Uutiset

Autot

Ford pakettiautot myyvät hyvin

Ford pakettiautojen ykkönen kesäkuussa

Kesäkuun ensirekisteröintitilastoissa Ford oli eniten rekisteröity pakettiauto 24,9 prosentin markkinaosuudella. Henkilöautoissa Ford oli kesäkuussa neljänneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki 8,1 prosentin markkinaosuudella. Suosituin Ford-malli oli Fiesta.

Fordin kehittämä teknologia auttaa kuljettajaa paikantamaan hälytysajoneuvon

Hälytysajoneuvon paikantaminen voi olla stressaavaa. Pahimmillaan henkilöautot voivat hidastaa hälytysajoneuvon matkaa, jos ne eivät anna nopeasti tietä. Ford on kehittänyt teknologian, joka lähettää signaalin ambulanssista, paloautosta tai poliisiautosta suoraan lähettyvillä oleville kuljettajille, jotta he tietävät, mistä hälytysajo tulee ja kuinka kaukana se on. Ratkaisu ilmoittaa kuljettajaa hälytysajosta äänimerkeillä ja visuaalisilla symboleilla.

Käytännön vinkkejä hälytysajotilanteisiin:

– Pysy rauhallisena, havainnoi ja kuulostele. Jos kuulet sireenin, oleta, että hälytysajoneuvo lähestyy ja anna itsellesi aikaa suunnitella paras tapa väistää sitä.

– Hiljennä autossa soiva musiikki, jotka kuulet sireenin paremmin.

– Valitse turvallinen paikka ajaa sivuun ja pysähtyä. Kommunikoi muille kuljettajille vilkuilla.

– Varmista, että hälytysajoneuvolla on tilaa ajaa ohi. Muista, että hälytysajossa voi olla mukana useampi ajoneuvo.

– Aja turvallisesti ja lain sallimissa rajoissa. Jos olet ensimmäisenä punaisissa valoissa ja hälytysajoneuvo lähestyy takaa, voit ajaa risteävää liikennettä varoen suojatien yli ja kääntää autosi risteyksen suuntaan

Stoppi väsyneenä ajamiselle

Kesä on pitkien ajomatkojen aikaa. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että kolmasosa eurooppalaisista nukkuu liian vähän. Väsymys heikentää ajotaitoja vaikuttamalla keskittymiskykyyn ja hidastamalla reaktioita tavalla, jonka voi rinnastaa alkoholin vaikutukseen. Väsymys aiheuttaakin viidesosan tieonnettomuuksista Euroopassa. Joka viides kuljettaja myöntää nukahtaneensa rattiin. Fordin Drive Alert -toiminto kuljettajan vireystilan valvontaan tarkkailee tahatonta sivuttaisliikettä ajokaistalla ja kehottaa kuljettajaa pitämään tauon.

Surulliset laulut virittävät pirteään tunnelmaan

Surumielinen ja melankolinen musiikki, kuten ABBAn ”The Winner Takes it All” ja Amy Winehousen ”Back to Black”, voivat auttaa käynnistämään päivän pirteässä mielentilassa. Vaikutus jatkuu jopa kaks tuntia musiikinkuuntelun jälkeen. Näin käy ilmi tutkimuksesta, jonka Ford tilasi Spotifylta ja New Yorkin yliopistolta. Tutkimuksessa tarkasteltiin auton soittolistojen tunnevaikutusta. Surumieliset laulut voivat muistuttaa esimerkiksi automatkalla elämässä kohdatuista vaikeuksista, joista on selvitty ja opittu.

Fordin ja Team Sky -ammattipyöräilytallin yhteistyö jatkuu

Fordin ja Team Skyn yhteistyö jatkuu vielä ainakin kaksi vuotta. Ford juhlistaa yhteistyön jatkoa Tour de Francen yhteydessä erikoisversiolla Focus RS Option Pack -lisävarustepaketilla. Team Skyn väreillä koristeltu Focus RS seuraa pyöräilijöitä tiukasti. Ajoneuvoon on asennettu räätälöity pyöräteline katolle sekä Recaro-istuimet, joiden ansiosta tiimi voi auttaa pyöräilijöitä autosta käsin kovassa vauhdissa turvallisesti. Lisäksi ajoneuvoa on säädetty kestämään muuttuvat olosuhteita sekä varusteista aiheutuvaa lisäpainoa.

Team Skyn autotiimiin kuuluu myös Ford Mondeo -wagon-malleja sekä S-MAX-, Edge- ja Transit -ajoneuvoja.

Verkossa

www.ford.fi

Lue seuraavaksi