Uutiset

Autot

Juhta kotikentällä

Harri Juvonen on ammatinvaihtaja, joka joutui luopumaan kaksi vuotta sitten alakattoasentajan työstä terveydellisistä syistä. Toimettomana mies ei kuitenkaan halunnut olla, joten hän hakeutui Kaski Työvalmennukseen.

Työelämävalmennusjaksoa seurasi nykyinen työsuhde. Jatkosuunnitelmissa on eteneminen Kaski Työpankkiin, jossa hankitaan lisää valmiuksia ja koulutusta ja josta ponnistetaan eteenpäin. Nykyinen työ on Kaski Työvalmennuksessa erilaisissa työtehtävissä työskentelyä. Tänään vuorossa oli Juhta plus -peräkärrien kuomutusta.
–Tavoitteena on saada itseni työllistettyä avoimille työmarkkinoille.

Kaski Työvalmennuksessa olon aikana Juvonen kertoo kuntonsa nousseen. Aika kuluu huomattavasti paremmin kuin kotona imuroiden. Kaskin hän löysi Joensuun seudun TE-toimiston työvoimaohjaaja Irma Kukkosen neuvoin. Työkyvynkartoitus Kaskin työklinikalla puolitoista vuotta sitten oli alkuna uuteen.
 

Juhtaa rakentamassa

Sahateollisuudessa toiminut teräasettajasta hitsariksi kouluttautunut Terho Turunen valmistaa Juhta-peräkärrin runkoja. Työ on mielekästä ja tulevaisuuteen tähtäävää. Kaski Työvalmennuksessa työsuhde ei kestä loputtomiin ja tavoitteena on työ­kokemuksen karttuessa työllistyä vapaille markkinoille.

Työpankki-hankkeen edeltäjässä Profiloidu Osaajaksi -hankkeessa aluksi 50-vuotiaalle Terholle tehtiin profilointihaastattelu, jonka kesto oli 45 minuuttia. –Sen jälkeen on laadittu cv ja jatkosuunnitelma työllistymiseksi. Terho Turunen aloitti KASKI Työvalmennuksessa työelämävalmennuksessa, joka kesti 2 kuukautta. Tämän jälkeen solmittiin palkkatuen turvin työsuhde, jonka tavoitteena on saada hitsaustehtävissä arvokasta työkokemusta ja näin parantaa mahdollisuuksia työllistyä avoimille työmarkkinoille. Nyt työsuhdetta on takana kolme kuukautta.
 

Aito pohjoiskarjalainen

Juhta plus peräkärri on suomalainen avainlipputuote, josta Honkalampi-säätiö on ylpeä. Tuotteet valmistetaan Joensuun ja Kiteen tehtailla pohjoiskarjalaisin voimin alusta loppuun, vain kuomut tulevat muualta. Juhta on saanut kestävän, vahvan ja hyvän tuotteen maineen. Laadun takeena on 33 vuoden kokemus peräkärrien valmistuksesta ja sertifioitu ISO 9001 -laatujärjestelmä.

–Toivottavasti ihmiset huomaavat tuotetta ostaessaan kiinnittää laadun lisäksi huomiota siihen, miten merkittävä työllistävä vaikutus Juhta-kärreillä kuten muillakin Kaski-tuotteilla on maakunnassa, muistuttavat tuotannollisesta toiminnasta vastaava tuotantoteknikko Antero Oinonen ja palvelupäällikkö Marjatta Rummukainen. Juhta+ peräkärrien toinen vahva valmistaja on Timo Matikaisen johtama Kaski Raja-Karjalan Kiteen toimipiste.

 

Juhta plus
•    perävaunuja valmistettu vuodesta 1977 lähtien
•    työllistää ja tukee pohjoiskarjalaisia
•    tuotteita: kevytperävaunut, trailerit, reet, suojapeitot, mönkijän vaunut, venevarusteet, varaosat ja tarvikkeet
•    Kiteellä ja Joensuussa tehtaanmyymälät
•    Juhta plus -peräkärryjen huollot, myös muiden merkkien perävaunujen huoltoa
•    Avainlippu-tuote
•    jälleenmyyjiä ympäri Suomea

 

www.juhta.fi

 

Lue seuraavaksi