Uutiset

Autot

International Van of the Year 2009

Peugeot Bipper sisarmalleineen valittiin Vuoden hyötyajoneuvoksi 2009. Voittaja palkittiin 23.9.2008 Hannoverin Kansainvälisen Autonäyttelyn yhteydessä.

Peugeot on menestynyt uudella tavara-automallistollaan erinomaisesti Vuoden Hyötyajoneuvo-äänestyksessä, sillä tämä on jo toinen peräkkäinen vuosi, kun se voitti arvostetun tittelin.

Viime vuonna Vuoden hyötyajoneuvoksi valittiin Peugeot Expert. Merkin upeaa menestystä korostaa vielä se, että hopeasijalle ylsi tämänvuotisessa äänestyksessä uusi Peugeot Partner yhdessä sisarmallinsa kera, ja että Peugeot Boxer voitti tittelin vuonna 1995.

Vuoden hyötyajoneuvon valitsee tavara-autoihin erikoistuneista toimittajista koostuva tuomaristo, jonka jäsenet edustavat 20 eri maata. Suomesta raadissa on mukana B-Yhtiöiden julkaisujohtaja Heikki Laurell.

Tuomaristo kiitti Peugeot Bipperin täysin uudenlaista konseptia ja kompaktia kokoa. Koostaan huolimatta auto tarjoaa mainion 2,8 kuutiometrin tavaratilan ja jopa 610 kilon kantavuuden.

Pienten ulkomittojensa ansiosta Bipper on näppärä ja helppo käsiteltävä. Tavaroiden kuljetukseen tarkoitetun mallin lisäksi tarjolla on matkustajien kuljetukseen ja vapaa-aikaan mainiosti soveltuva Tepee-henkilöautoversio. Palkinnon perusteluissa mainittiin lisäksi Bipperin persoonallinen ulkomuoto.

Vuoden hyötyajoneuvon taloudellisuus sopii myös erinomaisesti tähän päivään, jossa painotetaan ympäristöystävällisyyttä. Moottoriksi on tarjolla 1,4-litrainen HDi diesel, jonka yhdistetty kulutus on ainoastaan 4,5 l/100 km ja CO2-päästöt 119 g/km.
Peugeot Bipperin valmistus alkoi joulukuussa 2007 Bursan tehtaalla Turkissa umpipakettiautona. Kesällä 2008 mallisto laajentui Bipper Tepee -henkilöautoversiolla.

Ensi vuoden tavoitteena on myydä 50 000 Bipperiä. Mallin myötä Peugeotilla on erittäin nykyaikainen tavara-autovalikoima. Mallisto on uusiutunut täydellisesti, sillä vuonna 2006 esiteltiin uusi Boxer, vuonna 2007 uusi Expert ja tänä vuonna uudet Partner ja Bipper.

Peugeot Bipperin Suomeen tulosta ei ole vielä tehty päätöstä.

PSA Peugeot Citroën -yhtymä on voittanut vuodesta 1992 jaetun ”International Van of the Year” -palkinnon nyt neljä kertaa.

Peugeot Boxer/Citroën Jumper oli voittaja vuonna 1995, Peugeot Partner/Citroën Berlingo vuonna 1997 ja Peugeot Expert/Citroën Jumpy vuonna 2008.

Lue seuraavaksi