Uutiset

Autot

Easy Km pitää pyörät pyörimässä

Kuljetuskaluston ja työkoneiden hankinta leasing- tai vuokrasopimusten kautta on yleistynyt myös Suomessa. Yksi alan merkittävimmistä palvelutarjoajista on Easy Km, jonka laivastossa on tuhansittain pyörillä varustettuja, asiakkaiden mukaan räätälöityjä yksiköitä.

”Reilun 8500 yksikön ajoneuvokantamme on hyvin monimuotoinen. Asiakkaidemme käytössä on aivan tavanomaisia henkilö- ja pakettiautoja, mutta toisaalta myös pitkälti työtehtävän vaatimusten mukaan räätälöityä erikoiskalustoa”, valottaa leasing-toimintojen johtaja Kari Jansson, jonka mukaan määrällisesti suurimmat volyymit kertyvät kuitenkin henkilö- ja pakettiautokalustosta.

Asiakkaan käytössä olevalle leasing-kalustolle on sopimuskauden jälkeen löydettävä uusi käyttäjä. Janssonin mukaan oma myyntiosasto onkin yksi Easy Km:n merkittävistä vahvuuksista. Vuosittain yhtiön pääkaupunkiseudulla sijaitsevissa toimipisteissä myydään ja ’liisataan’ yli 4000 yksikköä.

”Henkilö- ja pakettiautot sekä vuodenvaihteesta alkaen myös työkoneet myydään Vantaan Kaivokselassa sijaitsevassa toimipisteessä. Raskaat hyötyajoneuvot realisoidaan Vantaan Veromiehessä sijaitsevasta toimipisteestä ja trukkikalustolle uusia käyttäjiä etsitään Helsingin Pitäjänmäkeen keskitetyn myynnin avulla”.

Janssonin mukaan Easy Km:n vahvuuksiin on luettava myös merkkiriippumattomuus, jonka ansiosta asiakkaalla on mahdollisuus hankkia kaikki tarvitsemansa ajoneuvot ja työkoneet yhden kumppanin avulla.

”Kokemukseni mukaan asiakaskunnassamme onkin paljon yrityksiä, joiden käytössään on kalustoa monesta eri segmentistä. Tyypillisiä asiakkaitamme ovat esimerkiksi kunnalliset laitokset, energiayhtiöt ja verkonrakentajat sekä suurehkot teollisuusyritykset”, valottaa Jansson, jonka mukaan joukossa on myös pienempiä toimijoita. Lähtökohtaisesti jokainen asiakas on kuitenkin potentiaalinen asiakas.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi