Uutiset

Autot

Hymer Tramp – irti arjesta tyylikkäästi

Hymer Tramp CL -matkailuauton suunnittelussa on otettu tarkoin karavaanareiden toivomukset huomioon ja tuloksena onkin puoli-integroitu ajoneuvo, jolla on tarjota miltei integroidun ajoneuvon matkustus- sekä säilytystilat. Tilavuus yhdistettynä tyylikkääseen muotoiluun, hyvään varusteluun sekä tehokkaaseen moottoriin tekeekin Hymer Trampista erittäin varteenotettavan vaihtoehdon ympärivuotiseen matkailuautoiluun.

Tramp CL -mallistosta on Hymerin totuttuun tapaan saatavilla tarkasti jokaiseen tarpeeseen soveltuva matkailuajoneuvo. Esimerkiksi pohjaratkaisuja on tarjolla jopa yhdeksän erilaista ja niistä voi valita haluamansa ratkaisun vaikkapa poikittaisella parivuoteella tai erillisillä pitkittäisillä vuoteilla. Samalla voi valita myös keittiön sekä wc- ja suihkuvaihtoehdoista itselleen parhaiten soveltuvan. Kävimme tutustumassa taakse sijoitetuilla wc- ja suihkutiloilla sekä kahdella erillisellä pitkittäisvuoteella varustettuun Hymer Tramp 668 CL -malliin Turun Rinta-Joupin Autoliikkeessä Orikedolla

Ensivaikutelmat Hymer Trampin ulkomuodosta ovat todella myönteiset, sillä yli seitsemän metrin pituinen ajoneuvo on onnistuttu jalostamaan tyylikkään dynaamiseksi muotoilun sekä teippausten avulla. Viiston keulan ansiosta tuulilasi on kooltaan iso ja muutenkin huomio kiinnittyy runsaaseen ikkunapinta-alaan niin seinustoilla kuin katolla. Turvallisuutta käyttäjälle tuovat myös suuret lämmitettävät peilit, tehokkaat automaattiset valot ja esimerkiksi matkustamon ulko-oven yläpuolinen lisävalo. Suurempien matkatavaroiden lastaaminen ja purkaminen takatalliin onnistuu mainiosti molemminpuolisten ovien ansiosta. Tässä malliversiossa takatallin korkeus on sisätilaratkaisun vuoksi kohtuullisen matala, mutta älykkäällä sijoittelulla mukaan mahtuu helposti suurikin tavaramäärä. Takatallin ovien mitat ovat 110 x 67 senttimetriä ja painoraja tulee vastaan 350 kilossa.

Matkailuajoneuvojen tutustuttaessa ensivaikutelma on yleensä todella merkittävässä asemassa. Mikäli ajoneuvo vaikuttaa hämärältä, on tunnelmaa vaikea enää muuttaa edes valaistusten avulla. Hymer Trampissa ei tätä ongelmaa ole, sillä jämerä astinlauta johdattaa avaraan matkustamoon, jossa kattoikkunat ja 212 sentin sisäkorkeus tuovat Trampin tilavuuden hienosti esille. Koeajoauto oli varustettu kahdella pitkittäin sijoitetulla 190 sentin pituisella erillissängyllä, jolloin koko matkustamon läpi jää käytettäväksi mukavan levyinen käytävä. Wc- ja suihkutilat sijaitsevat takaosassa, josta löytyy myös tilava vaatekaappi. Keittiöosastossa on kaikki tarvittava ja huomiota on kiinnitetty helppoon käytettävyyteen, josta esimerkkinä toimii näppärästi alas laskettavissa oleva kahvinkeittimen hylly. Liesi on varustettu kolmella polttimella ja tilavan Dometic-jääkaapin yläpuolelle on sijoitettu erillisesti avattava pakastinosasto.

Hymer Tramp 668 CL todistaa jälleen kerran mihin Fiat Ducaton suosio matkailuautojen alustana perustuu. Ohjaamossa on kaikki totutusti kohdallaan ja kuljettaja voi keskittyä rentoon ja turvalliseen ajamiseen. Suuri ikkunapinta-ala sekä laajakulmilla varustetut sivupeilit tuovat helppoutta ison ajoneuvon käsittelyyn.  Kuusipykäläisen vaihteiston ja 130 hevosvoiman moottoritehon avulla matkanteko on miellyttävää niin mökki- kuin moottoriteillä. Lisäturvallisuutta tuovat kuljettajan ja apukuljettajan turvatyynyt, ASR- ja ESP-järjestelmät sekä mäkilähtöavustin. Viimeistelyn korkean tason ansiosta mitään ylimääräisiä kitinöitä ei korista tai matkustamosta matkanteon aikana kuulu ja keskustelu apukuljettajan kanssa sujuu normaalilla äänenvoimakkuudella

Matkailuajoneuvo on taloudellisena sijoituksena sen verran merkittävä, että auton käyttöaika halutaan luonnollisesti pitää mahdollisimman pitkänä. Hymer Tramp soveltuu täysin myös Suomen syys- ja talviolosuhteisiin, sillä täysvaahdotetut PUAL-seinät sekä vaahdotettu pohja pitävät kylmän loitolla. Ajoneuvon keskellä sijaitseva tehokas Truma 6E -lämmitin jakaa lämpöä tasaisesti koko ajoneuvon mitalle. Ohjaamossa on kaksinkertainen polyuretaanieristetty GFK-keulaelementti, joka pitää kylmän loitolla myös etuosassa. Luonnollisesti myös vesisäiliöt sekä auton sähköjärjestelmä ovat suojattuina lämpimissä tiloissa. Kaiken kaikkiaan Hymer Tramp on erinomaisesti varusteltu, tilava ja monikäyttöinen matkailuajoneuvo, joka kiinnostaa varmasti kotimaamme karavaanareita myös kohtuullisen hinnoittelunsa ansiosta.

Lue seuraavaksi