Uutiset

Autot

Crafter ja uudet voimalat

Volkswagen Crafter on vakiinnuttanut paikkansa kevyiden, alle 6-tonnisten hyötyautojen segmentissä. Uusilla nelisylinterisillä TDI-moottoreillaan Crafter saavuttaa ykköspaikan nyt myös ominaisuuksista vertailluimmassa – käyttökuluissa.

Visuaalisesti uusi Crafter noudattaa Volkswagenin muotoilufilosofiaa. Uudelleen muotoillussa keulassa korostetaan säleikön yksiosaisuutta ja vaakasuuntaisia linjoja, jotka yhdessä antavat uutuudelle entistä modernimman ulkonäön. Keulan ilme on jo tuttu muista Volkswagenin hyötyautoista, Caddysta, Amarokista ja Transporterista. Myös ohjaamo on muuttunut muun muassa verhoilumateriaalien, ohjauspyörän, vaihteenvalitsimen ja mittariston osalta.

Uuteen Crafteriin on valittavana tehoiltaan 80 kW:n, 100 kW:n ja 120 kW:n moottorit. Kaikki ovat 2,0-litraisia polttoaineensuoraruiskutuksella varustettuja TDI-moottoreita. Nämä uudet, tehokkaat ja hienostuneet moottorit ovat ominaisuuksiltaan taloudellisia ja voimakkaita.

Tehokkain ja ehkä hieman yllättäen myös polttoainetaloudellisin vaihtoehto on uuden Crafterin kahdella turboahtimella varustettu 120-kilowattinen (163 hv) moottori. Tämän moottorin huippuvääntö on 400 Nm, joka on käytössä käyntinopeudesta 1 800 r/min alkaen. Start-Stop-toiminnolla varustettuna moottorin kulutus on vain 7,2 l/100km (CO2 195g/km). 

Alentuneen polttoaineenkulutuksen ja edullisempien huoltokustannusten myötä uuden Crafterin käyttökulut laskevat jopa 25 prosentilla. Uudet moottorit täyttävät edeltäjiensä tapaan Euro 5 -päästönormin lisäksi Euroopan tiukimman hyötyautonormin EEV:n, mutta nyt ilman SCR-jälkikäsittelyn tarvetta.

Uusien Craftereiden omamassa on laskenut muun muassa edeltäjiään keveämpien moottoreiden ansiosta. Niinpä uuden Crafterin kantavuus on kasvanut jopa 10 prosenttia.

Uusi Crafter tulee Suomessa markkinoille kesän 2011 lopulla. Kaikki neljä korimallia, umpiauto, Kombi-henkilöauto, sekä alusta- ja doppelimallit ovat valittavissa heti tuotannon alusta alkaen. Valittavana on myös eri akselivälejä ja kattokorkeuksia. Kaikkien uusien Craftereiden takuu on 2+1 vuotta tai 25 0000 km.

Lue seuraavaksi