Uutiset

Autot

Fordilla mahtava toukokuu!

Autokauppa on edelleen vilkastunut kesää kohti mentäessä, mikä näkyi toukokuussa myös Fordin myyntien hienona kasvuna. Ford-ajoneuvoja ensirekisteröitiin yhteensä 1 400 kappaletta, matkailuautot ja kuorma-autot mukaan lukien. Fordin markkinaosuus henkilöautojen ja pakettiautojen ensirekisteröinneissä oli lähes 9,5 %. Ford oli pakettiautojen ensirekisteröinneissä toukokuussa selvä ykkönen. Alkuvuoden markkinaosuus on 23,5 %, ja viime vuoden tammi-toukokuun ensirekisteröinteihin verrattuna Ford-pakettiautoja on ensirekisteröity 15 % edellisvuotta enemmän. Henkilöautoissa Fordin markkinaosuus oli toukokuussa 7,8 %. Kun tämän vuoden ensirekisteröintejä vertaa viime vuoden tammi-toukokuuhun, Ford-henkilöautojen ensirekisteröinnit ovat kasvaneet 18,3 %.

Vihaatko peruuttamista?

Uudessa Ford Focuksessa esiteltävä laajakulmainen peruutuskamera tekee peruuttamisesta parkkipaikoilla vähemmän tuskaista, sillä se näkee jopa kulman taakse. Rekisterikilven yläpuolelle sijoitettu kamera näkee 180 astetta, joten takana olevat ja lähestyvät jalankulkijat, pyöräilijät ja autot huomaa entistä paremmin. Katso video tästä:https://youtu.be/yYljYbsvYuk

Waze-sovellus tulee Fordeihin

Ford ja Waze tuovat maailman suurimman yhteisöllisen liikenne- ja navigointisovelluksen Fordin autoihin. Ford SYNC® AppLink® -sovellustakäytetään iPhonella ja se toimii niissä Ford-malleissa, joissa on Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä. Sovelluksella pääsee helposti reittitietoihin, polttoaineen hintoihin ja onnettomuustietoihin, jotka näkyvät auton kosketusnäytöllä.

Pyöräilijät ja autoilijat sulassa sovussa

Pyöräilyn suosion kasvaessa Euroopan kaupungeissa näkee paljon eripuraa pyöräilijöiden ja autoilijoiden välillä. Ford on lanseerannut kampanjan, jonka tarkoituksena on parantaa turvallisuutta ja vähentää saastumista ja ruuhkia. ”Share the Road” -kampanjalla pyritään vaalimaan harmoniaa tienkäyttäjien välillä. Näyttääkseen, miten vähintäänkin pelottavaa ja jopa hengenvaarallista muiden huomiotta jättäminen voi olla, Ford on tuottanut “WheelSwap”-virtuaalitodellisuuskokemuksen. Sen avulla autoilijat voivat asettua pyöräilijän asemaan ja näkevät, miltä liian läheltä ohittaminen näyttää

Tekoäly tulkitsee tuntemuksiasi

Uuden Ford Focuksen lanseeraus on käynnistynyt eri puolilla Eurooppaa. Valtaista kirjaimista FOCUS koostuva installaatio on nähtävänä kesän aikana neljässä Euroopan suurkaupungissa: Milanossa, Lontoossa, Berliinissä ja Madridissa. Kyseessä on itse valtavalla LED-näytöllä varustettu laite, jota on opetettu 200 tuntia ymmärtämään puheesta tulkittavia tuntemuksia. Sen ohi kävelevät ihmiset voivat jutella tekoälylle, joka muuntaa puheesta poimimansa tuntemukset videoksi.

Ford investoi tehtaaseensa Romaniassa

Ford on ilmoittanut aloittavansa toisen automallin tuotannon Craiovan kokoonpanotehtaalla Romaniassa. Ford ei vielä kertonut, mikä malli on kyseessä. Nyt siellä valmistetaan Ford EcoSporteja. Tulevaa tuotannon alkamista silmällä pitäen Ford on tehnyt tehtaaseen 200 miljoonan euron lisäinvestoinnin. Se tarkoittaa myös 1 500 uutta työpaikkaa.

Lue seuraavaksi