Uutiset

Autot

Erälaukolla asiakaspalvelu ei pääty kaupantekoon

Tamperelainen Caravan Erälaukko Oy lähestyy jo kunnioitettavaa 50 vuoden ikää ja juhlavuoden lähestyessä meno jatkuu monipuolisen merkkivalikoiman sekä laajojen palveluiden kautta vauhdikkaasti eteenpäin. Erälaukon toiminnan korkeasta tasosta kertovat niin kolmannen polven asiakassuhteet kuin hyvän palvelun kautta alalle vihkiytyneet karavaanipuolen ensikertalaiset.

Caravan Erälaukon ensimmäinen kauppa oli kaksiakselisen Tabbert-matkailuvaunun myynti vuonna 1969. Tästä hetkestä on tehty todella pitkä matka ja matkailuautot ovat nousseet merkittävään asemaan vaunujen rinnalle. Erälaukossa on aina seurattu hyvin tarkoin alan valmistajien laatutasoa sekä innovatiivisuutta ja tarvittaessa on tehty radikaalejakin muutoksia. Tällä hetkellä kattaus on loistavassa iskukunnossa, sillä Adria-, Bürstner-, Dethleffs-, Kabe-, LMC- sekä Sunlight-mallistot edustavat alan korkeinta laatua ja merkkien tarjonta täydentää toisiaan onnistuneesti niin hintojen kuin kokoluokkien kautta.

Ratkaisut jokaiseen tarpeeseen

Erälaukon toimitusjohtaja Kari Erälaukko on seurannut alaa lähietäisyydeltä vuosikymmenien ajan ja on nähnyt suuriakin muutoksia esimerkiksi lama-aikojen myynnin kausivaihteluissa sekä lakisäädösten aiheuttamissa turbulensseissa. Aivan viime vuodet ovat onneksi menneet kohtuullisen kasvun merkeissä ja muutoksia alan konkari on nähnyt lähinnä tarjonnassa sekä asiakaskäyttäytymisessä. ”Asiakkaat ovat entistä tietoisempia mitä haluavat ja varsinkin yksilöllinen räätälöinti omien tarpeiden sekä harrastusten mukaan on yhä tärkeämpää. Meidän tarjontamme mahdollistaa oikean ratkaisun löytymisen käytännössä jokaiseen lähtöön ja ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa avustaa kokonaispaketin valinnassa”, kertoo Erälaukko.

Puoli-integroidut kärkituote

Tämän hetken suosikkituotteita matkailuautopuolella ovat ehdottomasti B-kortilla ajettavat puoli-integroidut ratkaisut alaslaskettavalla etuvuoteella. ”Nämä mallit ovat merkistä riippumatta hyvin kilpailukykyisesti hinnoiteltuja ja usein hankkijana on hieman iäkkäämpi pariskunta, joka haluaa autossa olevan tarvittaessa tilaa lapsenlapsille. Samalla myös ajoneuvon henkilölukumäärän tulee olla vähintään neljä ja varustelun pitää vastata nykyajan vaatimuksiin erityisesti tietotekniikan osalta”, kertoo Erälaukko. ”Karavaanareiden suhteellisen korkeasta keski-iästä huolimatta tekniikan kehitystä seurataan tarkoin ja myös keittiöiden varustelun sekä talvipakettien laadun on oltava korkeata luokkaa. Jo suuri osa ajoneuvoista on ympärivuotisessa käytössä, mikä asettaa ajoneuvoille omat kriteerinsä”, Erälaukko lisää.

Alustat mieltymysten mukaan

Alustaratkaisuissa perinteinen 2.3 litran Fiat Ducato on säilyttänyt hyvin asemansa, mutta Erälaukko näkee Citroënin paluun tuovan mukavan lisän valinnanvaraan. ”Jumper on hankintahinnaltaan hieman Ducatoa edullisempi, joten sen hankinta saattaa kiinnostaa monia. Automaattivaihteistolla on omat vankkumattomat ystävänsä varsinkin ympärivuotisten karavaanarien parissa ja tietenkin osalle kelpaa ainoastaan Johtotähti”, tiivistää Erälaukko.

Ylellisyyttä ja yksilöllistä tyyliä arvostavan karavaanarin ratkaisu on Bürstner Elegance, jossa esimerkiksi sisustuksessa perinteisen käsityön osaaminen on arvossaan.

Palveluasenne ratkaisee

Erälaukon vuosikymmenten menestys ei ole sattumaa, vaan kaikki perustuu vankkaan ammattitaitoon sekä henkilökohtaisen asiakaspalvelun korkeaan tasoon. ”Meillä asiakasta ei unohdeta ostotapahtuman jälkeen, vaan korkeatasoisten jälkimarkkinointipalveluiden avulla varmistetaan asiakkaalle miellyttävät matkailukilometrit. Oma huolto on ensiarvoisen tärkeä ja se joustavuuden avulla pystytään hoitamaan niin perushuollot kuin varustelut. Myös valitettavien reklamaatioiden hoito on meille kunnia-asia ja asiakkaan ongelmat otetaan tarkoin huomioon”, lupaa Erälaukko. Caravan Erälaukko on asenteensa kautta saavuttanut myös alan valmistajien kunnioituksen. ”Vuoropuhelu tehtaisiin on jatkuvaa ja esimerkiksi Adrian tehdas ottaa maamme autoilijoiden kehitysehdotukset hyvin tarkoin huomioon”, päättää Erälaukko.

Lue seuraavaksi