Uutiset

Autot

Härmän Liikenne panostaa kalustoonsa

Härmän Liikenne Oy on alahärmäläinen lähes 60 linja-auton voimin liikennöivä kuljetusyritys, joka työllistää jo 68 henkilöä. Yritys on koko historiansa ajan suuntautunut rohkeasti uusiin aluevaltauksiin ja tilaus- sekä reittiliikenteen rinnalle nousi tukijalaksi vuonna 2013 Seinäjoen kaupungin paikallisliikenne, jota hoidetaan Komia Liikenne -nimellä. Kaupunkiliikenteen sujuvuutta sekä asiakaspalvelun tasoa on kehitetty koko sopimusajan ja merkittävänä osana asiakastyytyväisyyden nousua on ensiluokkainen kuljetuskalusto. Härmän Liikenne onkin hankkinut Auto-Way Oy:ltä jo yli kymmenen pienoislinja-autoa ja viimeisimpänä autoarmadaan liittyi Autometin varustama Mercedes-Benz Sprinter 516 Cityliner.

Härmän Liikenteen historia ulottuu aina 1940-luvulle ja linja-autoliikenteeseen yritys on ollut keskittynyt 60-luvulta saakka. Päätoimipiste yrityksellä on edelleen Härmässä, jossa palvelu on laajentunut myös erittäin suosittuun pesuhallipalveluun, jossa pystytään siistimään myös isoimmat linja-autot sekä täysperävaunuyhdistelmät laadukkaasti ja nopeasti. Seinäjoen paikallisliikennettä palvelemaan yrityksellä on varikot myös Seinäjoella sekä Ylistarossa, joista käsin liikennöidään lähes 20 matalalattia-ajoneuvon voimalla.

Kasvuun vastattava palvelun tasolla

Seinäjoen kaupunki on voimakkaassa kasvusuhdanteessa ja paikallisliikenteen toimivuus onkin erittäin tärkeä piirre asukasluvun kasvaessa. Komia Liikenne on hoitanut tehtävää menestyksekkäästi ja merkittävässä asemassa ovat yrityksen yhdessä Seinäjoen kaupungin kanssa suorittamat jatkuvat asiakastyytyväisyys- sekä palautekyselyt. Näiden kautta on täytetty jo 50 eri asiakastoivetta, koskien esimerkiksi reittilinjoja sekä aikatauluja, lipunoston helppoutta vaikkapa netin tai mobiililaitteen kautta ja myös kuljetuskaluston ominaisuuksia on muokattu. Tässä apuna ovatkin olleet Auto-Wayn tarjoamat yksilölliset ajoneuvojen räätälöintimahdollisuudet. ”Olemme yhteistyössä Auto-Wayn kanssa pystyneet hankkimaan käyttöömme juuri sen kaltaisia ajoneuvoja, jotka täyttävät asiakkaidemme toivomukset ja samalla myös kuljettajien työviihtyvyys on saatu korkealle tasolle. Lisäksi erittäin tärkeää on asiakaskunnan monipuolisuuden huomioiminen ja Auto-Wayn ajoneuvojen avulla pystymme palvelemaan moitteetta myös huonojalkaisia vanhuksia tai pyörätuoliasiakkaitamme”, kertoo Härmän Liikenteen toimitusjohtaja Sami Heinimäki.

Uusia palvelumuotoja kehitteillä

Härmän Liikenteen eräänä vahvuutena on sen monipuolinen rakenne, jossa paikallis-, reitti- ja tilausliikenne tukevat onnistuneesti toisiaan. Tilausliikenteen ja pakettimatkojen osuus on tällä hetkellä noin 20 prosenttia yrityksen toiminnasta ja liikennöinti suoritetaan laadukkaalla kalustolla, joka tunnistetaan jo kaukaa tervettä uhoa uhkuvan Häjy-tunnuksen kautta.  ”Olemme kehittäneet myös uuden tilausmatkaluokittelun, jonka kautta on helppo räätälöidä juuri omaan matkaan soveltuva kokonaisuus. Luokat on nimetty sekä härmäksi että englanniksi ja alustava palaute uudistuksesta on ollut erittäin positiivinen”, jatkaa Heinimäki.

Luokittelun kautta matkan voi suorittaa ”perinteesesti” (basic), ”pramiasti” (premium), ”herraskaasesti” (conference) tai kaupunkiliikennetasolla (city). Nimet kertovat jo paljon mutta jo basic-tasossa varusteluun kuuluvat esimerkiksi wc sekä jäähdytysilmastointi. Konferenssitason autossa onkin jo nimensä mukaisesti kaiken kattavat audiovisuaaliset välineet, joiden avulla matkanteon voi käyttää vaikka tehokkaaseen kokous- tai koulutustoimintaan jopa kahdeksan näyttöruudun kautta. ”Olemme selvästi pystyneet selkeyttämään ajoneuvovalintaa ja kiitosta on saanut myös onnistuneen maltillinen hinnoittelumme”, Heinimäki korostaa.

Auto-Way vastaa Härmän Liikenteen standardeihin

Härmän Liikenteen toimitusjohtaja Sami Heinimäki ja Auto-Wayn Sami Niemistö ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia ja Härmän Liikenne on hankkinut Auto-Wayn kautta yli kymmenen ajoneuvoa.

Härmän Liikenteen ja Auto-Wayn yhteistyö on jatkunut vuodesta 2012 ja Härmään on toimitettu niin räätälöityjä pikkubusseja ja koululaisautoja kuin tehdasbusseja. ”Meille liikennöitsijänä ajoneuvon hankintahinta on luonnollisesti tärkeä, mutta katsomme kuitenkin enemmän kokonaisuutta ja ajoneuvon koko elinkaarta hankintoja suorittaessamme. Auto-Wayn ajoneuvoissa nämä ominaisuudet ovat kunnossa, sillä takuu-, huolto ja muut jälkimarkkinointiseikat sujuvat nopeasti ilman turhia välikäsiä henkilökohtaisen palvelun kautta. Myös kuljettajilta saamamme palaute on ollut hyvää ja asiakkailta saatujen toiveiden kautta ajoneuvoja on pystytty räätälöimään hyvin tarkoin ja esimerkiksi istuinten kokoihin, pöytien mekanismeihin sekä pistorasioiden sijainteihin on pystytty vaikuttamaan”, kiittelee Heinimäki.

Auto-Wayn Sami Niemistö ottaa kiitokset nöyrästi vastaan ja kertoo yrityksen jatkavan samalla palveluasenteella myös jatkossa. ”Meillä on erittäin suorat ja toimivat suhteet bussivalmistaja Autometiin ja tätä kautta asiakkaittemme erikoistoivomukset otetaan vakavasti huomioon ja uudet ratkaisut on löydetty lähes joka tapauksessa todella ripeällä aikataululla. Esimerkiksi Härmän Liikenteen toive tietyn merkkisestä linjakilvestä huomioitiin ja tehtaalle hankittiin Scannotecin laitteet ilman turhia kyselyjä”, kertoo Niemistö.

Auto-Wayn toiminta monipuolistuu

Auto-Way muutti tänä vuonna uusiin toimitiloihin Seinäjoen Roveksen kaupunginosaan juuri linja-automyynti silmällä pitäen rakennettuihin tiloihin.  Uusissa tiloissa on omat rauhalliset neuvotteluhuoneet, iso näyttelyhalli, oma luovutuspiste, korkea ja pitkä asennusosasto, pesuhalli sekä laajan varaosa- ja tarvikevalikoiman mahdollistava varastotila. ”Meillä on jatkuvasti monipuolinen valikoima henkilökuljetuksen ajoneuvoja ja yhteistyömme Autometin sekä Unvin kanssa takaa myös yksilöllisten ajoneuvojen saatavuuden. Mielenkiintoisena uutuutena meille onkin tulossa Unvin valmistama 28-paikkainen turistibussi”, kertoo Niemistö. Myös palveluja on kehitetty ja lähiaikoina esitellään Auto-Way Rent, jonka kautta voi vuokrata vakuutettuja ajoneuvoja parista viikosta aina kuukausien ajaksi kalustopulaa helpottamaan. ”Vuokrauspalvelussa on tietenkin tarjolla myös yksilöllisiä ajoneuvoja ja esimerkiksi invanostimella varustettuja autoja tulee tarjolle”, Niemistö korostaa.

Joukkoliikenne kehittyy

Heinimäki ja Niemistö ovat seuranneet vuosia linja-autoliikenteen kehitystä maassamme lähietäisyydeltä. Ala muuttuu vauhdilla ja esimerkiksi lakimuutokset sekä kaupungistumisen kasvu ovat vieneet alaa uusille urille. ”Joukkoliikenteen on ollut pakko muuttua houkuttelevammaksi ja tämä näkyy niin linja-auto- kuin raideliikenteessä. Valinnanvaraa on kasvatettu, joustavuus hinnoissa sekä aikatauluissa sekä palvelun korkea taso ovat yhä tärkeämpää. Tämän vuoksi Härmän Liikenne kehittyy jatkuvasti ja tuottaa uusia palvelumuotoaja asiakkaiden luottamuksen ansaitsemiseksi. Hyvänä apuna toiminnassa on Auto-Way ja sen korkealuokkaiset tuotteet sekä asiantunteva palvelu”, päättää Heinimäki.

Lue seuraavaksi