Uutiset

Autot

Ford Fiesta Van kiilaa älykkyydellä

Kaupunkiliikenteen kiireeseen sopeutuva uusi Ford Fiesta Van on ketterä pikkupakettiauto, joka tuo Euroopan teille luokkansa johtavan polttoainetaloudellisuuden ja useita uusia teknologioita. Valmistajan mukaan Fiesta Vanin kaikkien dieselmoottoreiden CO2 -päästöt ovat alle 100 g/km polttoaineen kulutuksen asettuessa enintään 3,7 litraan sadalla kilometrillä.

“Uusi Fiesta Van on tyylikäs pikkupakettiauto monenlaisiin kuljetustarpeisiin”, kertoo Ford of Europen Nick Readings, joka pitää autoa monipuolisena, luotettavana ja käyttökustannuksiltaan alhaisena.”

Fiesta Vanin kuution kokoisessa tavaratilassa on väliseinä ja neljä kansainväliset kuormanrajoitinstandardit täyttävää kiinnityskoukkua. Lisäksi tavaratilassa on kestävä kumimatto ja sivuseinien verhoilu. Fiesta Van nielaisee 1,3 metriä pitkiä esineitä kantavuuden ollessa mallista riippuen 485–508 kiloa.

Fiesta Van pitää sisällään ensimmäisenä luokassaan lukuisia uusia teknologioita, joista valmistaja nostaa esiin muun muassa SYNC-yhteydenpitojärjestelmän hätäaputoiminnolla, Active City Stop -törmäyksenestojärjestelmän, korkittoman tankkauksen ja peruutuskameran.

Sisätilat ovat uudistuneet, sillä Fordin suunnittelijat ovat vaihtaneet vaihteenvalitsimen paikan ja tuoneet sisätiloihin uusia materiaaleja.

Uutuuden moottorivalikoimaan kuuluvat uusi 75-hevovoimainen 1,5 litran Duratorq TDCi -dieselmoottori, saman moottoriperheen 1,6 litran 95-hevosvoimainen versio sekä 1,25 litran 82-hevosvoimainen Duratec-bensiinimoottori. Taloudellisimmassa ECOnetic Van-mallissa on 95-hevosvoimainen 1,6 litran Duratorq TDCi ECOnetic -dieselmoottori, Auto-Start-Stop-toiminto, aerodynaaminen pohjalevy ja pyöräkotelot sekä matalan vierintävastuksen renkaat.

Uuden Fiesta Vanin toimitukset alkavat tammikuussa ja maahantuojan mukaan autoverolliset suositushinnat vaihtelevat 14 863,93 – 18 522,32 euron välillä.

Lue seuraavaksi