Uutiset

Autot

Ford Transit -perhe kasvaa

Kokonaan uudistuva  Transit Connect on saatavana lyhyellä ja pitkällä akselivälillä. Tavaratilan tilavuudeksi kerrotaan 3,0 tai ja 3,7 kuutiota ja sen maksimi hyötykuorma on 1000 kiloa. Korimalleina ovat tavarakuljetuksiin soveltuva Van ja henkilökuljetuksiin räätälöity Kombi.

Älykkään suunnittelun ansiosta uuden Transit Connectin kantavuus lukeutuu luokkansa parhaimmistoon. Läpilastattava väliseinä ja taitettava matkustajanistuin mahdollistavat mallista riippuen 3,0 tai 3,4 metriä pitkien esineiden kuljettamisen. Muunneltavalle matkustajanistuimelle mahtuu kaksi matkustajaa. Uuden Transit Connectin asiakastoimitukset alkavat vuoden 2014 alussa.

Transit Courierin tavaratilan koko on 2,3 kuutiota auton kokonaispituuden ollessa 4,16 metriä. Lattiatasolla mitattuna tavaratilan pituudeksi kerrotaan 1,62 metriä kantavuuden ollessa mallista riippuen jopa 660 kiloa. Ohjaamo voidaan erottaa tavaratilasta joko lattiasta kattoon ulottuvalla teräsväliseinällä tai verkkoväliseinällä. Taitettavan verkkoväliseinän ja taitettavan matkustajanistuimen ansiosta kuormatilassa voidaan kuljettaa pituudeltaan 2,59-metrisiä kappaleita.

Transit Courier on tarjolla 75-hevosvoimaisella, 1,5 litran tai 95-hevosvoimaisella 1,6 litran Duratorq TDCi –dieselmoottorilla. Bensiinivaihtoehtona on 100-hevosvoimainen 1,0 litran EcoBoost. Kaikissa malleissa on myös polttoainetta säästävä Auto-Start-Stop-toiminto.

Transit-malliston suurin ajoneuvo, kaksitonninen Ford Transit rantautuu Euroopan markkinoille keväällä 2014 tuoden mukanaan uutta kyvykkyyttä ja monipuolisuutta keskikokoisten hyötyajoneuvojen luokkaan.

Fordin mukaan erittäin laajaan kaksitonniseen Transit-perheeseen kuuluu jatkossa kolme eri koripituutta, kaksi eri kattokorkeutta ja monia kokonaispainovaihtoehtoja aina 4,7 tonniin saakka. Umpiautojen lisäksi valikoimaan kuuluu myös alustamallit sekä lukuisat vaihtoehdot henkilökuljettamisen tarpeisiin.

Transitin moottorina on uusin 2,2 litran Duratorq TDCi joko 100-, 125- tai 155-hevosvoimaisena vaihtoehtona kuusiportaisen manuaalivaihteiston kera. Saatavana on sekä etu-, taka- että nelivetoiset mallit.

Lue seuraavaksi