Uutiset

Autot

KA-Rengas panostaa palveluun

KA-Rengas tarjoaa rengasalan palveluita Koski Tl:ssä, Turussa ja Riihimäellä. Kiinteiden toimipisteiden ohella asiakkaita palvellaan myös kiertävillä asennusautoilla, joiden turvin rengastyöt hoituvat niin maastossa kuin kuljetusyrittäjien kotitalleilla.

Kymppitien varteen Koski Tl:n on vastikään avattu KA-Renkaan uusi toimipiste, jossa palvellaan niin paikallisia käyttäjiä kuin ohikulkuliikennettäkin. Palveluun panostava yritys on vastikään liittynyt myös RengasCenter-ketjuun.

Vuosituhannen vaihteessa toimintansa aloittanut, Risto Lehdon luotsaama KA-Rengas on viidentoista vuoden aikana kasvanut alallaan merkittäväksi toimijaksi. Alkujaan lähinnä paikalliseen kysyntään vastanneella yrityksellä on nykyisin toimipisteet myös Turussa ja Riihimäellä, pääkaupunkiseudulle on määrä avata toimipiste vielä kuluvan vuoden aikana. Kiinteiden toimipisteiden lisäksi asiakkaita palvellaan myös kahdella kattavasti varustetulla asennusautolla, joiden toimialue kattaa lähinnä eteläisen Suomen.

”Asennusautoilla palvellaan lähinnä työkoneasiakkaita, mutta joukossa on myös lukuisa joukko kuljetusyrittäjiä”, kertoo Lehto, jonka mukaan yrityksen palveluvalikoima kattaa kaikki rengasalan palvelut niin henkilö- ja pakettiautoihin kuin työkoneisiin ja traktoreihinkin. Kaikissa toimipisteissä tarjotaan myös 24/7 hälytyspalvelua hinausautokalustolla, jonka varusteluun kuuluu rengastöissä tarvittavat työkalut ja laitteet. Lehdon mukaan tien päällä sattuva rengasrikko johtaa monesti myös laajamittaisempiin remontteihin.

Pinnoituksilla kilometrihinta edulliseksi

Rengasmyynnin ja asennuspalveluiden ohella KA-Rengas tarjoaa myös pinnoituspalvelua 10 vuoden kokemuksella. Vastikään tehtyjen investointien jälkeen yrityksen vuotuinen pinnoituskapasiteetti nousee 15 000 renkaaseen.

”Pinnoituksissa asiakaskuntamme ulottuu erittäin laajalle alueelle, käytännössä kaikkialle Suomeen. Asiakkaiden joukossa on myös huomattava määrä jälleenmyyjiä, joille teemme rahtipinnoitusta”, jatkaa Lehto, jonka mukaan rengasrunkoja kerätään asiakkailta lähinnä omalla kalustolla.

Lehdon mukaan renkaiden pinnoittaminen on paitsi ekologinen, myös kuljetusyrityksen talouden kannalta edullinen vaihtoehto. Laadukkaan rengasrungon voi pinnoittaa kolmekin kertaa, jolloin kilometrihinta jää erittäin kilpailukykyiseksi.

”Mielestäni asiakkaat ovat nykyisin aiempaa laatutietoisempia, jolloin alle ei laiteta enää niitä kaikkein halvimpia kiinalaisrenkaita”, pohtii Lehto asiakaskunnassa tapahtunutta muutosta. Asiakkaat ovat myös erittäin hintatietoisia, jolloin alan toimijoiden on elettävä alati ajan hermolla.

”Oikealla hinnoittelulla ja laadukkaalla palvelulla pärjää myös tulevaisuudessa”, summaa Lehto.

Vahvuutta ketjuajattelusta

KA-Renkaan toimipisteet ovat viime vuoden lopulta alkaen olleet osa maanlaajuista RengasCenter-verkostoa. Lehdon mukaan vahvuutta toimintaan antavan ketjun kautta asiakkaille voidaan tarjota heidän toivomaa maanlaajuista palvelua.

”Yhteistyössä on helpompi tarjota maanlaajuista palvelua”, summaa Lehto ja jatkaa:

”Olemme aiemmin tuoneet valtaosan renkaista itse maahan, mutta jatkossa nojaamme enemmänkin RengasCenter-ketjun hankintakanaviin, jolloin voimme keskittyä asiakaspalvelun hiomiseen ja palvelutarjonnan kasvattamiseen”, pohtii Lehto esitellessään helmikuussa avattua toimipistettä Turkuun johtavan kymppitien äärellä.

Koski Tl on kooltaan pieni paikkakunta, joskin sen sijainti varsin vilkkaasti liikennöidyn valtaväylän varressa tuo mukanaan runsaan asiakasvirran. Lehdon mukaan rengasliikkeen on sijaittava hyvällä ja näkyvällä paikalla.

”Näkyvyyttä tarvitaan, koska me haluamme tehdä asiat kunnolla ja hyvin. Vaihtoehto on olla tekemättä mitään, koska huonoa työtä emme halua tehdä”, päättää sanavalmis rengasalan yrittäjä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi