Uutiset

Autot

Esteetön Peugeot Traveller Tamlansin korityöllä

Peugeot on organisaatiomuutosten jälkeen jälleen täysillä mukana myös hyötyajoneuvomarkkinoilla ja tämä näkyy myös henkilökuljetuspuolella. Mainiona esimerkkinä toimii nyt esiteltävä Peugeot Traveller esteettömänä versiona. Malli on helposti muunnettavissa siten, että se vastaa nyt eduskunnan hyväksyttävänä olevan uuden lakiehdotuksen mukaisia esteettömän ajoneuvon vaatimuksia ja näin täyttää kaikki autoverottoman taksin vaatimukset. Parhaimmillaan Traveller toimii XL-versiona jopa 1+ 8 henkilön kuljetuksissa ja Tamlansin tekemä uutuusversio antaa hyvän kuvan mallin monipuolisuudesta.

Peugeotin maahantuonti sai uuden Travellerin nopealla aikataululla maahan ja tamperelainen Tamlans Oy teki vankalla ammattitaidolla mallista loistavasti heinäkuun lakimuutoksien ehdot täyttävän ajoneuvon. Nykyaikaisen taksiautoilun vaatimusten mukaisesti Traveller on monikäyttöinen ja se muuntuu ajotehtävien mukaan nopeasti esimerkiksi invakuljetuksista koululaiskyyteihin ja perinteiseen tolppa-ajoon.

Helppo muunneltavuus

Peugeot Traveller voidaan hankittaessa räätälöidä tarkoin omiin ajotehtäviin soveltuvaksi. Moottorivaihtoehtoja on kaksi: 150 hv manuaalivaihteinen sekä 180 hv perinteinen automaattivaihteinen, 2,0 litrainen dieselmoottori. Ohjaamo on saatavana kaksi- tai kolmepaikkaisena ja myös matkustamon istuinratkaisut ovat tarkoin suunniteltavissa. Halutessaan voi hankkia esimerkiksi neljä seinille kääntyvää istuinta ja näin saa helposti tilaa esteettömille kuljetuksille. Taksiliikenteen tarpeisiin vastaten saatavana on myös tehdasasenteinen sähkötoiminen liukuovi molemmin puolin. Runsaista istuinpaikoista huolimatta myös matkatavaroille on kaikissa malleissa varattu tilaa ja näin esimerkiksi lentokenttäkuljetukset sujuvat hankaluuksitta.

Mitat kunnossa

Travellerin taksiversio täyttää siis kaikki pykälät esteettömäksi, mutta samalla kuitenkin huomio on ollut matkustus- sekä käyttömukavuudessa. Rampin 1190 millin pituus ja 770 millin leveys riittävät pyörätuoleille ja kääntyvän takapuskurin aikaansaaman matalan nousukorkeuden ansiosta myös rampin kulma on miellyttävän matala. Sisäkorkeutta jää 1450 milliä, sisäleveys on 830 milliä ja esteettömän alueen pituuskin on mukavat 1785 milliä. Nämä ominaisuudet yhdistettynä takaavat mukavat matkustusolosuhteet sekä esteettömissä että tavanomaisissa kuljetuksissa.

Loistava hinta-laatusuhde

Travellerin perusmallin vakiovarusteisiin kuuluvat aina vakionopeudensäätimen lisäksi sähkökäyttöiset lämmitettävät ulkopeilit, mustavalkoinen LCD-monitoiminäyttö, Radio, Bluetooth, USB-liitin sekä kahdeksan kaiutinta, ilmastointi ja oikeanpuoleinen liukuovi. Seuraavassa varustetasossa vakiovarusteina ovat lisäksi automaattinen ilmastointi sekä kattoilmastointi matkustamoon.  Peugeot Travellerista on saatavana myös vaativimpaan kuljetustarpeeseen soveltuva VIP Shuttle -versio.

Kaikkiin Travellerin varustelutasoihin on luonnollisesti saatavana runsaasti lisävarusteita, joilla omia kuljetustarpeita ja mieltymyksiä on helppo täyttää. Saatavana ovat esimerkiksi automaattivaihteisto, seitsemän tuuman kosketusnäyttö, tuulilasinäyttö sekä mukautuva vakionopeudensäädin. Turvavarusteluna löytyvät muun muassa nopeusrajoitusmerkkien tunnistus, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistavaroitin, aktiivinen hätäjarrutus sekä katveavustin.

Kaikessa on huomioitu tiukasti kilpaillun alan vaatimukset, sillä esteettömään taksikäyttöön soveltuvan Travellerin saa omakseen hyvin järkevään alle 50 000 euron verolliseen hintaan. Vielä houkuttelevamman tarjouksesta tekee taksikäyttöön tilatuille Peugeot -merkkisille autoille myönnettävä viiden vuoden tai 300 000 kilometrin ainutlaatuinen taksitakuu.

Traveller onkin ehdottomasti koeajon arvoinen ja oiva mahdollisuus tutustua ajoneuvoon avautuu Tampereella huhtikuun lopussa järjestettävässä Henkilökuljetus-näyttelyssä. Messuilla ovat paikalla maahantuoja Auto-Bonin ammattilaiset, jotka pystyvät kertomaan tarkoin Travellerin ominaisuuksista, käytettävyydestä sekä tehtaan takaamista nopeista toimituksista. Auto-Bonilla on lisäksi iloisia uutisia toisenkin ranskalaismerkin ystäville, sillä Suomeen saapuu pikaisesti myös Travellerin sisarmalli Citroën Spacetourer.Malliin on myös nopealla aikataululla saatavana vastaava varustelu kuin Travelleriin.

Lue seuraavaksi