Uutiset

Autot

Hybridin ensiaskeleita

Projektin tavoitteena on alentaa kaupunkiliikenteestä aiheutuvia päästöjä sekä hyödyntää käytössä olevaa tekniikkaa mahdollisimman polttonestetaloudellisesti. Jarrutuksessa vapautuvan energian varastoiva Citea SLF-120/ hybrid on osoittautunut luontevaksi vaihtoehdoksi saksalaiskaupungin lähiliikenteeseen.

Linja-autojen optimaalisen hyödyntämisen takaamiseksi kaikki kuljettajat saavat ajoneuvokohtaisen koulutuksen, jossa kerrotaan hybriditekniikan asettamista vaatimuksista kuljettajalle. Projektin aikana kerätään tietoa muun muassa kuljettajien ajotavoista, polttonestetaloudesta ja päästöistä. Hybridiajokkien ohella samalla linjalla hyödynnetään myös perinteisellä dieselvoimalalla varustettuja ajokkeja vertailupohjan saamiseksi.

HEAG mobilolle toimitetut hybridi-Citeat on varustettu nelisylinterisellä ja EEV-päästötason täyttävällä Cummins-voimalalla. Voimalinja ja koko ajokin räätälöinnissä on kiinnitetty erityistä huomioita alhaiseen omamassaan, joka auttaa polttonestetalouden parantamisessa.

Lue seuraavaksi