Uutiset

Autot

Ja-Tools Ja-Elektro Oy 40 vuotta

Tampereen ja Helsingin toimipisteet palvelevat asiakkaita ympäri Suomen. Kuvassa Tampereen 7000 neliön toimitilat.

Yrityksen, Joukon Auton, on perustanut Jouko Mäenpää vuonna 1969. Vuonna 1998 liiketoiminnan nimi muutettiin Ja-Tools Ja-Elektro Oy:ksi.

Tänä päivänä yritys toimii jo toisessa polvessa, sillä Joukon ja Marja-Liisan pojat; Jyrki toimitusjohtajana ja Kari teknillisenä johtajana vastaavat päivittäisistä rutiineista yhdessä ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa. Myös Karin poika Henri työskentelee yhtiössä. Vanhemmat Jouko ja Marja-Liisa ovat siirtyneet viettämään ansaittuja eläkepäiviä.

Paljon on tapahtunut yrityksen 40 toimintavuoden aikana. Toimitilat ovat vaihtuneet monien vaiheiden kautta Rautatienkadun 30 neliön vuokratiloista Sarankulmassa sijaitseviin 7000 neliön omiin toimitiloihin. Lisäksi 1997 on avattu Helsingin Malmille oma myyntivarasto palvelemaan pääkaupunkiseudun asiakkaita. Henkilökunta on kasvanut 40 vuoden aikana kahdesta neljäänkymmeneen ja moni heistä on ollut yrityksen palveluksessa yli 30 vuotta.

Alusta alkaen Jouko Mäenpää on maahantuonut itse kaikki myytävät tuotteet ja samaa businesspolitiikkaa seuraa itsenäinen ja riippumaton perheyritys vieläkin. ”Kaupankäynti on muuttunut melkoisesti matkan varrella eikä sitä saa pitää itsestään selvyytenä”, kertoo Jouko Mäenpää ja jatkaa toiminnan haasteista.

”On pysyttävä jatkuvasti ajan hermolla, koska ala muuttuu koko ajan. 2000-luvulla muutokset ovat olleet suuria, on tullut sähköinen Online-kaupankäynti ja luettelojärjestelmä asiakkaiden käyttöön, josta löytyvät reaaliaikaiset luettelot, hinnastot ja tavaroiden saatavuus. On etsittävä kaiken aikaa tuotteita, joita asiakkaat haluavat ostaa sekä seurattava samalla hintatasoa.”

Myös yrityksen vientikauppa on kehittynyt positiivisesti omien valmistutettujen tuotteiden ja yli 65 000 varastoitavan tuotenimikkeen ansiosta. Ja-Tools Ja-Elektro Oy:n voidaankin todeta panostavan kaikessa toiminnassaan laatuun, kilpailukykyiseen hintaan ja nopeaan toimitukseen.

 
 
 

www.jaoy.com

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi