Uutiset

Autot

Kabe-Adrialla aihetta juhlaan

Vuonna 2000 perustettu Kabe-Adria Oy on karavaanipuolen merkittävä maahantuoja, jonka tuotteiden edistyksellisyys toimii alan standardina. Kabe ja Adria täydentävät valikoimallaan toisiaan onnistuneesti ja asiakkaalle on tarjota juuri hänen vaatimuksiinsa soveltuva ajoneuvo. Viime aikoina suosioon on noussut Kaben 740-sarja ja Adrian uusi Citroën-alustalle rakennettu mallisto on myös herättänyt ansaittua huomiota.

Kabe-laatu on löytänyt maassamme oman asiakaskuntansa ja varustelutasoltaan sekä hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen 740-sarja on nostanut markkinaosuuttaan moninkertaiseksi viime vuoden aikana. ”Myynnin onnistuminen perustuu Suomen oloihin erinomaisesti soveltuvaan räätälöintiin, jonka kautta ajoneuvo on helposti käytettävissä myös ympärivuotisesti. Kabe on tunnetusti Premium-luokan tuote ja sille on selkeästi syntynyt oma laatua arvostava asiakaskuntansa”, kertoo Kabe-Adrian toimitusjohtaja Bo Karlsson.

Juhlavuosi tuo uutuustuotteita

Kabella ei ole luonnollisestikaan jääty lepäämään laakereille menestyksen kautta, vaan katse on voimakkaasti tulevaisuudessa uusien mallien kautta. Yksityiskohdista kannattaa mainita Smart D -ohjausjärjestelmä, jonka avulla voi valvoa kaikkia ajoneuvon toimintoja ja jonka voi yhdistää myös matkapuhelimeen tai sitä voi hallita Remote-sovelluksella pilvipalvelun kautta. Järjestelmässä on myös runsaasti hälytystoimintoja, joiden kautta selviävät esimerkiksi tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Elokuussa on luvassa todellinen alan suurtapahtuma, kun Ruotsissa Elmian messualueella järjestetään Kaben 60-vuotisjuhlat. Tapahtumaan kutsutaan merkin ystävät kaikkialta ja heille on luvassa juhlinnan ohella myös katsaus Kaben vuoden 2018 mallistoihin. Suomessa päätapahtuma on syyskuussa järjestettävä Caravan 2017 Lahdessa, jossa esitellään esimerkiksi täysin uusi matkailuauton pohjaratkaisu, joka on kehitetty Kaben asiakastoiveiden perusteella.

Adrian valikoiman laajuus hurmaa

Slovenialaismerkki Adria on ottanut paikkansa suomalaisten karavaanareiden joukossa ja erityisesti malliston laajuus sekä soveltuvuus maamme olosuhteisiin ovat miellyttäneet asiakaskuntaa. ”Adrialla on tarjota varustelultaan kaikentyyppisiä ratkaisuja ja nyt markkinoille saapuvat Citroënit täydentävät alustavaihtoehtoja entisestään. Citroënilla on tarjota 130 ja 160 hevosvoiman moottoreita ja hinnoittelultaan ne ovat jonkin verran Fiateja edullisempia”, korostaa Karlsson. Myös lämmitysratkaisujen sekä tietotekniikan taso on Adrialla kunnossa ja esimerkiksi nettiyhteysvalmiudet vastaavat nykyajan tasoa.

Tehtaat vauhdissa

Alkanut vuosi on matkailuajoneuvopuolen valmistajien kohdalla ollut todella hurja, sillä kysynnän kasvu Euroopassa on laittanut tehtaat maksimilleen. ”Tämä näkyy toimitusaikojen kasvamisena ja tilausten kanssa kannattakin nyt olla hyvissä ajoin liikkeellä. Sesonki on päällä tasaisesti koko alalla ja kasvu näkyy niin vaunuissa kuin autoissa.  Keskihintainen luokka on myynnillisesti suurin, mutta nyt luksuspuolenkin kysyntä on kohdallaan”, tiivistää Karlsson. ”Mielenkiintoista on myös nähdä miten tulevat lakialoitteet tieliikennenopeuksista ja ajokorttiluokista tulevat maassamme vaikuttamaan. Olemme pyrkineetkin vaikuttamaan päätösten järkevyyteen omien vaikutuskanaviemme kautta ja toivomme päätösten tuovan lisää potentiaalia alan kasvuun Suomessa”, Karlsson päättää.

Lue seuraavaksi