Uutiset

Autot

Erwin Hymer Group ostoksilla nyt Iso-Britanniassa

Henkilöt kuvassa vasemmalta oikealle:

Ludwig Vetter – Business Development Erwin Hymer Group

Martin Brandt – CEO Erwin Hymer Group

Nigel Prescot – CEO Constantine Group PLC

Jörg Reithmeier – Executive Board Member Erwin Hymer Group

Saksalainen matkailuautojen ja –vaunujen valmistaja Erwin Hymer –konserni laajentaa toimintaansa Iso-Britanniassa. Aiemmin jo Pohjois-Amerikan markkinoille retkeilyautoja valmistavan Roadtrekin kautta etabloitunut konserni on hankkinut omistukseensa nyt brittiläisen The Explorer Groupin, vahvistaen näin läsnäoloaan Iso-Britannian tärkeillä markkinoilla laajentumisen lisäksi myös paikallisen tuotannon kautta.

 Explorer Groupin pääkonttori sijaitsee Englannin pohjoisosissa County Durhamissa, lähellä Newcastlea. Konsernin liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa (reilut 5 000 matkailuajoneuvoa) ja sen brändejä ovat mm. Buccanneer, Compass, Elddis  ja Xplore.

Explorer Groupin osakkeet siirtyvät 100 %:sesti jo Iso-Britanniassa toimivan EHG UK:n omistukseen ja yrityksen nimi muuttuu Erwin Hymer Group UK Ltd:ksi. Toimitusjohtajana jatkaa nykyinen Explorer Groupin toimitusjohtaja Rob Quine.  

Erwin Hymer Group on Euroopan suurin matkailuautojen ja –vaunujen valmistaja. Konsernista valmistuu vuosittain yli 50 000 matkailuajoneuvoa ja sen liikevaihto on reilut 1,9 biljoonaa euroa. Henkilökuntaa konsernissa on noin 5 500.  

Suomessa Erwin Hymer –konsernin matkailuajoneuvomerkkejä ovat Bürstner, Carado, Dethleffs, Hymer, LMC ja Sunlight.  Valmistajien ja ajoneuvojen maahantuojien välissä asioita hoitaa konsernin suomalainen tytäryritys, vuonna 2011 perustettu Erwin Hymer Group Suomi Oy.

Lue seuraavaksi