Uutiset

Autot

HK-Kone Oy tarjoaa TOP-varustelun

HK-Kone Oy:n historia juontaa juurensa kymmenen vuoden taakse, jolloin Harri Karjalainen aloitti kiinteistöhuoltokalustossa käytettävien lumiaurojen ja -kauhojen myynnin ja markkinoinnin. Toiminnan painopiste on vuosien saatossa muuttunut paikallisesta toimijasta merkittäväksi laitetoimittajaksi, jonka markkina-alue kattaa Suomen lisäksi myös Ruotsin ja Baltian.

”TOP-heittokauhojen ja sieppariaurojen vientimarkkinointi aloitettiin vuonna 2008 Ruotsissa, mikä on sittemmin kehittynyt meillä tärkeäksi markkina-alueeksi. Tämän jälkeen olemme aloittaneet tuotteidemme markkinoinnin myös Baltiassa, missä tuntuu olevan kysyntää suomalaiselle kunnossapitokalustolle”, summaa Harri Karjalainen toimistossaan Lappeenrannassa.

HK-Kone Oy:n tuotevalikoima on hyvin laaja alkaen 1,3 metrin sieppariaurasta päätyen lähes viiden kuution heittokauhaan, jonka kysyntä on parin lumisen talven aikana lisääntynyt huomattavan paljon. Heittokauhamalliston pienin malli on tilavuudeltaan 1,5 kuutiota, joten se soveltuu käytettäväksi myös hyvin keveissä koneissa. Leveydeltään säätyviä sieppariauroja valmistetaan useassa eri koossa ja kaikkein suurin, aina 5,5 metriin levittyvä malli vaatiikin vajaan 20 tonnin painoisen peruskoneen.

Työvälineiden valmistoiminnan lisäksi HK-Kone Oy on erittäin aktiivinen toimija kiinteistöhuollon tehtävissä käytettävien pick up –ajokkien varustelussa. Vuosittain Lappeenrannassa varustellaan 20-35 täysiveristä kiinteistönhuoltoautoa, joiden muutostyön suorittaa alihankintana Ronox Oy. Varustelun yhteydessä ajokit saavat alleen myös Vallilan Takomon lisälehtisarjan menoa vakauttamaan.

”Pick up -kalustolla on edelleen oma vakaa kannattajakuntansa, vaikka suosion huippu tuntuukin olevan jo takanapäin”, summaa Karjalainen, jonka mukaan asiakaskunta suosii kuivaa sisätilaa tarjoavia, jatko-ohjaamolla varustettuja ajokkeja. Huomattava etu pick up:ssa esimerkiksi pienkuormaajaan verrattuna on sen kuljetuskyky ja siirtonopeus.

Karjalaisen luotsaamassa yrityksessä valmistetaan asiakkaiden toiveiden mukaisia kunnossapitovälineitä kolmen työntekijän voimin. Toimitusjohtajan mukaan henkilöstön määrä voidaan alihankinnan ja osaavien tekijöiden ansiosta pitää alhaisena.

”Meillä ei katsota titteleihin, vaan kaikki osallistuvat arjen pyörittämiseen tarpeen mukaan”, kiittelee Karjalainen, joka myyntityön ohella osallistuu itsekin aurojen ja muiden laitteiden kokoonpanoon.

Tuotteiden läpimeno- ja toimitusaika saadaan puristettua lyhyeksi kattavan komponenttivaraston ansiosta. Lappeenrannassa sijaitsevista toimitiloista löytyy hyllystä kaikkiin malleihin tarvittavat komponentit.

”Isohko komponenttivarasto mahdollistaa nopeat toimitukset, mutta takaa se myös nopean toiminnan varaosatoimituksissa, joiden nopeudella on erittäin suuri merkitys talvikunnossa pidolle”, summaa Karjalainen, jonka mukaan varaosatoimitukset hoidetaan Lappeenrannasta. Tuotteiden myynti sen sijaan tapahtuu lähinnä maanlaajuisen, konekauppiaista koostuvan jälleenmyyjäverkoston kautta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi