Uutiset

Autot

Europlast investoi taantumaa vastaan

Europlastin tuotantopäällikkö Ville Laitinen ja toimitusjohtaja Keijo Jokimaa.

Muovitekniikka Oy Europlast panostaa uusimpaan tyhjiömuovaustekniikkaan. Nakkilalainen yritys on erikoistunut kotelo- ja verhoilurakenteisiin kuten kalusteiden sekä erilaisten kulkuvälineiden ja työkoneiden muoviosien tyhjiömuovaukseen. Yritys tuplaa tuotantokapasiteettinsa vuoden vaiheessa eurooppalaisittain merkittävällä laiteinvestoinnilla.

”Vuonna 2012 saimme läpi velkasaneerauksen. Viime vuosina olemme keskittyneet prosessimme tehostamiseen ja tuotekehitykseen, minkä ansiosta liikevaihtomme on kaksinkertaistunut. Lähivuosina kasvuodotuksemme on vähintään 10 % vuodessa, joten nyt emme jää odottelemaan, mitä Suomessa tapahtuu, vaan kasvatamme kapasiteettia uusimmalla tekniikalla ja pysymme siten kehityksessä edellä”, kertoo toimitusjohtaja Keijo Jokimaa.

Sijoitus uuteen muovauskoneeseen on suuruudeltaan 1,2 miljoonaa. Lisäksi yritys on investoinut peräkärryjen kuomumalliston tuotekehitykseen jo 300 000 euroa. Teollisuuden alihankintatöiden lisäksi yritys hakeekin kasvua myös omista tuotteista. Kuomumyynnissä tavoitteena on saada kotimaisten kuomujen markkinaosuus tuontikuomuja suuremmaksi. Uuden kuomumalliston lisäksi kehitteillä on saniteettituotteita kuten kuivakäymälä, jolle haetaan markkinoita Afrikasta. Yritys on itse ollut aktiivinen julkisten kehitysorganisaatioiden suuntaan ja saanut viennin kehittämiseen tukea muiden muassa Satakunnan ELY-keskukselta.

”Erityisesti suurten muoviosien prototyyppien ja 0-sarjojen edullinen valmistaminen on Suomessa harvinaista ja etsimme uuta asiakaskuntaa tästä toiminnasta. Vuoden vaihteessa asennusvalmis tyhjiömuovauskone on lajinsa suurimpia Euroopassa ja omiaan myös vaativien piensarjojen tuotantoon. Uudella koneella muovataan paljon kierrätettyä muovirouhetta, mikä on kestävän kehityksen kannalta merkittävää”, kertoo tuotantopäällikkö Ville Laitinen ylpeänä.

”Ala edellyttää taitavaa muovinkäsittelyn kokemusta, joka karttuu vain monipuolisen tuotannon myötä. Meillä on tietotaitoa muoveista jo 80-luvulta lähtien. Työntekijöiden pysyvyys on ollut meillä vaativista vuosista huolimatta miltei harvinaisen korkeaa. Kaikki tämä suunnitteluosaaminen on asiakkaidemme hyödynnettävissä veloituksetta tiettyjen sopimusraamien puitteissa”, Jokimaa lisää.

Lue seuraavaksi