Uutiset

Autot

Joulun ja vuodenvaihteen pyhien vaikutus bussi- ja pakettiliikenteeseen

Matkustus- ja pakettiliikenne on juuri nyt vilkkaimmillaan. Bussiliput joulun viettoon kannattaa ostaa etukäteen ja lahjalähetykset jättää kuljetettaviksi mahdollisimman pian.

Bussi- ja paikkaliput etukäteen Matkahuollosta

Joulun ja vuodenvaihteen pyhinä matkustavien kannattaa hankkia bussi- ja paikkaliput etukäteen Matkahuollon verkkosivuilta www.matkahuolto.fi, Bussiliput-mobiilisovelluksesta tai paikan päältä Matkahuollon toimipaikoista. Kaukoliikenteessä matkustajia on tänä vuonna eniten liikkeellä 21. ja 22. joulukuuta. Erityisesti aamun ja aamupäivän vuoroille on ollut kysyntää. Vilkkain paluupäivä on 26. joulukuuta.

Bussiliikenteen etu on se, että liikennöitsijät voivat seurata varaustilannetta ennakkoon ostettujen lippujen osalta ja ottaa vuoroille tarvittaessa lisäautoja. Tämän ansiosta jokainen matkaan mielivä mahtuu kyytiin. Suosittelemme kuitenkin hankkimaan joulun liikenteeseen myös paikkalipun, jolla voi varmistaa itsellensä ja matkaseurueellensa mieluisimman istumapaikan.

Poikkeuksia aikatauluissa

Joulun ja vuodenvaihteen pyhät aiheuttavat runsaasti poikkeuksia bussiliikenteen aikatauluihin. Osa vuoroista jää pyhinä kokonaan ajamatta, etenkin jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä. Kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien löytyvät aikatauluhausta Matkahuollon verkkosivuilta ja Bussiliput-mobiilisovelluksesta. Aikataulut voi tarkistaa myös Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000, joka on avoinna kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm.

Lahjalähetykset liikkeelle viimeistään 20.12.

Joulupakettien viimeinen lähetyspäivä on torstai 20.12., mutta paketit kannattaa lähettää mieluiten jo alkuviikosta, jotta vastaanottaja saa noudettua ne hyvissä ajoin. Paketin lähetys kannattaa ostaa verkosta etukäteen, sillä se nopeuttaa asiointia lähetyspisteessä. Paketin voi lähettää ja noutaa yli 1300 pakettipisteestä kautta maan.

Lisätiedot lähettämisestä ja ehdoista löytyvät matkahuollon verkkosivuilta. Pakettipalvelujen kuluttaja-asiakkaita palvellaan myös numerossa 0800 132 582, joka on avoinna ma–pe klo 7–21, la klo 9–17 ja joulukuussa myös su klo 9–17, pois lukien24.-26.12., jolloin numero on suljettu. Numero on ilmainen.

Matkahuollon toimipaikkojen joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat voi tarkistaa Matkahuollon verkkosivuilta toimipistehaun kautta.

Lue seuraavaksi