Uutiset

Autot

Honda CR-V 10 vuotta – uusi Elegance X -malli markkinoille juhlan kunniaksi

CR-V Pan-E T/D Launch in Barcelona

Katumaasturi Honda CR-V esiteltiin ensi kerran Tokion autonäyttelyssä syksyllä 1995. Malli saapui Eurooppaan vuonna 1997 ja Suomeen hieman myöhemmin.

CR-V oli yksi luokkansa uranuurtajista, ja sen suosio on ollut omalta osaltaan nostamassa koko maasturiluokkaa yhdeksi nopeimmin kasvavista segmenteistä. CR-V:stä tuli pian ensiesittelynsä jälkeen Suomen suosituin katumaasturi ja se on pitänyt paikkansa lähes tauotta siitä lähtien. Suomessa on myyty kymmenen vuoden aikana jo yli 12 000 Honda CR-V:tä. Viime vuonna CR-V nousi Suomen kymmenen myydyimmän automallin joukkoon 2642 kappaleella.

Honda CR-V:n menestyksen avaimia ovat olleet muun muassa sen poikkeuksellisen suuret tilat, laatu sekä taloudelliset moottorit. Kaksilitrainen bensiinimoottori uusiutui kokonaan uuden CR-V:n esittelyn yhteydessä vajaat kaksi vuotta sitten.

Vaikka bensiinimoottorin tehot pysyivät ennallaan 110 kW:ssa (150 hv), aleni polttoaineenkulutus noin litran sekä käsivalintaisella että automaattivaihteisella versiolla. Lukemat ovat nyt 8,1 (MT) ja 8,2 l/100 km (AT), mikä tarkoittaa 192 ja 195 g/km CO2-päästöjä. Vuonna 2005 ensi kerran esitellyllä 2,2-litraisella 103 kW:n (140 hv) tehoisella dieselmoottorilla varustetun CR-V:n yhdistetty polttoaineenkulutus on vain 6,5 l/100 km ja CO2-päästöt 173 g/km.

Honda tuo nyt CR-V:n kymmenvuotisjuhlan kunniaksi markkinoille Elegance X -mallin, jossa X tarkoittaa roomalaisin numeroin kymmentä. Mallin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa vakionopeudensäädin, automaattinen kaksialueilmastointi, 17-tuumaiset alumiinivanteet, nahkaverhoillut ohjauspyörä ja vaihdekepin nuppi, radio-CD-MP3-soitin ohjauspyöräsäätimin, VSA-ajonvakautus- ja TSA-perävaununvakautusjärjestelmät, panoraamakatto, tummennetut takaikkunat, kaasupurkausajovalot, auton jykevää ilmettä kohentava alleajosuoja edessä ja takana sekä kynnyslistat. Honda CR-V Elegance X on saatavana sekä bensiini- että dieselmoottorilla.

Auton hinta on bensiinimoottorilla sekä käsivalintaisella vaihteistolla 35 400 euroa ja automaattivaihteistolla 37 900 euroa. Dieselmoottorilla ja käsivalintaisella vaihteistolla varustetun CR-V Elegance X:n hinta on 38 400 euroa.

Lue seuraavaksi