Uutiset

Autot

Fix-Ten Oy muutti Ylöjärvelle – FT-Bus tuotanto käyntiin

Fix-Ten Oy on muuttanut ja osoite on 1.3. alkaen ollut Muovitie 19, Ylöjärvi. Yritys palaa nyt tavallaan lähtöpisteeseen, sillä kymmenen vuotta sitten sen toimipiste oli muutaman sadan metrin päässä nykyisestä paikasta. ”Toimintamme lähti liikkeelle autojen myyntikunnostuksista, fiksauksista, josta yrityksen nimikin juontaa. Siten oli luontevaa, että muutimme aikanaan Tampereen Lielahteen autoliikkeiden läheisyyteen”, kertoo Juha Fred.

”Vuosien myötä autoverhoustyöt ovat kasvaneet merkittävimmäksi osaksi toimintaamme. ”Tavara-autoihin tehdyt jatko-ohjaamot ovat olleet merkittävä tuotelinja jo vuosia. Retkeily –ja monikäyttöautojen valmistus jatkuu edelleen ja niistä saamamme kokemus on ollut hyvin käyttökelpoista bussimalliston kehityksessä, vaikkakin FT- Bus malliston kehitystyö kesti lähes puolitoista vuotta”

”Nykyisen toiminnan kannalta Elovainio on meille oiva paikka, sillä se on liikenneyhteyksiltään erittäin helppo tavoittaa autonkuljetusautoillakin. Hallitilan lisäksi piha-aluetta on reilusti ja tulevaa toimitilojen laajentamista varten tontilla on vielä reilusti rakennusoikeutta jäljellä”, listaa Fred muuton etuja.

Uudet omat tilat on varta vasten suunniteltu ja rakennettu autojen varustelua varten ilmanvaihdosta lähtien. Erityisesti on huomioitu bussituotannon tarpeet. Yhtaikaa valmistumassa voi olla jopa 6 tilataksia. Kaikkiaan tilaa on noin 900 neliömetriä.

Asennushallin lisäksi toimitilassa ovat omat osastonsa metalli- ja puutöille sekä verhouksille. Rakennuksessa on lisäksi toimisto- ja sosiaalitilat sekä töiden vastaanotto. ”Olemme hyvin tyytyväisiä jo saatuihin kokemuksiin, vaikka kaikki tavarat eivät ole vielä edes löytäneet paikkaansa”, toteaa Fred.

Muuton yhteydessä Fix-Ten on ottanut käyttöön uuden tuotannonohjausjärjestelmän. ”Tämä on taas yksi askel sähköisten järjestelmien suuntaan. Nyt on yhä vähemmän asioita ihmisten muistien varassa ja sitä myöten inhimillisten erehdysten mahdollisuus pienenee”, sanoo Fred.

FT-Bus -tuotanto vauhdissa

Helmikuun puolivälissä valmistui ensimmäinen FT-Bus. Se perustui Fiat Scudoon ja se toimitettiin Delta-konsernille esittely- ja koulutuskäyttöön. Fix-Ten on tehnyt Delta-konsernin kanssa pitkäjänteistä yhteistyötä taksibussin tuotannon aliottamiseksi ja Fiat-alustaisten FT-Bussien markkinointi tapahtuu Delta-Auton toimipisteistä ympäri maan. Myynti on aloitettu maaliskuussa.

Tarjolle tulee kolme FT-Bus -varustelutasoa. ”Kaksi ensimmäistä varustetasoa, Basic ja Advance ovat valmiita ja tuotannossa, korkein varustetaso Pro tulee loppuvuodesta”, kertoo myyntijohtaja Mika Maro.

”Vitoon on saatavana varustetasot Advance ja Pro. Ensimmäinen Vito valmistui huhtikuun alussa ja se lähti heti Pohjois-Suomen taksikiertueelle. Esittelyauto oli varustettu niin kutsutuilla koululaisistuimilla, jotka mahdollistavat jopa 12 koululaisen kyyditsemisen unohtamatta inva-kuljetusmahdollisuutta. Myös Fiat Ducato -alustalle on parhaillaan kehitystyön alla tilavat koululais- ja inva-ajoneuvot, joilla tähdätään jo kevään markkinoille.”

Maro lupaa mahdollisimman nopeat toimitukset FT-Buseille. ”Tarkoitus on, että asiakkaiden ei tarvitse odottaa useita kuukausia auton valmistumista.”

Fix-Ten Oy toivottaa autoilijat ja asiasta kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan tuotantoon paikanpäälle.

www.fixten.fi

www.delta.fi/taksiautoilijoile

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi