Uutiset

Autot

Floby on monipuolinen varustaja

Vuosittain noin 3000 ajoneuvovarustelua toteuttavan Autokaross i Flobyn juuret juontavat aina vuoteen 1918. Puusepänverstaana aloittanut perheyritys on vuosien saatossa valmistanut niin kuorma-autojen ohjaamoita kuin paloautojakin, joskin nyttemmin yritys on keskittänyt voimavaransa pakettiautojen ja keveiden kuorma-autojen varustamiseen.

”Meillä on kolme tukijalkaa; avolavat, umpikorit sekä pick-up -ajokkeihin asennettavat umpikorit”, kertoo Stefan Olofsson Bilar som jobbar -messuilla. Olofssonin mukaan varustelua tehdään alle viiden tonnin ajokkeihin, jolloin alhaisen omamassan merkitys korostuu. ”Keveydestä huolimatta tuotteiden on kuitenkin oltava kestäviä”, painottaa Olofsson, jonka mukaan ruotsalaismarkkinoilla on kustannuspoliittisista seikoista johtuen siirrytty erilliskoriautoista peltikuorisiin pakettiautoihin.

”Olemme kuitenkin jatkaneet aktiivista tuotekehitystä erilliskorimarkkinoilla. Valikoimassamme on muun muassa erittäin kevyt umpikori, jonka katto on rakennettu kaarevaksi. Katon muotoilun ansiosta vesi ja lumi valuvat alas helpommin, samalla myös aerodynaamiset ominaisuudet ovat tavanomaista paremmat.

Autokaross i Floby tekee yhteistyötä myös suomalaisen Verhoomo Sorsan kanssa. Olofssonin mukaan erittäin osaava ja asiantunteva Sorsa on toimittanut Suomeen jo useita pick-up -erilliskoreja.

”Me taasen olemme hankkineet Sorsalta tuuliohjaimia pick-up -kalustoon”, kertoo Olofsson, jonka mukaan kaksi alallaan vahvaa toimijaa täydentävät toisiaan niin tuotteiden kuin palveluvalikoimankin suhteen.

Ari Perttilä

Tukholma

Lue seuraavaksi