Uutiset

Autot

Fix-Ten panostaa Fiat-tilatakseihin – F-Line Ducatoon

Ensimmäinen Fiat Scudo FT-Bus nähtiin liikenteessä pari vuotta sitten. Tuolloin pitkän suunnittelun ja tuotekehityksen tuloksena Fix-Ten sai mielenkiintoisen bussiversionsa markkinoille ja odotukset olivat suuria. Mutkia matkaan tuli kuitenkin heti maahantuojan vaihtumiseen johtaneiden syiden takia eikä autoja saatu maahan. Noin vuoden kestäneen autopulan aikana Fix-Ten rakensi bussimallistoa toisen päämerkkinsä, Mercedes-Benz Sprinterin ja Viton pohjalle ja näistä onkin tarjolla sekä tehdasverhoilluin seinin ja katoin oleva Combi-mallisto, että kokonaan Fix-Tenin verhoilema F-Line -mallisto.

F-Line -malleissa on huomioitu skandinaaviset olosuhteet. F-Linessä on aina täydellinen lämmöneristys ja kaksinkertaiset lämpöeristelasit. Myös muut materiaalit ja rakenteet on suunniteltu Suomen olosuhteissa toimiviksi.

Nykyisen Fiat-maahantuojan AutoFennican ja Fix-Tenin välinen yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin. ”Nykyisillä Fiat-kauppiailla on osin vankkakin kokemus taksimyynnistä, sillä monilla on myynnissään myös tunnettuja taksimerkkejä”, sanoo Mika Maro Fix-Ten Oy:stä. ”Tämä on hyvä pohja rakentaa taksipalveluverkostoa, joskin työtä tällä saralla on paljon ja se vaatii panostuksia myös maahantuojan taholta. Fiatilla on nyt kuitenkin tehokas jälleenmyyntiverkosto.”

Fiat Ducato F-Line

Ducatoon on siis saatavana nyt vastaavat varusteet kuin saksalaismalleihin on jo ollut tarjolla. Kauttaaltaan muotoillut elementit tuovat paitsi tyylikkyyttä, myös toimivuutta ja mukavuutta. Integroidut ilmakanavat kattoelementissä sekä lattiatasoon puhaltavat suuttimet takaavat tasaisen jakauman, niin lämmityksessä kuin jäähdytyksessä.

Samoin väyläsähköjärjestelmä on nyt saatavana myös Ducatoon. Tällä voidaan säätää ja ohjata esimerkiksi valaistusta ja ilmastointia ja tehdä erilaisia automaattisia ohjelmia näiden säätöön erilaisiin tilanteisiin muokattuina.

Myös päällepäin näkymätöntä työtä on tehty paljon äänieristyksen parantamiseksi. ”Olemme hakeneet ratkaisuja ulkoa tulevien äänien pienentämiseksi. Esimerkiksi olemme kehittäneet runkopalkkien äänieristyksen, joka vähentää erityisesti taka-akselilla muodostuvien äänien kuulumista”, esittelee Maro.

Maro kertoo Ducaton olevan hyvin sopiva erityisesti tilataksikäyttöön. ”Ducato on kokoluokassaan markkinoiden levein ja esimerkiksi seitsemän senttiä leveämpi kuin Sprinter. Tämän ansiosta auto on tilava ja pyörätuolin kiinnityskin on helpompaa leveämmässä autossa. Vakiovarustuksemme on nyt entistä kattavampi, jonka ansiosta auto on sinällään valmis työhön. Koska hintakaan ei juuri muuttunut aikaisemmasta, niin pystymme tarjoamaan hyvin mielenkiintoisen vaihtoehdon taksiautoilijoille.”

Matalalattia tulossa

Keväällä Fix-Ten tuo tarjolle myös matalalattiaversion FT-Bus Fiat Scudoon. ”Matalalattia on saatavana sekä korkeaan että matalaan malliin ja myös Panorama-malliin. Sisustus näihin autoihin on suunniteltu kokonaan uudelleen”, kertoo Maro. ”Autoon tulee 1+7 istuimet sekä yksi pyörätuolipaikka. Tällaiselle pieniin ulkomittoihin sopivalle pyörätuolipaikkaiselle autolle, jossa on lisäksi mahdollisimman monta istuinpaikkaa, on ollut kysyntää ja olemmekin myyneet jo viisi autoa ennen kuin yhtään on edes tehty.”

”Scudo on rakenteeltaan hyvin sopiva matalalattiaversion toteuttamiseen ja siitä tulee hyvin tilava auto. Siinä ei tarvitse siirtää oikeastaan mitään komponentteja muutoksen takia ja siten esimerkiksi polttoainesäiliö pysyy alkuperäisenä ja alkuperäisessä paikassaan. Olemme panostaneet tähän projektiin ja palkanneet henkilön, jolla on aikaisempaa kokemusta matalalattia-auton suunnittelusta.”

Matalalattia-Scudo valmistuu kevään aikana ja suurelle yleisölle se esitellään toukokuussa Kuljetus 2011 -näyttelyssä Jyväskylässä.

www.fixten.fi

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi