Uutiset

Autot

Dethleffsin Trend-mallistoon täysintegroitu matkailuauto

Täysintegroitu matkailuauto puoli-integroidun nostovuodemallin hinnalla? – Kyllä. Dethleffsin uusi 2017-mallinen Trend I on houkuttelevaan hintaansa nähden loistokkaasti varusteltu, turvallisuutta unohtamatta.  Trend I -mallistossa on kuusi pohjaratkaisua. Hinta Suomessa alkaen 68.000,- euroa. Uuden mallin myötä Dethleffsin edullisimman luokan Trend-mallistosta löytyvät nyt kaikki vaihtoehdot – alkovimallit, puoli-integroidut, puoli-integroidut nostovuodemallit ja uusi täysintegroitu matkailuauto.   

Uuden integroidun Trendin vakiovarustelu on kattava. Leveä asunto-osan ovi, sisääntulon Coupé-askelma ja iso nostovuode ohjaamon katosta löytyvät yleensä vain kalliimman hintaluokan ajoneuvoista. Fiat Ducaton matalalattia-alustalle rakennetussa uutuudessa on Euro 6:n 130 hv –moottori ja ajoturvallisuutta lisäämässä ESP TractionPlus. Muita Dethleffsille tyypillisiä vakiovarusteita ovat sivullisten katseilta suojaavat ohjaamon kaihdinverhot, 142 l jääkaappipakastin, hyvin rullaavat vetolaatikot ja laadukkaat 7-vyöhykkeiset EvoporeHRC-patjat kaikissa vuoteissa. Hyvät säilytystilat ja AirPlus-ilmankierto yläkaappien takana tekevät asumisesta mukavampaa. Ulkoapäin suojana on täysin ilman puumateriaaleja toteutettu Dethleffs Lifetime­Smart –lattiarakenne ja lasikuitukatto.

Niin integroidussa kuin myös Trend-malliston puoli-integroiduissa on kaksi sisustusvaihtoehtoa: Virginia Eiche -kalusteiden rungot ovat vaalean harmahtavaksi sävytettyä tammea.  Yhdessä yläkaappien korkeakiiltoisten mutta pehmeän valkoisten luukkujen kanssa kokonaisuus puhuttelee modernia tyyliä hakevaa asiakaskuntaa. Vaihtoehtoisten kalusteiden lämmin Topaz Apfel –omenapuun sävy yhdessä valkoisten kaappien kanssa taas aikaansaa harmonisemman tunnelman. Tekstiilivaihtoehtoja on kolme: siniharmaa, ruskea tai hiekka.

Hyvä setti monipuolisia vaihtoehtoja

Uusi alle 7-metrinen Trend T/I 6767 on oikea tilaihme. Ensisijaisesti pariskunnan käyttöön suunnitellussa mallissa päävuoteena on ohjaamon katosta istuinten tasolle laskeutuva 196 cm x 150 cm nostovuode, mikä mahdollistaa muutoin optimaalisen tilankäytön ja asunto-osan oviaukko jää täysin vapaaksi. Kun nostovuode lasketaan vain väliasentoon, myös alapuolelle jäävästä hulppeasta istuinryhmästä voidaan tehdä tilava lisävuode. Pesutila, kaksi isoa vaatekaappia ja molemmin puolin autoa lastattava tavaratila sijoittuvat auton takaosaan.             

Aiemmin Dethleffsin hinnakkaammassa mallistossa ollut reilut 740 cm pituinen T/I 7017 –pohjaratkaisu on toteutettu mallivuonna 2017 edullisempana Trendinä. Erillisvuoteet ja auton takaosaan sijoittuva koko ajoneuvon levyinen pesutila vaatesäilytyksellä on ollut suomalaisten kestosuosikki jo vuosia. Makuuosa on erotettavissa etuosan oleskelutilasta liukuovella, mikä on paikallaan erityisesti integroidun mallin kohdalla. Auton edessä ja takana nukkuvilla on oma rauhansa. Kulku asunto-osan oven kautta ulos onnistuu vaikka nostovuode olisi käytössäkin. L-keittiössä on hyvin tasotilaa ja molempien erillisvuoteiden alla runsaasti säilytystilaa, joka voidaan lastata luukun kautta myös ulkopuolelta. Auton takaosassa pesutilan kohdalla on lisäksi ulkoapäin lastattava lisäsäilytystila.      

Pohjaratkaisut T/I 7057 EB ja T/I 7057 DBM poikkeavat toisistaan lähinnä vuoteiden osalta, toisessa on erillisvuoteet ja toisessa iso saarekevuode. Käytävän eripuolille sijoittuvien WC:n ja suihkun lisäksi muukin etuosa on sama. Saarekevuodemallin erikoisuutena on korkeussuunnassa liikkuva parivuode. Yläasennossa sen alle 115 cm korkeaan takatalliin mahtuvat ajon ajaksi polkupyörätkin. Nukuttaessa parivuode lasketaan ala-asentoon. Asunto-osan oven yläpuolella on näppärä iso magneettitaulu lomakuville tai muistilapuille. Kokonaispituudeltaan alle 7 metriset T/I 6717 (erillisvuoteet) ja T/I 6757 (saarekevuode) ovat tuttuja pohjaratkaisuja viime vuodelta puoli-integroituna mallina.

Kaikki kuusi integroidun Trendin pohjaratkaisua ovat saatavana myös puoli-integroituna matkailuautona. Haluttaessa puoli-integroituun on saatavana istuinryhmän päälle laskeutuva nostovuode. Trend-malliston autoissa on iso kantavuus B-kortillakin ajettaessa ja pohjaratkaisusta riippuen Trend-mallistoon saatavana on 5. matkustajapaikka. Jopa kuusi matkustajapaikkaa tarjoavia Trend-alkovimalleja mallistossa on kaksi.    

Lue seuraavaksi