Uutiset

Autot

Europcar vuokraa hyötyautot kesäsesonkeihin

Europcarin myyntijohtaja Timo Keskinen kertoo yrityksen tulevaisuudessa panostavan erityisesti hyötyajoneuvojen vuokraustoimintaan lisäämällä sekä markkinointia että hyötyautojen määrää.

 Europcar tarjoaa hyötyajoneuvoja vuokralle kattavasti koko Suomen alueella ja pienimmistäkin kaupungeista löytyy tänä päivänä tavara-auto vuokralle. Suomessa hyötyajoneuvojen vuokraustoiminta ei ole vielä kuitenkaan aivan yhtä suosittua kuin naapurimaassamme Ruotsissa, jossa hyötyajoneuvoja vuokrataan viisi kertaa niin paljon kuin Suomessa. Suurimpana syynä tähän lienee epätietoisuus esimerkiksi vuokrauksen kustannuksista ja helppoudesta. Vuokraamalla hyötyauton saa käyttöönsä heti eikä se sido pääomaa ja sen voi palauttaa vuokra-ajan jälkeen vaikkapa johonkin toiseen toimipisteeseen. 

 

Kattava valikoima hyötyautoja

Tavara-autojen vuokrauksessa Europcar on Suomen suurin ja se omistaa autonsa itse. Yrityksellä on myös ainoana autovuokraamona sekä ISO 9001 että ISO 14001-sertifikaatit. Vuokrattavat hyötyautot hankitaan ja rakennetaan monien käyttötarpeiden mukaan. Europcarin uuteen ja uudehkoon kalustoon kuuluvat Volkswagenin Caddyt, etu- ja nelivetoiset Transportterit ja Crafterit sekä Ford Transitit sekä kuorma-autoista MAN ja Volvo FL kuorma-autot, jotka on useimmiten varustettu kokosivuaukeavilla 39 kuution kuormatiloilla ja 1500 kg:n takalaitanostimilla.

Erityisen suosion ovat saavuttaneet erilliskorilliset takalaitanostimella ja sivuovella varustetut VW Crafterit, joita saa ajaa B-ajokortilla ja 100 km/h. Ohjaamot on rekisteröity 1+2 hengelle ja kuormatilan mitat ovat: pituus 4,25 m, leveys 2,15 m ja korkeus 2,18 m eli kokonaistilavuus on 20 kuutiota. Uutta Europcarin hyötyautoissa on alahelmasuojukset, jotka säästävät autoja pienemmissä kosketuksissa, koska läheskään aina vuokraajat eivät ole ammattikuljettajia.

 

Vuokra-ajat tapauskohtaisesti

Europcarin hyötyautoille pyritään saamaan vähintään 70-80 prosentin käyttöaste. Normaalit vuokra-ajat ovat päivästä yhteen vuoteen ja kaikkea siltä väliltä. Uutta on tuntituote (6 h), jos autoa ei tarvitse esimerkiksi koko vuorokaudeksi. Vuokratulla hyötyautolla on helppo hoitaa vaikka perheen muuttokeikka tai koko kesän kestävä sesonkiaika, se soveltuu lähes jokaiseen käyttötarpeeseen.

Europcarin palvelukonsepti tarjoaa samanlaisen palvelun yrityksen kaikissa toimipisteissä.

Hyötyautojen osalta hinta on neuvoteltavissa, kun vuokra-aika ylittää muutaman päivän perushinnaston, samoin sovitaan myös vakuutusturva. Pitempiaikaisissa vuokrauksissa auto on mahdollista myös teipata vuokraajan väreihin, joskin vuokraaja maksaa teippien asennuksen sekä poiston.

 

Etelä-Suomen palvelukeskus

Vantaalle avautuu Europcarille uusi palvelukeskus kesäkuun alussa. Keskukseen tulee Europcarin pääkonttori sekä varasto- ja logistiikkakeskus pesuhalleineen. Myös palvelukeskuksen vuokrauspiste palvelee asiakkaita kaikkina seitsemänä päivänä viikossa.

www.europcar.fi

Miika Nyrö

 

Lue seuraavaksi