Uutiset

Autot

Dacia Dokker Van keväällä Suomeen

Täysin uusi tavara-automalli saapuu Suomeen kesäksi, kun Dacia Dokker Van lanseerataan meillä. Tavaratilaa tässä kompaktissa autossa on 3,3 kuutiometriä ja kantavuutta dieselmoottorilla varustetussa mallissa liki 700 kg. Docker Van tarjoaa perinteiseen Dacia-tapaan käytännöllisyyttä edulliseen hintaa.

Dacia Dokker Van on kevyt tavara-auto, joka on erityisen käytännöllinen jakelutyössä tai esimerkiksi rakennustarvikkeiden kuljetuksissa. Dokker Vanin myynti alkoi Marokossa kesäkuussa 2012. Suomeen Dokkerit saapuvat huhti – toukokuussa 2013.

Suomessa Dokker Van on saatavissa kolmella moottorivaihtoehdolla: 1.2 TCe 115- ja 1.6 MPI 85 -bensiinimoottorit sekä 1.5 dCi 90 hv -dieselmoottori.

Dokker Van saapuu Suomeen huhti–toukokuussa.

Akustiseen mukavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Ääntä eristävät materiaalien osuutta moottoritilassa, ajoneuvon alla, pyöräkoteloissa sekä korin ja tuulilasin kiinnityskohdassa on lisätty 30 prosenttia verrattuna Dacia Dusteriin. 1.5dCi -moottorin uusien polttoaineen ruiskutussuuttimien ansiosta moottorin ääni on hiljaisempi.

Dieselversion 1.5 dCi -moottori täyttää Dacian eco2-tunnusmerkinnän ja on hyvin polttoainetehokas. Yhdistetty polttoaineenkulutus on 4,5 l/100 km, jota vastaa hiilidioksidipäästöt 118 g/km. Moottorin yhteydessä on viisiportainen käsikäyttöinen vaihdelaatikko. Vääntömomentti on 200 Nm, josta 90 prosenttia syntyy 1 750:n kierrosnopeudella. Tämän moottorin yhteydessä suurin sallittu kantavuus on 695 kg ja perävaunumassa 630 kg ilman jarruja ja 1200 kg jarruilla.

Dacia Dokker Van läpäisi Renaultin erityisen tavara-autojen testiohjelman, johon kuului mm. erittäin rankka testipenkkiajo. Sen lisäksi liukuovet ja etuovet joutuvat kovaan käyttöön ammattilaisten käsissä, joten kestävyyttä testattiin sulkemalla ja avaamalla ovia 100 000 kertaa. Dacia Dokker Vania testattiin 1,9 miljoonaa kilometriä valikoiduissa, erittäin rankoissa olosuhteissa. Sen suorituskyky ja luotettavuus laitettiin koeteltavaksi päällystetyillä teillä, mukulakivikaduilla, routakuopissa, märissä risteyksissä, hiekkaisilla ja pölyisillä teillä, sekä kuumassa ja kylmässä ilmastossa. Dacia Dokker Vanin kestävyyttä testattiin myös vaikeissa todellisissa ajo-olosuhteissa Romaniassa 30 auton ryhmällä, yhteensä 850 000 km:n verran.

Dokker Vanissa on tavaratilaa 3,3 kuutiometriä.

Dacia Dokker Vanin mitat ovat: pituus 4,36 m, leveys 1,75 m ja korkeus 1,81 m. Se tarjoaa 3,3 kuution kokoisen tavaratilan sekä kuormalle maksimissaan 1,9 metrin pituuden.

Kuljetuskapasiteettia voidaan lisätä kätevän Dacia Easy Seat -istuimen ansiosta. Selkänoja taitettuna siitä muodostuu pöytä, se voidaan taittaa eteen tai ottaa kokonaan pois, jolloin tavaratila laajenee 3,9 kuutiometriin ja lastauspituus yli kolmeen metriin.

Dokker Vanin ohjaamo on erotettu tavaratilasta kiinteällä ikkunallisella väliseinällä. Yhdessä Dacia Easy Seat -istuimen kanssa kääntyvällä verkkoväliseinällä voidaan kasvattaa tarvittaessa tavaratilan pituutta.

Dokker Vanissa on pariovet takana. Vakiona on oikeanpuoleinen liukuovi, vasemmalle sen saa lisävarusteena.

Dacia Dokker Van valmistetaan upouudessa tehtaassa Tangerissa, Marokossa. Dokker Vanin takuu on kolme vuotta tai 100 000 kilometriä.

JK

Lue seuraavaksi