Uutiset

Autot

Jousituksella mukavuutta

Suomalainen tieverkosto lukuisine routaheittoineen ja hidasteineen on karvasta kauraa ajoneuvokaluston jousituksille. Tilanne kärjistyy entisestään lähdettäessä tien päälle erikoiskäyttöön räätälöidyllä kalustolla, kuten pikkubussilla, asuntoautolla tai muulla kooltaan tai kantavuudeltaan sarjatuotantoautosta poikkeavalla ajokilla.

”Kevyessä kalustossa käytetyt jousitusratkaisut ovat merkistä ja mallista riippumatta kuorman kantokyvystä, ajomukavuudesta ja hankintahinnasta koostuvia kompromissiratkaisuja, jotka soveltuvat parhaiten keskieurooppalaisille kestopäällystetyille ja tasaisille teille”, summaa Suomen Vaunuosa Oy:n Perttu Muuronen.

Klaukkalassa toimiva Suomen Vaunuosa on keskittynyt nimensä mukaisesti matkailuajoneuvokaluston varusteluun, huoltoon ja korjaamiseen, joskin yrityksen tiloissa tapaa entistä useammin myös pakettiautoja sekä pikkubusseja.

”Ajoneuvokaluston jousitukseen ja iskunvaimennukseen tehdyt muutokset ovat meille ominta aluetta”, kertoo Muuronen esitellessään Mercedes-Benz Sprinteriin asennettavia lisäjousia.

Muurosen mukaan painopisteeltään korkean ajoneuvokaluston yleinen ongelma on alimitoitettu heilahduksenvaimennus, joka on paitsi mukavuutta alentava seikka myös selkeä turvallisuusriski henkilöliikenteessä.

”Lähestulkoon jokainen linja-autonkuljettaja tunnistaa tilanteen, joka syntyy ajettaessa poikittaisen hidasteen tai muun heiton yli huonolaatuisella tai muutoin puutteellisella jousituksella varustetulla autolla. Ajoneuvon heilahtelu puolelta toiselle on hyvin voimakasta, mikä aiheuttaa selvän vaaratilanteen matkustajille”, jatkaa Muuronen.

Tarpeet muutoksen ohjaajana

Jousitukseen tehtävistä muutoksista puhuttaessa kääntyy keskustelu hyvin usein lisälehtiin, mikä ei Muurosen mukaan ole aina se oikea saati paras ratkaisu.

”Mielestäni tärkeintä olisi kartoittaa asiakkaan tarpeet ja mahdolliset puutteet jousitusjärjestelmissä. Lisälehti on hyvä, herkkyyden säilyttävä vaihtoehto ajoneuvoihin, joissa on ennestään yksilehtinen jousitus. Mikäli akselilla on ennestään useampilehtinen pakka, parempaa lopputulokseen päästään useammin iskunvaimentimien vaihdolla tai ilmajousien asentamisella”, valottaa Muuronen lukuisia vaihtoehtoja.

Varsin usein asiakkaan ja matkustajien kannalta parhaaseen lopputulokseen päästään yhdistämällä useita osatekijöitä. Esimerkkinä Muuronen mainitsee Sprinter-pikkubussin, jonka etupäähän asennettiin Aircell-uretaanijouset ja taakse Suomen Vaimennin Oy:n valmistamat kaksitoimiset HD-iskunvaimentimet.

Tällä tavoin jousitus on edelleen pehmeä, mutta samalla vakaa, koska etupään ilmapalkeet antavat tukea vasta jouston alettua, iskunvaimentimien vakavoittaessa menoa jatkuvasti. Muurosen mukaan pelkkä lisälehtien asentaminen vähentää heilahdusta, joskin samalla jousitus muuttuu kovemmaksi varsinkin vajaalla kuormituksella ajettaessa.

Muurosen mukaan lisälehden asentaminen puoltaa paikkaansa erityisesti silloin, kun ajoneuvo kulkee jo lähtökohtaisesti luonnottomassa asennossa, useimmiten liian alhaalla. Lisälehden avulla ajokki saadaan nousemaan oikeaan ajoasentoon, samalla toki saadaan lisää jämäkkyyttä jousitukseen. Myös kierrejousen avulla voidaan korjata asentovirheitä, ilmajousitus taasen soveltuu parhaiten ajoneuvoihin, joissa kuorman paino vaihtelee suuresti. Ilmajousituksen ominaisuudet kun pysyvät optimaalisina niin täydellä kuin vajaallakin kuormalla. Ilmajousituksen tasonsäätömahdollisuus taasen lisää ilmajousituksen käytettävyyttä.

Muurosen mukaan sijoitus jousitukseen ja iskunvaimennukseen kannattaa, sillä jo muutaman sadan euron sijoitus tuo mukanaan huomattavaa ajomukavuuden lisääntymistä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi