Uutiset

Autot

Jonassonin Winter Sale Show veti väkeä

Jonasson Oy muutti nykyisiin tiloihinsa pari vuotta sitten ja toimitusjohtaja Ari Jonasson kertoo tilojen olevan hyviksi todetut. ”Uudet toimitilat ovat lisänneet toiminnan tehokkuutta ja parantaneet laatua entisestään.”

”Viime vuosi oli meille ensimmäinen ehjä vuosi näissä tiloissa ja se oli hyvää kasvun kautta kokonaisuudessaan. Liikevaihtomme kasvoi viime vuonna 33 prosenttia ja ajoneuvoja valmistui reilut 750 kappaletta. Tämä vuosi tulee olemaan huomattavasti haasteellisempi ja tavoitteenamme onkin nyt pitää saavutettu asema kovien kasvutavoitteiden sijaan. Tilauskanta on nyt melko normaalilla tasolla.”

”Uutena kuviona meillä on Venäjän markkinat, jonne ovat menneet ensimmäiset autot ja katselemme nyt tilanteita siellä. Bussitoimituksista vientiin meni joulu-tammikuussa kolmasosa, Ruotsiin ja Venäjälle. Viime vuonna koko tuotannostamme meni 15 prosenttia vientiin.”

”Talouden laskusuhdanteessa kaluston merkitys kasvaa. Noususuhdanteessa ajoa riittää kaikilla autoille, mutta tiukempina aikoina tilaukset ohjautuvat enemmän monikäyttöiselle kalustolle”, uskoo Ari Jonassson.

Vauhtia lamasta

Jonasson Oy investoi toimitiloihin myös ennen 90-luvun lamaa. ”Yrityksemme kasvoi edellisen laman aikana noin 30 prosentin vuosivauhtia”, kertoo Jonasson Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Jonasson. ”Silloin taksit vaihtoivat kalustoaan pikkubusseihin, koska niillä pystyi ajamaan jokaisen tarjolla olleen kuljetuksen – normaalien tolppa- ja lentokenttäkuljetusten lisäksi muun muassa koululaiskuljetukset sekä vanhus- pyörätuoli- ja vammaiskuljetukset.”

”Taksiautoilijoiden kanssa olemme tehneet pitkäjänteistä ja hedelmällistä yhteistyötä jo neljänkymmenen vuoden ajan. Taksiyrittäjä on vaativa, mutta palkitseva asiakas. Heidän keskuudessaan ´viidakkorumpu` toimii erittäin hyvin.”

”Markkinoita häiritsee edelleen epäselvyys autoverosta taksien osalta ja alv-asioista sekä siitä miten autoverotus tulee kohtelemaan jatkossa erilaisia esteettömiä takseja. Selvää pitäisi olla ainakin se, että kotimaisten koritöiden ei pitäisi mennä autoveron alaiseksi”, toteaa Juha Jonasson.

Esteetön taksi

Liikuntaesteisten odotusajat venyvät usein pitkiksi kysynnän ylittäessä tarjonnan. Ongelman helpottamiseksi on elokuusta 2007 alkaen henkilö- ja invataksilupien lisäksi myönnetty esteettömiä taksilupia. Esteettömälle taksille ei kuitenkaan ole ollut määritelty ominaisuuksia tai varusteita, mikä on johtanut väljään lupakäytäntöön. Liikenne- ja viestintäministeriö on nyt valmistellut uuden asetuksen asian selventämiseksi ja se on lähetetty EU:n notifioitavaksi. Asetuksen odotetaan astuvan voimaan kevään 2009 aikana.

Aiemmin ei esimerkiksi pyörätuolin kiinnitystapaa ole ollut tarkasti määritelty, mikä on altistanut pyörätuolilla matkustavan onnettomuuksille aivan turhaan. Nyt pyörätuolikiinnitys pitää olla standardin mukainen, mikä tarkoittaa pyörätuolin kiinnittämistä neljästä pisteestä ja matkustajalle vähintään 2-pisteturvavöitä. Esteettömässä taksissa tulee olla vähintään yksi pyörätuolipaikka.

Invataksista poiketen esteettömään taksiin riittää kulkuluiska, joskin nostin invataksien tapaan on mahdollinen. Uuden asetuksen mukaan kulkuluiska pitää olla autoon kiinteästi asennettu, koska irralliset kulkuluiskat on todettu turvallisuudeltaan epävarmoiksi.
Hintaero hidastaa yleistymistä

Esteetön taksi on perinteistä taksia monikäyttöisempi, kun sitä voidaan tavanomaisten ajojen lisäksi käyttää liikuntarajoitteisten matkustajien kuljetuksiin. Niiden, kuin myös invataksien, yleistymistä hidastaa niiden hankintahinta, joka on jopa kaksinkertainen perinteiseen henkilöautoon verrattuna. Silti ajotaksa on monissa ajoissa sama.

“Suuri hintaero aiheutuu valtaosin auton muutostöistä, joiden ansiosta pystytään palvelemaan turvallisesti ja laadukkaasti kaikkia yhteiskunnan henkilökuljetustarpeita. Näiden autojen kysyntä kasvaa jatkuvasti, mutta niiden lisääntyminen on pitkälti kiinni siitä, miten autoverotus niitä jatkossa kohtelee”, huomauttaa Jonasson Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Jonasson.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi