Uutiset

Autot

Jonasson Oy 50 vuotta

Jonasson Oy:n siemenen yrityksen perustaja Rauno Jonasson arvelee kylvetyn hänen olleessaan 12-vuotias. Silloin hän kävi teettämässä naapurin puusepänpajassa jääkiekkomailaansa lavan ja jäi odotellessaan ihailemaan verhoilijan työtä. Parin vuoden kuluttua hän olikin jo verhoilijan oppipoikana ja päätyi autoverhoiluun erikoistuneeseen yritykseen, joka sittemmin lopetti autoverhoilutoiminnan. Yrittäjän suosituksesta 26-vuotias Rauno perusti oman verhoomon, Autoverhoomo R. Jonassonin, vuonna 1965.

Toimipiste oli Tampereen Kalevassa Domuksen alakerran autotallissa, noin 70 neliömetrin tiloissa. Raunon ja Liisan kolme poikaa syntyivät parin vuoden välein yrityksen perustamisen aikoihin. Pojat ovat siis käytännössä kasvaneet verhoilun keskellä. Myös Raunon puoliso Liisa aloitti ompelutyöt yrityksessä vuonna 1973.

Pojista vanhin, Ari, tuli luonnollisesti yritykseen töihin veljeksistä ensimmäisenä. Hän muistelee käyneensä jo yläasteikäisenä isänsä opissa iltaisin ja lauantaisin työinnon ollessa kova, vaikka alkuun työt olivat apupojan töitä ja pienistä tiloista johtuen töitä tehtiin paljon ulkona kelien armoilla. Arin innostus kehittää yritystä vei hänet vuonna 1986 pankinjohtajan puheille uuden hallin rakentamisen rahoittamiseksi. Ensimmäinen pankki ei lähtenyt ideaan mukaan, mutta toisessa pankissa oltiin myötämielisiä.

Unelmien täyttymys tuolloin oli, kun Jonassonit muuttivat Lielahteen 330 neliömetrin tiloihin vuonna 1988. Silloin mukaan yrityksen toimintaan myös nuoremmat pojat Juha ja Timo. Tuotantoa päästiin kehittämään tehdasmaiseen malliin ja silloin alkoivat myös bussiverhoilut lisääntyä. Ensimmäinen perheen ulkopuolinen työntekijä palkattiin vuosi Lielahteen muuton jälkeen ja siitä henkilöstömäärä alkoi lisääntyä tasaisesti vuosien mittaan. Innostus tehdä töitä oli rajaton, Rauno saapui työpaikalle kuuteen aamulla, pojat saattoivat nukkuakin siellä.

Bussiverhoiluja tehtiin 80-luvun lopulla useisiin merkkeihin. Talouden lama vuonna 1991 sai Jonassonit pohtimaan strategiaansa uusiksi. Tästä seurasi merkittävä käännekohta yritykselle, sillä päätöksenä oli keskittyä vain yhteen automalliin Volkswagen Transporteriin.

Resursseja pystyttiin nyt käyttämään tuotekehitykseen, jolla saatiin ratkaisuja sarjatyöhön. Myös määrien kasvaessa löydettiin hyviä tavarantoimittajia ja yhteistyötä ulkomaistenkin toimijoiden kanssa. Vienti Ruotsiin lähti käyntiin vuonna 1998 ja vuosituhannen alussa saavutettu 35 prosentin liikevaihdon kasvu tuli nimenomaan viennistä. Vientimaita tuli pian lisää ja esimerkiksi asiakkaana on ollut maailman korkein ja kallein hotelli Burj aj Arab, jolle toimitettiin lentokenttäkuljetuksiin sheikeillekin kelpaava luksusbussi ajan kaikilla herkuilla.

Vuonna 1997 valmistui yksi Lielahden tehtaan laajennuksista. Silloin saavutettiin viikkovauhti 6–7 autoa ja vuoden joulukuussa valmistui 600. Carsport-Transporter.

Tasaista kasvua läpi lamavuosienkin tehnyt Jonasson Oy alkoi kasvaa ulos Lielahden tehtaan tiloista, vaikka niitä oli laajennettu useamman kerran ja ne olivat kolminkertaiset alkuperäisiin nähden. Laajennusten myötä tiloista oli muodostunut sokkeloiset ja tuotannon tehostaminen vaati uusia tiloja. Rohkean päätöksen seurauksena vuonna 2007 Carsport muutti uusiin nykyaikaisiin 4200 neliömetrin tiloihin Ylöjärvelle, missä toiminta tänä päivänäkin on.

Järkevä logistiikka tehtaan sisällä ja selkeät varastotilat tehostivat työtä merkittävästi. Samalla panostettiin toimisto-, henkilöstö- ja asiakastiloihin. Myös suunnittelussa siirryttiin nykyaikaiseen 3D-mallinnukseen. Työntekijämäärä oli vuonna 2007 jo 30 ja seuraavana vuonna meni neljänkymmenen raja rikki.

Uusien tilojen myötä oli mahdollista laajentaa mallivalikoimaa ja vuonna 2007 lanseerattiin Volkswagen Transporterin oheen isoveli-Crafterista pikkubussi ja invataksi. Näin oli tehty strategisesti merkittävä muutos.

Jatkoa seurasi vuonna 2008, kun sittemmin suureen suosioon kasvanut Caddy Maxin matalalattiataksi esiteltiin.

Vuosi 2009 toi taantuman, tilataksimarkkinoille lähes 40 prosentin loven ja yhteen merkkiin keskittyminen osoittautui haastavaksi. Niinpä syksyllä 2010 Carsport muuttui monimerkkitaloksi tuomalla Mercedes-Benz Sprinterin tuotantoon invataksi- ja linja-autoversioina. Vito seurasi perässä Carsportin tehtaaseen seuraavana vuonna ja pari vuotta myöhemmin tuotannossa oli myös Citan.

Marraskuussa 2013 luovutettiin asiakkalle 5000. Carsport-tilataksi, jonka varustelu osui Mercedes-Benz Sprinterin kohdalle.

Vuoden 2013 aikana Carsportilla alkoi näkyä Fordejakin, Transit Customin muodossa. Viime vuoden aikana Carsport-Ford-mallisto täydentyi vielä Transitilla ja Grand Tourneo Connectilla.

Jonassonien ansiokasta yrittäjäuraa muistettiin viime syksynä myöntämällä Rauno Jonassonille Suomen Yrittäjien timanttiristi 40 vuoden palveluksesta, Liisa Jonassonille kultainen ansioristi 25 vuoden palveluksesta ja Ari Jonassonille timanttiristi 30 vuoden yrittäjyydestä.

”Vieläkin, 76-vuotiaana, katselen poikien ja kumppaneiden toimintaa innostuneena kuin pikkupoika. Erityisen mukavalta tuntuu tavata tuttuja asiakkaita tehtaalla”, sanoo Rauno Jonasson.

Jonasson Oy:stä on julkaistu historiikki.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi