Uutiset

Autot

Hiabin 2018 World Crane Champion -kilpailu

Cargoteciin kuuluva Hiab kutsuu kappaletavaranosturin käyttäjiä osallistumaan World Crane Championship -kilpailuun eli nosturinkäytön maailmanmestaruuskilpailuun. Alkukilpailut alkavat pian ja loppukilpailu, jossa mestaruus ratkeaa, järjestetään 22.–23. syyskuuta Hannoverissa, Saksassa, IAA-hyötyajoneuvomessujen yhteydessä.

World Crane Championship -kilpailun finalistit Hannoverissa 2016.

World Crane Championship -kilpailun tarkoitus on esitellä taitavia nosturinkäyttäjiä eri puolilta maailmaa ja tarjota heille mahdollisuus kilpailla taidoissaan Hiabin uusimmilla tuotteilla. Ensimmäinen World Crane Championship vuonna 2015 aloitti alan uuden perinteen ja herätti niin suuren kiinnostuksen, että Hiab päätti tehdä kilpailusta kahden vuoden välein toistuvan tapahtuman.

Kilpailun idea on yksinkertainen: HIAB X-HiPro 232 -nosturilla kuljetetaan vesikanistereita esteradan läpi, tarkasti ja täsmällisesti, mahdollisimman lyhyessä ajassa. Kilpailija, joka käyttää vähiten aikaa ja tekee vähiten virheitä, on voittaja ja saa 25 000 euron arvoisen palkinnon.

Alkukilpailut alkavat maaliskuun alkupuolella Saksassa ja Itävallassa. Kaikkiaan alkukilpailuita järjestetään 16 maassa, Suomi mukaan lukien.

Vuonna 2016 mestaruuden voitti 25-vuotias tanskalainen Tim Hansen ajalla 2 minuuttia, 51,42 sekuntia. Hän kertoi voiton tuntuneen uskomattomalta ja oli mielissään saamastaan palkinnosta sekä maailman parhaan nosturin käyttäjän tittelistä. Vaatimaton tanskalainen suoritti kilpailuradan HIAB X-HiPro -nosturilla ketterästi, täsmällisesti ja neulanterävällä tarkkuudella.

Käyttäjät ovat avainhenkilöitä kuormausnosturilla tehtävissä töissä. Heidän taitonsa ja tarkkuutensa määrittävät sen, miten nopeasti ja turvallisesti tavarat toimitetaan perille.

”Kilpailijat ottavat osallistumisensa tosissaan. Olen kuullut, että jotkut tekevät kopion kilparadasta omalla työpaikallaan ja hiovat taitojaan sen avulla. Minulta kysytään radasta, säännöistä ja rangaistuksista kaikkea mahdollista. Päätimme pitää kilpailun ennallaan, jotta kilpailijat voivat verrata suoritustaan aikaisempiin voittajiin”, sanoo Lotta Sjöberg, Hiab-kuormausnostureiden myyntipäällikkö.

”Osallistujien välille syntyy hyväntahtoista kilpailua, ja he edustavat ylpeydellä yritystään ja maataan. Jälkeenpäin kilpailijat vaihtavat yhteystietojaan ja pitävät yhteyttä keskenään”, Lotta Sjöberg kertoo. Sekä kilpailijat että heidän edustamansa yritykset ovat antaneet kilpailusta erittäin positiivista palautetta. Oman maan mestaruuskin tuntuu melkein maailmanmestaruudelta.

”Kutsumme kaikki kilpailijat ympäri maailman ottamaan haasteen vastaan ja testaamaan omat taitonsa muita kilpailijoita vastaan. Odotan innolla näkeväni tämän vuoden kilpailussa henkeäsalpaavia taidonnäytteitä finalisteilta. Olemme ylpeitä saadessamme isännöidä tätä kilpailua, ja olla osa kasvavaa nosturinkäyttäjien Hiab-perhettä”, sanoo Joakim Andersson, varapääjohtaja, Hiab-kuormausnosturit.

Lue seuraavaksi