Uutiset

Autot

K & K Kivinen uusiin tiloihin Sulan alueelle

Kohta 25 vuotta matkailuajoneuvoalalla toiminut K & K Kivinen on suomalainen perheyhtiö sanan parhaassa merkityksessä, sillä yrityksen toiminnassa on mukana kaksi sukupolvea puolisoineen. Yritys on vuosien aikana saanut erittäin palveluhenkisen sekä luotettavan maineen ja toiminnan yhä kasvaessa yritys siirtyi uusiin, omiin yli tuhannen neliön tiloihin loistavalle paikalle vain kymmenen minuutin päähän Kehä III:sta.

Kari Kivinen perusti matkailuvaunuihin sekä -autoihin keskittyneen yrityksensä vuonna 1993 ja nyt vetovuorossa on hänen poikansa Karo Kivinen. Yritys on nähnyt lähietäisyydeltä alan hurjimmat muutokset ja nopeasti reagoimalla suuriinkin vaihteluihin on reagoitu nopeasti. Tuotevalikoimaa on kasvatettu sekä rakennettu kysynnän mukaan ja erityishuomiota on kiinnitetty varustemyynnin, huollon sekä muun jälkimarkkinoinnin toimivuuteen. Varmistaakseen toiminnan kehityksen myös jatkossa yritys etsi uusia toimitiloja ja Neliökujalta hankitut tilat ovatkin remontoitu tarkoin karavaanipalveluita silmällä pitäen.

Edustuksessa huippumerkit

K & K Kivinen työllistää tällä hetkellä kuusi henkilöä ja sesonkiaikoina mukana on myös lisähenkilöitä. Edustuksiin kuuluvat esimerkiksi Hobbyn, Fendtin, Kaben sekä Poksin tuotteet ja valikoimaa täydentävät Respon sekä Agadoksen perävaunut. ”Monipuolinen valikoima on meidän vahvuutemme ja tarjolla täytyy olla periaatteessa kaikille kaikkea niin kokoluokkien kuin varustelutasojenkin mukaan. Asiakkaat ovat nykyään entistä laatutietoisempia ja jo kauppaan tullessa tiedetään mitä varusteluja vaaditaan”, kertoo Karo Kivinen. ”Merkkitarjontamme mahdollistaa monentyyppiset ratkaisut ja ammattitaitoisen henkilökuntamme kautta pystymme suorittamaan hyvin yksilölliset räätälöinnit tuotteisiimme”, Kivinen lisää.

Varustelutaso kehittyy

Erityisen suosittuja varusteita tällä hetkellä ovat esimerkiksi markiisit sekä ilmastoinnin ratkaisut ja vaunupuolella siirtojärjestelmät ovat hyvin kysyttyjä. ”Siirtojärjestelmät lisäävät käytön helppoutta ahtaissa olosuhteissa ja se lisää tietenkin myös turvallisuutta. Myös matkustamisen mukavuuteen kiinnitetään huomiota ja esimerkiksi keittiön varustelutason tulee nykypäivänä olla korkea”, korostaa Kivinen. ”Jääkaapit, uunit sekä mikrot kuuluvat miltei vakiotasoon sekä vaunuissa että autoissa. Toinen merkittävästi kasvanut sektori on tietotekniikka, jossa myös vanhempi ikäluokka on ottanut innolla vastaan sen tuomat mahdollisuudet esimerkiksi turvallisuuden ja valvonnan myötä. Erityisesti vaunupuolelle on tullut ilahduttavasti mukaan nuorempaa sukupolvea ja heille tietotekniikan korkea taso on perusedellytys”, lisää Kivinen.

Jälkimarkkinointi iskukunnossa

Muutto uusiin, isompiin tiloihin mahdollisti erityisesti huolto- sekä varaosapuolen palveluiden kasvattamisen. ”Nyt pystymme ottamaan kerralla sisään jopa viisi yksikköä ja tämän kautta myös huoltohenkilökunnan määrää on kasvatettu.  Tämä tarkoittaa asiakkaille nopeampaa palvelua ja varustelumahdollisuuksien kasvamista. Samalla myös varaosavalikoimaa on kasvatettu niin, että tärkeimmät osat löytyvät suoraan hyllystä ja luonnollisesti myös varuste- ja tarvikemyymälän koko on kasvanut. Näin esimerkiksi pöytäryhmiin, markiiseihin sekä pyörätelineisiin on helpompi tutustua konkreettisella tavalla”, korostaa Kivinen.

Valikoimaa uusissa ja käytetyissä

K & Kivisen vahvuutena on uusien ja käytettyjen ajoneuvojen kattava tarjonta. ”Uusissa vaunuissa esimerkiksi Fendtin loistava hinta-laatusuhde on tuonut paljon uusia asiakkaita ja käytetyissä vaunuissa meidän 65 kappaleen varastostamme löytyy ratkaisu jokaiseen tarpeeseen. Perävaunurintamalla erityisesti isojen vaunujen kysyntä on ollut reipasta ja teli- sekä kuomuversiot kiinnostavat nykyään jo ihan mökkikäytössäkin”, Kivinen huomauttaa.

 K & Kivisen uusien tilojen avajaiset pidettiin toukokuussa ja komea yleisömäärä osoitti sijainnin toimivuuden. ”Paikka löydettiin jo nyt hyvin ja tulevien opasteiden sekä valomainosten kautta saapuminen on jatkossa entistäkin helpompaa”, päättää Kivinen.

Lue seuraavaksi