Uutiset

Autot

Ford Ranger AT33 – maastoon menevä

Maastoajoneuvovarustelun saralla vahvaksi toimijaksi kasvanut Arctic Trucks Finland Oy on yhteistyössä Fordin kanssa tuonut markkinoille Ford Rangeriin soveltuvan AT33 -muutossarjan.

Ford Ranger AT33 antaa vaativaan maastoon lisäominaisuuksia, jotka eivät kuitenkaan vaikuta auton käytettävyyteen tai ajettavuuteen normaaliajossa. Alkuperäisestä malliversiosta kaksi tuumaa suurempi renkaan halkaisija yhdessä jousituksen korotuksen kanssa antavat autolle lisää maavaraa, mikä parantaa samalla myös kohtaamis- ja ylityskulmia. Lisäksi renkaan pintapaine maastossa on huomattavasti pienempi, mikä edesauttaa etenemistä lumessa, hiekassa ja mudassa.

Ford AT33 -muutossarja sisältää 30 millin alustan korotuksen ja 17- tai 18-tuumaiset Ford-kevytmetallivanteet 33-tuumaisilla Nokian tai BF Goodrich-renkailla. Muutostyön yhteydessä autoon asennetaan myös snorkkeli moottorin ilmanottoon sekä alustasuojat moottoriin, vaihteistoon sekä polttoainesäiliöön. Arctic Trucks Finland Oy:n mukaan auto toimitetaan asiakkaalle aina varusteltuna ja muutoskatsastettuna.

Suomessa tehtävä ja Fordin maahantuojan hyväksymä muutostyö ei vaikuta auton takuuseen. Maastokelpoiselle Ford Ranger AT 33 -pick-upille luvataan joko kahden vuoden ilman kilometrirajoitusta oleva tai kolmivuotinen ja 100 000 kilometriin ulottuva tehdastakuu.

Arctic Trucks Finland Oy:n varustelemaan Ford Rangeriin on mahdollista ostaa myös Ford Protect -jatkotakuu, joka ulottuu ensimmäisestä käyttöönotosta viiden vuoden tai 150 000 kilometrin päähän.

Arctic Trucksilta kerrotaan, että Ford AT33 -muutostyö voidaan tehdä kaikkiin vuoden 2012 jälkeen valmistuneisiin Ford Ranger -autoihin. Muutostyön toimitusajaksi kerrotaan kaksi viikkoa ja etenemiskykyä kasvattava muutostyö on tilattavissa lähimmältä Ford-jälleenmyyjältä tai Arctic Trucks Finland Oy:stä.

Lue seuraavaksi