Uutiset

Autot

Juha Lihavainen on sankarikuljettaja

ammattina sankari

Sankarin tavoin toimineita kuljetusalan ammattilaisia etsivässä Ammattina Sankari –kampanjasssa on palkittu vuoden 2013 Sankarikuljettajana joensuulaisen Juha ”Juuso” Lihavaisen. 20 vuotta linja-autonkuljettajana toiminut Juha on erittäin omistautunut paljolti myös lasten parissa tekemälle työlleen. Juha Lihavaisen sydäntä lähellä ovat kaikki pienet koululaiset, joita hän päivittäin kuljettaa. Savo-Karjalan Linja Oy:n linja-autonkuljettajaa Juha ”Juuso” Lihavaista luonnehditaan erään koululaisen äidin toimesta seuraavin sanoin:

”Juuso pitää oppilaista huolta, soittaa oppilaiden kotiin jos esimerkiksi aikatauluissa on pientä viivettä, kertoo lapsille liikenneturvallisuudesta, palkitsee heijastimen käyttäjiä, on erittäin omatoiminen ja huolta pitävä turvallinen kuljettaja. Kaiken huipuksi joka ikinen joulukuu hän pukeutuu työpäivinään joulupukiksi ja lapset pääsevät kouluihinsa joulupukin linja-autolla. Kaikille vastaantulijoillekin tulee hyvä ja jouluinen mieli kun Juuso-joulupukki jaksaa myös tervehtiä käden heilautuksella kaikkia vastaantulijoita. Huippu tyyppi.”

Omalla ammattitaidollaan Juha Lihavainen on osoittanut Ammattina Sankari -kampanjan peräänkuuluttamaa herrasmiesmäistä käytöstä, jossa yhdistyy huolehtiva ja lapsista välittävä ilmapiiri. Palkintona hänelle ojennettiin 5 000 euron palkintosekki, josta puolet hän lahjoittaa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen, Kontiolahden Lehmon koulun kirjaston uusimista varten.

Ammattina Sankari-palkintogaalan juhlapuhuja, Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja kansanedustaja Kalle Jokinen ja kampanjan puuhamies Jussi Huhta luovuttivat palkintosekin sankarikuljettaja Juha Lihavaiselle marraskuussa.

Lue seuraavaksi