Uutiset

Autot

Goodyear Max Technologyn uudet renkaat säästävät ympäristöä ja jakeluliikenteen kustannuksia

Jakelu- ja paikallisliikenne ovat kuljetusalan tavallisimmat ajotyypit. Näissä tehtävissä käytettävissä autoissa on suuria eroja: 7,5 tonnista yli 16 tonniin, pienistä kaupunkien lähettikuljetuksista aina valtakunnanlaajuisiin kuljetuksiin.

Goodyear esittelee nyt jakeluliikenteessä käytettävien pienempien ajoneuvojen ohjauspyöriin tarkoitetut Regional RHS II -renkaat ja vetopyöriin tarkoitetut Regional RHD II -renkaat. Ne on kehitetty erityisesti säästämään ympäristöä ja kuljetusliikkeiden kustannuksia. Näissä renkaissa käytettävä Goodyearin Max Technology ja uusi rakenne saavat ne kestämään pidempään ja säästämään polttoainetta. Tästä kuljetusliikkeet iloitsevat. Nämä uudet renkaat myös parantavat ajovakautta. Lisäksi pitoa ja jarrutustehoa märällä tai kuivalla tienpinnalla on parannettu. Näin kuljettajan ajoturvallisuus kohenee.

Regional RHS II ohjaaviin pyöriin

RHS II on saatavana 17,5 ja 19,5 tuuman vanteille. Sen erityiskuvioinnissa on viisi urainen kuvio. Urissa käytetään Flexomatic-lamelleja, jotka lukittuvat osuessaan tien pintaan. Tämä tekee renkaasta vakaamman. Samalla kestoikä pitenee, jarrutuskyky paranee märällä pinnalla ja kuluminen on tasaisempaa, jolloin taloudellisuus paranee. Lisäksi kuviointi on suunniteltu estämään kivien tarttumista. Uusi runko ja materiaali saavat renkaan kestämään kulutusta paremmin.

Ohjaaville pyörille tarkoitettuja RHS II -renkaita voidaan käyttää kaikissa pyörissä hyvin tuloksin. Ne on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, mikä pitää kustannukset kurissa yhdessä näiden renkaiden pidemmän käyttöiän kanssa.

Regional RHS II vetäviin pyöriin

Myös RHD II -renkaissa on leveä kuviointi. Se on ainutlaatuista tämän kokoisissa renkaissa. Tämä malli on suunniteltu vetopyöriin, sillä tien pintaa koskettaa mahdollisimman suuri määrä kumia. Keskirivoissa on erityinen kantarakenne ja erittäin runsaasti Goodyearin 3D BIS -lamelleja. 3D BIS saa vohvelilta näyttävät lamellit lukittumaan toisiinsa, kun kuvioinnin kanta koskettaa tietä. Näin muodostuva yhtenäinen kantarivi parantaa vakautta huomattavasti. Kun lamellit eivät kosketa tien pintaa, ne avautuvat. Näin syntyy runsaasti tarttuvia reunoja, joten veto- ja jarrutusteho paranee.

Regional RHD II toimii erinomaisesti ympäri vuoden. Sen rungossa on samalla tavoin kuin RHS II -renkaassa uusi geometria, uusi materiaali ja kehittyneempi kestävyyttä parantava lohkorakenne. Pidempi käyttöikä vähentää kuljetusliikkeiden kustannuksia.

Max Technology uuden sukupolven renkaissa

Goodyearin FuelMax-, KMax-, AirMax- ja Duraseal-ratkaisut muodostavat yhdessä uuden Max Technology -perheen. Ne tuovat tullessaan arvokkaita etuja käyttäjille ja ympäristölle. Ne sisältyvät Goodyearin uuteen kuorma-autonrenkaiden sukupolveen.

FuelMax Technology on tarkoitettu lähinnä kaukoliikennettä varten. Se perustuu erikoisrakenteen ja -materiaalin yhdistelmään. Tämä vähentää polttoaineenkulutusta ja ympäristöhaitallisia päästöjä. Lisäksi ajomatka pitenee, jarrutusteho paranee ja pito märällä tien pinnalla paranee.

KMax Technology on tarkoitettu jakeluliikenteeseen, joten siinä käytetään erityisten ominaisuuksien yhdistelmää. Nämä renkaat on kehitetty kestämään mahdollisimman pitkään, joten ne kuormittavat ympäristöä vähemmän. Näillä renkailla on lukuisia käyttömahdollisuuksia jakeluliikenteessä. Ne vähentävät polttoaineenkulutusta, joten kustannukset kilometriä kohden pienenevät.

AirMax-konseptissa renkaan ilmatilavuutta kasvatetaan suurentamatta läpimittaa. Tämä tuo tullessaan paljon etuja, kuten kustannussäästöjä ja tien pinnan vähäisemmän vaurioitumisen.

Itsekorjautuvan Duraseal-renkaan sisäinen renkaankorjauskerros sulkee jopa halkaisijaltaan 6 mm:n reiät.

Lue seuraavaksi