Uutiset

Autot

Innovatiivinen Opel Combo Life – monipuolinen ja muunneltava

Viidennen sukupolven Opel Combo Life on erittäin monikäyttöinen ja muunneltava kokonaisuus, joka vakuuttaa tiloillaan, muunneltavuudellaan ja innovaatioillaan. Combo Lifeen on saatavana peräti 19 kuljettajaa avustavaa järjestelmää ja erilaisia lokeroita löytyy jopa 28.

Opel Combon 5. sukupolvi perustuu täysin uudelle arkkitehtuurille, tarjoaa paljon monikäyttöistä ja käytännöllistä tilaa, on saatavana yhdellä tai kahdella sivuliukuovella ja 4,4 metrin vakiopituuden lisäksi 4,75 metrin pituisena XL-versiona, molemmat joko viisi- tai seitsenpaikkaisena luotettavaan Opelin tyyliin muotoiltuina. Uuden Opel Combo Lifen täydentävät tässä segmentissä uudet huipputeknologiaa edustavat avustimet. Jopa edullisessa hinnat alkaen -mallissa on monia avustinjärjestelmiä, kuten etutörmäysvaroitin jalan­kulkija­tunnistuksella ja automaattisella hätäjarrutuksella, kaistavahti, mäkipidätin, vakionopeussäädin sekä kuljettajan vireystilan valvonta ja liikennemerkin tunnistus. Matkustajien hyvinvointia parantavat mukavat istuimet ja tummennetut, lämpösäteilyä vaimentavat ikkunat.

Combo Lifen Enjoy-varustetason hinnat alkavat 23 448 eurosta. Jo Enjoy-varustetasoon kuuluu muun muassa Apple CarPlay- ja Android Auto -yhteensopiva tietoviihdejärjestelmä kahdeksan tuuman värikosketusnäytöllä sekä ilmastointi ja lämmitettävä ohjauspyörä.

”Uusi Opel Combo mukautuu vaivattomasti kaikkiin tilanteisiin. Combo Lifella kuljetat yhtä helposti ja mukavasti niin seitsemän hengen seurueen kuin suuret paketit huonekaluliikkeestä”, sanoi Tobias Stöver, johtaja, tavara-autot. ”Uutuutemme vahvuuksia ovat huippuluokan joustavuus ja mukavuus. Uusimmilla kuljettajan avustimilla ja Infotainment-järjestelmillä sekä monilla fiksuilla ratkaisuilla demokratisoimme jälleen kerran innovaatioita uudella Combo Lifella.”

Uusi Opel Combo Life nostaa rimaa myös turvallisuusasioissa ja mukavuudessa. Siihen on saatavana kompakti- ja SUV-segmentistä tuttuja teknologioita ja kuljettajan avustin­järjestelmiä kuten takakamera 180 asteen näkymällä, heijastusnäyttö ja IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmä, joka varmistaa parhaan pidon ja vakaan käsiteltävyyden ajoalustasta riippumatta. Yksi Opel-mallistolle uusista avustinjärjestelmistä on Flank Guard. Se avustaa kuljettajaa pienellä nopeudella käännettäessä. Kaiken lisäksi uusi Opel Combo Life miellyttää silmää rohkealla muotoilullaan ja vankalla olemuksellaan.

Mukava, joustava ja käytännöllinen

Tämän segmentin autolle epätyypillisten teknologioiden ja avustinjärjestelmien lisäksi Opel Combo Life ilahduttaa kuljettajiaan ja matkustajiaan suurilla tiloillaan ja joustavuudellaan. Sekä perusmalli että pitkä malli ovat molemmat saatavana viisi- ja seitsemänpaikkaisina. Viisipaikkaisen vakiopituisen mallin pienin tavaratilan tilavuus on 597 litraa. Vieläkin enemmän tilaa tarvitseville on pitemmässä mallissa vähintään 850 litran3 tavaratila. Uutuus näyttää kykynsä myös tavaroiden kuljetuksessa taitettaessa istuimet alas. Vakiomallin tavaratila yli kolminkertaistuu 2 126 litraan, ja pitkän mallin jopa 2 693 litraan5.

Suunnittelijat ovat miettineet myös pitkien tavaroiden kuljettamista. Siksi valinnainen taitettava matkustajan etuistuin taittuu samaan tasoon takaistuimien kanssa, pidentäen tavaratilaa riittäväksi surffilaudoille. Suunnittelijat varmistivat myös, että tavaroiden ja takaluukun väliin joskus jäävä ärsyttävä väli voidaan hyödyntää valinnaisen takaluukkuun integroidun avattavan ikkunan avulla. Vieläkin enemmän tilaa, säilytysmahdollisuuksia tai perävaunun vetämistä haluaville (perävaunun massa jopa 1 500 kg) voidaan auto varustaa valinnaisella kiinteällä tai irrotettavalla vetokoukulla.

Molempien mallien takaistuinvaihtoehdot palvelevat myös erilaisia tarpeita. Valittavana on 60/40-jaettu toisen rivin istuin vakiona tai valinnaisesti kolme erillisistuinta, jotka voidaan taittaa helposti tavaratilasta. Molemmissa istuinmalleissa on jokaisella paikalla omat Isofix-lastenistuinkiinnikkeensä kolmen lastenistuimen kiinnittämiseksi rinnakkain, mikä on harvinaista. Lisäksi jokaisessa istuimessa on yläkiinnityshihnan kiinnike lasten­istuimen eteenpäin suuntautuvan liikkeen rajoittamiseksi etutörmäyksessä, mikä pienentää loukkaantumisriskiä. Kulku matkustamoon on helppoa kookkaiden liukuovien kautta.

Valinnaisen panoraamakaton kautta voi ihailla öistä tähtitaivasta tai nauttia auringon lämmöstä. Auringonpaisteen ollessa liian voimakas matkustajien makuun voidaan sähkö­käyttöinen kaihdin sulkea kattokonsolin kytkimellä. Avattuna panoraamalasikatto laajentaa myös tilan tuntua ja luo miellyttävän, valoisan ympäristön. Innovation-varustetasossa panoraama­lasi­katolla tilatussa Combo Lifessa on auton keskellä hylly, jossa on vakiovarusteena LED-valot. Lisäksi tähän varustukseen kuuluu kookas 36 litran säilytyslaatikko, joka on asennettu tavaratilaan hattuhyllyn päälle. Se mahdollistaa normaalisti käyttämättä jäävän tilan järkevän käytön, haittaamatta näkyvyyttä taustapeilistä taaksepäin. Kuljettajalla ja etumatkustajalla on lisää säilytystilaa keskikonsolissa, ovitaskuissa sekä ylemmässä ja alemmassa käsinelokerossa. Combo Lifessa on yhteensä 28 erilaista säilytystilaa.

Kaiken kruunaavat uusimman sukupolven viihdejärjestelmien laaja liitettävyys. Combo Life tarjoaa tuttuun Opelin tapaan modernit, Apple CarPlay- ja Android Auto -yhteensopivat Infotainment-järjestelmät jopa 8” värikosketusnäytöllä sekä USB-liittimet älypuhelimien ja tablettien lataamiseen. 230 V pistorasiaan etujalkatilassa voi lisäksi liittää kannettavan tietokoneen. Yhteensopivat matkapuhelimet voidaan ladata myös langattomasti induktiivisella latauksella.

Puhdasta suorituskykyä: Modernit Euro 6d-TEMP -normin mukaiset voimanlähteet

Eloisat ja taloudelliset bensiini- ja dieselmoottorit (polttoaineenkulutus: 5,5 – 7,5 l/100 km, CO143 – 176 g/km) antavat joustavalle ja tilavalle monikäyttöautolle hyvän suorituskyvyn. Ne täyttävät jo tiukan Euro 6d-TEMP-päästönormin. Modernien viisi- tai kuusivaihteisten manuaalivaihteistojen lisäksi on saatavana tässä segmentissä ensimmäisenä kahdeksan­vaihteinen automaatti Quickshift-teknologialla. Se on saatavana malliston tehokkaimman, 96 kW / 130 hv tehon ja 300 Nm vääntömomentin tuottavan, 1,5 litran dieselmoottorin yhteydessä.

Lue seuraavaksi