Uutiset

Autot

IlesBus saapuu tyylikkäästi Suomen markkinoille

Oy Auto-Way Ltd on seinäjokelainen bussitalo, joka on tunnettu yksilöllisestä palvelustaan sekä laajasta valikoimastaan niin uusien kuin käytettyjen linja-autojen osalta. Auto-Wayn Sami Niemistö sekä Pekka Purtanen seuraavat alan kehitystä tarkalla silmällä ja Kortrijkin bussinäyttelyssä miesten huomio kiinnittyi turkkilaisen IlesBusin laadukkaaseen ja tyylikkääseen valikoimaan. Tästä seurasi kutsu yrityksen tehtaaseen ja nyt maahamme saapuivat kaksi ensimmäistä IlesBusin varustamaa Mercedes-Benz Sprinter 519 -linja-autoa.

IlesBus on uudistanut rohkeasti linja-autojen muotoilua ja Auto-Waylle toimitetut Sprinter Renaissance -erikoismallit toimivat tästä hyvinä esimerkkeinä. Autot kääntävät katseet ja erityisesti sivuikkunan ja -oven ”kultainen spiraali”-leikkaus kiinnittää huomion tyylikkyydellään. AutoWayn ajoneuvot ovat 1 + 1 + 16 -paikkaisia ja ne on varusteltu hyvin tarkoin Suomen olosuhteisiin soveltuviksi. Mukaan kuuluvat esimerkiksi tuplaikkunat, patterit puhalluksella sekä käytävä-Eberi. Osaamisen takan ovat Auto-Wayn tarkat ohjeet sekä IlesBusin kokemus Norjan markkinoille tuotetuista ajoneuvoista.

Huippuluokan varustelu

IlesBus vastaa myös sisustukseltaan ulkonäön asettamia odotuksia. GRL-istuimet, etuosan lasikatto, upeasti muotoiltu pöytäryhmä sekä vähintäänkin riittävä valaistus täyttävät vaativankin matkustajan odotukset. Viihtyvyydestä pidemmilläkin matkoilla huolehtivat jääkaappi, kaksi näyttöä digivirittimillä sekä kunnon ilmastointi. Myös matkatavaralle on tilaa, sillä takaosaa on pidennetty 40 senttimetrin metallisella jatko-osalla. Varusteluunsa nähden IlesBus onkin erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu.

Kokonaisuus kunnossa

Auto-Waylle toimitetuista ajoneuvoista toinen on jo työn touhussa Suomen maanteillä, mutta toiseen autoista on mahdollisuus tutustua Auto-Wayn toimipisteessä tai Jyväskylän Bus 2017 -näyttelyssä. Auto-Way takaa myös takuu- ja varaosapuolen toimivuuden ja esimerkiksi ikkunasarjoja on jo varastossa valmiina. Vastaavanlaisen Sprinter-mallin on mahdollista tilata myös 20-paikkaisena, jolloin pöytäryhmä jää pois paketista. Todella mielenkiintoinen uutuus odottaa autoilijoita lokakuussa Kortrijkissa seuraavassa Busworld-näyttelyssä, jossa esittelyvuorossa on Auto-Waylle räätälöity 30-paikkainen Iveco IlesBusin korityöllä.

Lue seuraavaksi