Uutiset

Autot

Fordilta Transit Custom Black Edition sekä Sport-erikoismalleja

Ford on esitellyt Transit Custom -hyötyajoneuvon uusia versioita, joissa yhdistyvät tyyli ja käytännöllisyys.

Uudelle Transit Custom Black Editionille on tarjolla neljä näyttävää väriyhdistelmää, joihin kuuluu katon, sivupeilien ja helmojen yksityiskohdat sekä sivuraidat. Lisäksi mukana tulevat ainutlaatuiset mustat 17 tuuman kevytmetallivanteet.

Transit Custom Sport -pakettiauto on nyt saatavana useampiin korimalleihin. Asiakkaat voivat nyt valita Van-, Kombi- ja Double Cab in Van -malleista niin lyhyellä kuin pitkällä akselivälillä. Suomen valikoimaan näistä on tulossa yksi versio, Transit Custom Sport L2-akselivälillä.

”Monet asiakkaistamme eivät enää tyydy tavalliseen valkoiseen pakettiautoon, ja uudet upeat ajoneuvomme tarjoavat erinomaisen ratkaisun”, sanoi Hans Schep (General Manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe). ”Uusi Transit Custom luo positiivisen vaikutelman omistajiensa liiketoiminnasta – ja näyttää hienolta parkkeerattuna etupihalle.”

Urheilullisten ja omaleimaisten Transit-mallien kysyntä on jatkanut kasvua aina alkuperäisen Sport Van -mallin esittelystä vuonna 2007. Kuluvan vuoden ensimmäisen 10 kuukauden aikana Transit Custom Sport -mallia on myyty 1 800 ajoneuvoa. Myynti on kasvanut 47 prosenttia verrattuna edellisvuoden samaan ajankohtaan.

Uusi Black Edition – rohkeita värejä ja urheilullista tyyliä

Transit Custom Black Editionista tulee saataville Euroopassa vain 1 000 ajoneuvoa. Toimitukset alkavat keväällä 2017.

Black Editionin värit ovat saaneet inspiraationsa Fiestan ja Focuksen Red- ja Black-erikoisversioista. Uuteen Transit Custom Black Editioniin voi valita seuraavista värivaihtoehdoista: Race Red -punainen, Impact Blue -sininen ja Frozen White -valkoinen Jet Black -mustilla korostuksilla ja Absolute Black -musta Race Red -punaisilla korostuksilla. Suomeen näistä on tulossa saataville Frozen White -valkoinen Jet Black -mustilla korostuksilla.

Kaikissa Transit Custom Black Edition -ajoneuvoissa on lyhyin L1-akseliväli ja matalin L1-katto. Autot perustuvat 290 Trend -malleihin ja niihin kuuluu täysin uusi, tehokas 170 hevosvoiman 2.0 litran Ford EcoBlue-dieselmoottori kuusinopeuksisella vaihteistolla ja Sport-mallin urheilullisempi alusta.

Transit Custom Sport-mallien saatavuus laajenee

Transit Custom Sport-malleja on nyt tarjolla useampiin versioihin: nyt Euroopassa on saatavilla kahdeksan eri versiota. Suomeen näistä tulee Transit Custom Sport L2-akselivälillä nykyisen L1-akselivälin rinnalle.

Sport-malleissa on näyttävä korinmuotoilusarja. Kaikki ulkoasun yksityiskohdat kuten puskurit, sivupeilit ja ovenkahvat ovat korinvärisiä. Korin sivuhelmat ja pyöräkotelot on muotoiltu uudestaan uutta Transit Custom Sport -mallia varten. Konepellin raidat ja uudet 17 tuuman kevytmetallivanteet hopeamustilla yksityiskohdilla viimeistelevät auton rohkean ilmeen. Saatavana on myös 18 tuuman hopeanväriset kevytmetallivanteet.

Istuimissa on osittainen nahkaverhoilu, istuinosassa on kangasverhoilu ja istuinreunukset ovat mustaa nahkaa. Lisäksi malli on varustettu SYNC-tietoviihdejärjestelmällä ja saatavana on peruutuskamera.

Saatavilla on 170 hevosvoiman Ford EcoBlue-dieselmoottori, jonka parina on kuusinopeuksinen manuaalivaihteisto. Asiakkaat voivat myös valita uuden kuusinopeuksisen SelectShift-automaattivaihteiston.

Kaikki Sport-mallit perustuvat 290-sarjan Transit Customiin. Ajo-ominaisuuksia on entisestään parannettu: alustan asetukset parantavat ohjausta, ajettavuutta ja matkustusmukavuutta sekä tuovat tuntumaa ketteryydestä ja paremmasta vasteesta.

Paksumpi etukallistuksenvakain ja takakallistuksenvakain pitävät auton renkaat kiinni tiessä. Van-mallissa on pehmeämmät takajouset, jolloin kyyti on mukavampaa, kun ajoneuvon kuorma on kevyt. Iskunvaimentimet on säädetty jämäkämmiksi auton takaosassa.

Uudet Transit Custom Sport -mallit ovat nyt tilattavissa, ja toimitukset alkavat keväällä 2017.

Entistä monipuolisempi Tourneo Custom

Tourneo Customiin on saatavilla uusia ominaisuuksia ja teknologioita kuten jouheva kuusinopeuksinen SelectShift-automaattivaihteisto ja segmentillään ainutlaatuinen takaosan ilmajousitus, jonka ansiosta kyyti on miellyttävää erilaisilla kuormilla. Lisäksi saatavana on 17 tuuman kevytmetallivanteet, jotka parantavat ajettavuutta ja jarrujen tehokkuutta.

Transit Customissa ja Tourneo Customissa täysin uusi Ford EcoBlue -dieselmoottori

Aiemmin tänä vuonna Ford esitteli uuden, viimeisintä teknologiaa edustavan Ford EcoBlue-dieselmoottorin Transit Custom- ja Tourneo Custom -ajoneuvoille. Moottori alentaa omistamisen kokonaiskustannuksia ja parantaa suorituskykyä. Moottori on jopa 13 prosenttia polttoainetehokkaampi ja alhaisen kierrosluvun vääntö on 20 prosenttia parempi.

Molemmissa malleissa on mm. seuraavat kuljettajaa avustavat teknologiat:

  • Segmentissään ensimmäinen Pre-Collision Assist -törmäyksenestoavustin jalankulkijan tunnistuksella lieventää nokkakolareiden vakavuutta, tapahtui törmäys sitten toisen ajoneuvon tai jalankulkijan kanssa; lisäksi se voi auttaa kuljettajaa välttämään törmäyksiä kokonaan
  • Päivitetty ESC-ajovakaudenhallintajärjestelmä sisältää laajan valikoiman toimintoja, jotka parantavat ajoneuvon vakautta ääritilanteissa; järjestelmään kuuluu sivutuulen vakautus (Side Wind Stabilisation) – uusi järjestelmä, joka käyttää jarruja auton toisella puolella vähentämään yhtäkkisen sivutuulenpuuskan vaikutusta

Lue seuraavaksi