa pikkubusseihin sekä pienoislinja-autoihin.

Henkilö- ja hyötyajoneuvon varaosien ja lisävarusteiden, työkalujen sekä ajoneuvoteollisuuden komponenttien maahantuonti- ja tukkuliike Oy Kaha Ab on tunnettu laajasta ja laadukkaasta tuotevalikoimastaan. Siihen tärkeänä osana kuuluva saksalainen Webasto on lämmitys-, jäähdytys- ja ilmastointijärjestelmien erikoisosaaja, joka on muodostunut jo käsitteeksi alalla teknisen edelläkävijän aseman ansiosta.  Webaston uutuustuotteet edustavat alansa huippua ja joulukuussa esitellyt kylmäkuljetus- ja ilmastointilaiteuutuudet herättivät ansaittua huomiota.

Kaha järjesti joulukuun puolivälissä Vantaan koulutustiloissaan ”Webasto Road Show” -tilaisuuden, jossa esiteltiin tuoteperheen uutuudet ajoneuvojen jäähdytys- ja ilmastointitehtäviin. Asiapitoisen luennon jälkeen päästiin tutustumaan tarkemmin Webaston tuoreimpiin tuotteisiin, kuten suorakäyttöisiin Frigo -kylmäkuljetusjärjestelmiin, Cool Top -kattoilmastointilaitteisiin sekä integroituun akkukäyttöiseen Frigo Top 10 -kylmäkuljetusjärjestelmään.

Kylmäkuljetustehoa pikkupakettiautoihin

Webaston Frigo Top 10 on erinomainen ratkaisu pienten pakettiautojen viileä- ja pakastekuljetuksiin aina viiden kuution kuormatilavuuksiin saakka. Frigo Top 10:ssa on laaja käyttöalue, sillä sen tekniikalla pystytääntavaratilan lämpötila säätämään kymmenen asteen lämmöstä aina 20 asteen pakkaseen saakka. Frigo Top 10 soveltuu erityisesti ilmastoituihin ajoneuvoihin, joiden moottoritilaan ei mahdu erillistä lisäkompressoria. Kompaktin Frigo 10:n kompressori, moottori ja lauhdutin saadaan integroitua kokonaisuudessaan alustaan, joten ne eivät vaikuta auton ulkonäköön tai aerodynamiikkaan. Frigo saa virtansa suoraan ajoneuvon akusta, joten myös sen asennus on vaivatonta. Akun toiminnan turvaamiseksi Frigossa on myös automaattinen sammutus, joka tarvittaessa estää akun täydellisen tyhjentymisen.

Ilmastointivoimaa pikkubussiluokkaan

Pikkubussien matkustajat arvostavat mukavuutta ja miellyttävä lämpötila on olennainen osa viihtyvyyttä. Webaston Cool Top -kattoilmastointilaitteilla matkustusmukavuus säilyy miellyttävänä kaikissa olosuhteissa ja asiakastyytyväisyys nousee korkealle tasolle. Cool Top -luokan ilmastointilaitteet soveltuvat erityisesti 15-20-paikkkaisiin ajoneuvoihin ja laadukkaiden komponenttien kautta niiden käyttöikä on erittäin pitkä. Webaston tyyliin myös Cool Top on räätälöitävissä omien mieltymysten mukaan ja sen saa joko manuaalisella tai automaattiohjauksella ja myös lisävarustelista on kattava. Cool Topin jäähdytysteho on maksimissaan 14 kW ja lisävarusteena saatavan lämmityksen teho on 12 kW.

Yksilöllistä kylmäkuljetuskapasiteettia

Suorakäyttöiset Frigo Top 25, 35 ja 40-kylmäkuljetusjärjestelmät tarjoavat uuden sukupolven teknologiaa tarkkaan räätälöitävillä vaihtoehdoilla. Saatavilla on niin 12 kuin 24 voltin järjestelmät, joihin saa 230 tai 400 voltin seisontakäytön ja asennuksen voi valita joko katolle tai kuormatilan eteen. Itse laitteen koko on saatu hyvin kompaktiksi ja myös sen asennus sekä huolto ovat helppoja suorittaa. Nykyaikaisesta teknologiasta kertovat esimerkiksi integroitu hermeettinen seisontakäytön kompressori, kestävät puhaltimet aerodynaamisilla siivillä, integroitu lämmönvaihdin sekä kaksipuolinen sulatusjärjestelmä. Jäähdytyskapasiteettia Frigo Top -järjestelmissä on parhaimmillaan 3 836 W ja ne soveltuvat aina 18 kuution rahtitilavuuksiin saakka.

Kaha mukana kehityksessä

Elintarvikekuljetusten ja esimerkiksi lääkekuljetusten säädösten yhä kiristyessä tulee kuljetusyritysten seurata alan kehitystä tarkoin. Tarvittaessa asiantuntija-apua ovat alan ammattilaiset parhaita neuvojia ja Kahan osaava lämmitys-, ilmastointi- sekä kylmäkuljetuspuolen henkilökunta opastaa tarvittaessa mielellään oikeiden hankintojen pariin. Näin voi olla varma kriteerien täyttymisestä, tarvittavista ATP-hyväksymisistä sekä pykälien mukaisista kylmäaineiden käytöstä.

Lue seuraavaksi