Uutiset

Autot

Ford ja Wiman mestaruustaistoon

Ford Jari Wiman

Amerikan Global Rallycross (GRC) –sarjan kahden mestaruusosakilpailun viikonloppu Los Angelesissa nosti Fordin Joni Wimanin taistelemaan sarjan mestaruudesta. Wiman ajoi molemmissa osakilpailuissa palkintopallille ja nousi yhteispisteissä neljänneltä sijalta toiseksi. Los Angelesin satama-alueelle rakennetulla radalla käydyt kilpailut ennakoitiin mestaruustaistelun kannalta ratkaiseviksi. Ensimmäistä kautta Supercar-luokan autolla ajava Fordin suomalaiskuljettaja näytti ajosuorituksillaan viimeisillekin epäilijöille, että hän kuuluu lajin kärkikuljettajien joukkoon.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa ajetussa ensimmäisessä Supercar-luokan osakilpailussa Wiman kiihdytti Fordissa kakkosrivin keskipaikalta lähdön kärkijoukkoon. Kahden ensimmäisen mutkan jälkeen Wiman oli noussut jo Scott Speedin ja Ken Blockin väliin toiseksi, ja tässä järjestyksessä kolmikko ajoi myös lähdön maaliin.

”Finaalin kuusi ensimmäistä kierrosta pystyin hyvin haastamaan Speedin. Pysyin kyydissä, ajoin takapuskurissa kiinni, mutta kuudennen kierroksen jälkeen pito renkaista loppui. Rata söi meiltä renkaita liikaa ja se vei mahdollisuudet voittoon”, kertoo Wiman.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ajetun toisen osakilpailun finaalissa Wiman kiihdytti Fordinsa ensimmäiseen mutkaan kolmantena ja taisteli loppuun asti osakilpailuvoitosta.

”Kuuden kierroksen jälkeen Block karkasi kun renkaistani loppui pito. Puhuimme hänen kanssaan jo ennen finaalia, että toisiamme vastaan emme riskeeraa mitään, koska pahimmat vastustajamme Nelson Piquet Jr. ja Scott Speed olivat lähtöruudukossa selvästi takanamme”

”Blockin Ford on merkin kilpailutoimintaa pitkään hoitaneen M-Sportin rakentama. Autossa on hivenen enemmän voimaa, joten aina kun pääsin rinnalle niin hän kiihdytti suoralla karkuun. Jokerikierrokselta olin päästä Blockin eteen, mutta se jäi kiinni sekunnin kymmenysosasta”, Wiman kertasi finaalin tapahtumia.

GRC-sarjan mestaruus on käytännössä neljän kuljettajan kauppa. Ja tähän ryhmään myös Joni Wiman kuuluu. Los Angelesin osakilpailujen jälkeen sarjan kärkeen nousi Fordin Ken Block, jonka etumatka toiseksi nousseeseen Wimaniin on 18 pistettä.

”Ero kärkeen ei ole mitään. Tästä eteenpäin sijoituksiakin tärkeämpää on ajaa Ken Blockia ja Scott Speediä vastaan hyvin ja kerätä heitä enemmän pisteitä”.

Lue seuraavaksi