Uutiset

Autot

Iveco Daily Blue Power – uusi kestävän kehityksen mukainen mallisto

Uusi Daily Blue Power –tuoteperhe on täydellinen ajoneuvo kaupunki- ja esikaupunkialueille tapahtuviin toimituksiin; autoilla päästään kaikkien kaupunkien keskustaan kellon ympäri, ja kuljetusliikkeet voivat toimia ympäristörajoituksia rikkomatta hyödyntäen voittoisaa teknologiaa, korkeaa suorituskykyä ja tehokkuutta alhaisten päästöjen ja ympäristövaikutusten avulla.

Uusi Daily Blue Power ennakoi tulevaisuutta ja tarjoaa valinnan vapautta kolmen eri teknologian välillä:
•    Daily Hi-Matic Natural Power: ensimmäinen 8-portaisella automaattivaihteistolla varustettu paineistetulla maakaasulla toimiva ajoneuvo pakettiautoteollisuuden piirissä – täydellinen matalapäästöisten polttoaineiden ja ajettavuuden yhdistelmä kaupunkialueille.
•    Daily Euro 6 RDE Ready: ensimmäinen pakettiautovalmiuksin varustettu ajoneuvo Alankomaiden Sovellettujen Tieteiden Tutkimuslaitoksen (TNO) määrittämien 2020 todellisten ajopäästöjen säännösten mukaisena toteutuksena. Ainutlaatuinen tarjous markkinoilla!
•    Daily Electric: täysin päästötön ajoneuvo, joka mahdollistaa toimimisen kaupungeissa, joissa noudatetaan kaikkein tiukimpia liikennerajoituksia

Iveco julkisti tänään uuden Daily Blue Power –tuoteperheen. Kyseessä on kestävä liiketoimintaresurssi kaupunkialueilla toimiville kuljetusliikkeille, joiden tarkoituksena on tarjota Rajoittamattomat Toimitukset –palvelua rikkomatta yhä kiristyviä liikennevaatimuksia kaupunkialueilla. Uusi mallisto ennakoi nämä uudet ympäristövaatimukset ja tarjoaa teknologiset ratkaisut, jotka ovat kestävän kehityksen mukaisia

Daily Blue Power Kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut

The Daily Blue Power –tuotteet ovat ainutlaatuisia markkinoilla. Tuoteperhe tarjoaa todelliset valinnan vapaudet kolmen eri teknologian muodossa kaikille suoritettaville tehtäville ja liiketoiminnalle.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, kertoo: “Kohdatessamme jatkuvaa painetta hiilipäästöjen vähentämiseen, ja joutuessamme mukautumaan yhä kiristyviin kulkurajoituksiin kaupunkialueilla, on kestävän kehityksen huomioiminen merkittävä kilpailuetu kuljetustoimialalla. Kestävän kehityksen huomioiminen on aina ollut yksi IVECOn toiminnan perusarvoja. Ymmärsimme jo kauan sitten, että polkumme kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin kaupunkikuljetuksissa tulee kulkea aluksi edistyksellisten dieselmoottorien kautta jatkuen sitten korvaaviin käyttövoimiin kuten erityisesti sähkö ja maakaasu.
Tällä tavoin olemme toimineet jo yli 20 vuotta korvaavien käyttövoimien hyväksikäyttäjänä ja olemme pystyneet merkittävästi vähentämään päästöjä dieselmoottoreissamme.
Daily Blue Power on tällä saralla toteuttamamme työn tähänastinen huipentuma. Se tarjoaa asiakkaillemme ainutlaatuisen vaihtoehdon, joka antaa heille merkittävää kilpailuetua heidän kehittäessään omaa kestävän kehityksen mukaista liiketoimintaansa kaupunkialueilla rajoituksia rikkomatta.  

Daily Hi-Matic Natural Power: paras kaupunkialueiden kuljetusteknologia paranee yhä

Daily Hi-Matic Natural Power on ensimmäinen 8-portaisella automaattivaihteistolla varustettu paineistetulla maakaasulla toimiva ajoneuvo pakettiautoteollisuudessa. Se tuo lisää parannuksia jo ennestään parhaaseen kaupunkialueiden kuljetusjärjestelmään tarjoamalla täydellisen yhdistelmän: Ivecon kestävän kehityksen mukaisen maakaasuteknologian ja luokkansa täydellisimmän ajomukavuuden: ylellisen Hi-Matic -vaihteiston. Tämä ajoneuvo tarjoaa sitä vankkuutta, suorituskykyä ja luotettavuutta, josta Daily on tunnettu – ja tämä vielä yhdistettynä parempaan ajomukavuuteen ja pienempään polttoaineen kulutukseen sekä erittäin alhaisiin päästöarvoihin.

Daily Hi-Matic Natural Power perustuu Ivecon laajaan yli 20v. kokemukseen maakaasujärjestelmien käytössä. Sen käyttövoimana on 3-litrainen F1C moottori, joka tuottaa 136 hevosvoimaa luokkansa korkeimalla vääntömomentilla 350 Nm. Tämä teollisuuskäytöstä alkunsa saanut moottori on kestävämpi, ja se tuottaa suuremman vääntömomentin kuin tavalliset CNG -autoista periytyvät moottorit ja tarjoaa suorituskyvyn vailla kompromisseja.

Daily Hi-Matic Natural Power:in ympäristön huomioivat arvot ovat yhtälailla vaikuttavat. Moottori täyttää Euro 6/D standardit tuottaen 76% vähemmän hiukkasjäämiä, 12% vähemmän NOx -päästöjä kuin Ivecon Euro VI 3.0 –litrainen dieselmoottori, joka jo sekin tuottaa erittäin alhaiset päästöt. Todellisissa ajo-olosuhteissa ja kaupunkiolosuhteissa CNG moottoreiden CO2 päästöt ovat 3% alemmat kuin vastaavissa dieselmoottoreissa. CNG moottoreihin implementoidut Hi-Matic vaihteistot lisäävät vielä näitä suoritusarvoja, nostaen tämän eron jo 5 prosenttiin verrattuna vastaaviin dieselmoottoreihin. Jos CNG moottorin käyttövoimana käytetään biometaania, CO2 päästöt putoavat jo lähelle nollaa vähenemän ollessa 95%.

Daily Hi-Matic Natural Power on myös polttoainekustannuksiltaan huomattavan edullinen mahdollistaen 2,5% säästöt todellisissa kaupunkiajo-olosuhteissa verrattuna CNG –käsivaihteistoversioon.

Daily Hi-Matic Natural Power on myös äärimmäisen hiljainen verrattuna sen dieselkäyttöiseen kilpailijaan, mikä tekee siitä oivallisen ratkaisun myös öiseen aikaan tapahtuviin toimituksiin kaupunkialueilla.

Daily Hi-Matic Natural Power sisältää myös kehittyneen Business Up -järjestelmän, joka tekee ajoaikaisista yhteystoiminnoista todellisia ammattimaisia työkaluja tarjoamalla asiakkaalle Driver Assistant ja Business Assistant –sovellukset käyttöön.

Yhdistämällä loistavan ajomukavuuden, polttoainetaloudellisuuden, ympäristön huomioonottavat suoritusarvot, hiljaisen käyttöäänen, alhaiset elinkaarikustannukset ja erinomaiset yhteydenpitovälineet, tämä ajoneuvo tarjoaa täydellisen matalapäästöisen polttoaineen ja loistavan ajettavuuden kombinaation, joka sopii erinomaisesti kestävän kehityksen mukaisiin pakettiautokuljetuksiin kaupunkialueilla.

Daily Euro 6 RDE Ready: kestävän kehityksen mukaista tehokkuutta kaikissa ajo-olosuhteissa kaupunkialueilla

Tämä ajoneuvo on markkinoiden kehittynein dieselmoottorilla varustettu pakettiauto. Se on ensimmäinen pakettiauto, joka on testattu ja verifioitu noudattamaan todellisten ajoaikaisten päästöjen (Real Driving Emissions – RDE-ready) mukaisia arvoja. Näin se on valmis vastaanottamaan jo kolme vuotta etukäteen vuonna 2020 voimaan astuvat uudet ympäristö- ja päästörajoitukset. Sen voimanlähteenä on oikein mitoitettu moottori, Ivecon 2.3-litrainen F1A, joka suunniteltiin täydellisesti uudelleen vuonna 2016: verrattuna muiden valmistajien moottoreihin, se on kestävämpi ja luonnollisesti Nox –arvoiltaan pienempi päästöinen todellisissa ajo-olosuhteissa. Siinä on otettu käyttöön Ivecon kehittynyt jälkikäsittelyjärjestelmä SCR (Selective Catalytic Reduction), jossa on hyödynnetty yhtiömme 25-vuotista kokemusta tämän teknologian parissa

Daily Euro 6 RDE Ready testattiin riippumattoman “The Netherlands Organisation for Applied Scientific Research (TNO”):n toimesta, noudattaen todellisten ajo-olosuhteiden testausmäärityksiä, Ajoneuvo saavutti päästörajoitusarvon 1.2, kun vastaava raja-arvo vuonna 2020 on 2.1, mikä todistaa, että ajoneuvo on RDE-kelpoinen jo tänään eli kolme vuotta ennen uusien ympäristömääräysten voimaantuloa

Daily Euro 6 RDE Ready on myös polttoaineen kulutukseltaan äärimmäisen taloudellinen, mikä on merkittävä tekijä asiakkaalle auton elinkaarikustannuksissa, ja lisäksi käytettäessä tavanomaista Start&Stop -järjestelmää sekä Michelin eco –renkaita polttoainetta kuluu 7% vähemmän kuin nykyisillä versioilla todellisisissa kaupunkialueen asiakastehtävissä.

Ivecon avaintoimittajana Michelin on suunnitellut erityisen uuden Michelin Agilis+ rengasmalliston täydentämään tätä ajoneuvoa. Tämä viimeisin Agilis+ -rengasmallisto, joka tunnetaan jo hyvin ammattikuljettajien keskuudessa kestävyydestään ja luotettavuudestaan tarjoaa luokkansa parhaan suorityskyvyn, alhaisen vierintävastuksen ja alhaisen melutason. Uusi kudossuunnittelu sekä matalan hystereesin kumiseokset parantavat ajoneuvon energiatehokkuutta, ja uudet kudosmallit varustettuna ”hiljaisen ruotokuvion teknologialla” vähentävät rengasääniä.

Daily Electric – Ei rajoituksia edes kaupungeissa, joissa tiukimmat rajoitukset

Sähköinen käyttövoima on jo todellisuutta IVECOlla, joka tuli markkinoille jo 2009 ja on sen jälkeen ottanut jatkuvia kehitysaskeleita ja toteuttanut useita parannuksia viimeisten 8 vuoden aikana. Daily Electric on voittanut puolelleen laajan käyttäjäjoukon luokkansa parhaan tehokkuuden, todellisen monipuolisuuuden sekä täydellisen kestävän kehityksen seuraamisen, joka ulottuu aina 100% kierrätettäviin akkuihin.

Daily Electric on ainutlaatuinen ajoneuvo, joka mahdollistaa jakelutoimitukset jopa kaupungeissa, jossa on tiukimmat liikennemääräykset. Sen laajennettu käyttöalue on jopa 200 km todellisissa kaupunkiolosuhteissa ja sen akkujen suorituskyky on optimoitu käytettäväksi kaikissa sääolosuhteissa. Akkuteknologia sallii suuren kuormituksen ja pikalataustilassa täyteen lataus kestää vain kaksi tuntia. Eco-Power –ajotila sekä jarrutustehojen talteenotto parantaa tehokkuutta entisestään. Daily Blue Power Electric tarjoaa pakettiautoluokan laajimman mallivalikoiman, jonka suurimmalla ajoneuvolla kokonaispaino voi olla jopa viisi tonnia, joten jokaiseen tehtävään löytyy varmasti sopiva ajoneuvo

Uusi alan pioneeriksi määritelty yhteydenpitojärjestelmä tekee Daily Electric –ajoneuvosta ihanteellisen liikekumppanin. Uusi Web monitorointisovellus tarjoaa kuljetuspäällikölle mahdollisuuden tarkkailla autojen toimintaa reaaliaikaisesti tarkastelemalla ajoneuvojen sijaintia, akkujen varausta, moottorien käyttötuntien määrää, ajokilometrien määrää sekä ajoneuvon historiatietoja. Reaaliaikainen tieto on myös IVECOn asiantuntijoiden seurattavissa, jotta voidaan ehkäistä ennalta ajoneuvojen vikaantumisia ja ehdottaa korjaavia huoltotoimia.

Iveco suunnittelee myös tarjoavansa rahoitusratkaisuja sekä huolto– ja korjaussopimuksia, mukaan lukien akustot, tehdäkseen Daily Electric –ajoneuvosta vielä paremmin sopivan ratkaisun asiakkaan kassavirta- ja rahoitusjärjestelyihin.

Daily Blue Power –tuoteperhe on kestävän kehityksen mukainen liiketoimintaresurssi, joka avaa portit Rajoittamattomat Toimitukset –toimintamallin mukaiseen toimituspalveluun kaupunki- ja esikaupunkialueilla, ja antaa toimijoille selkeää kilpailullista etumatkaa kestävää kehitystä kunnioittavalla kuljetustoimialalla.

Lue seuraavaksi