Uutiset

Autot

Continental mukaan vähittäiskauppaan

Suomalaiset autonrengasmarkkinat saavat uuden toimijan, kun Continental Rengas Oy lähtee mukaan renkaiden vähittäiskauppaan. Continental Rengas Oy kertoo ostaneensa kotimaisen, vuonna 1997 perustetun Rengasmaailma-ketjun, jolla on yhdeksän jälleenmyyntipistettä eri puolilla maata.

Continentalin mukaan tilanne rengasmarkkinoilla on maassamme ollut suhteellisen samankaltainen jo reilun kymmenen vuoden ajan. Nyt dynamiikka menee osittain uusiksi, kun kahden suuren toimijan rinnalle saadaan kolmas rengasteollisuuden omistama toimija.
”Continentalilla on renkaiden vähittäismyyntitoimintaa myös muissa maissa. Meille tarjoutui nyt hyvä tilaisuus lähteä mukaan suomalaiseen vähittäiskauppaan”, kertoo Continental Rengas Oy:n toimitusjohtaja Pauli Mikkola.
Rengasmaailman hankinta ei ole Continentalin ensimmäinen panostus Suomeen, sillä neljä vuotta sitten Continental osti suomalaisen rengasnastoja tuottavan Tikka Spikes Oy:n. Kaikkiin Continentalin nastarenkaisiin kehitetään ja valmistetaan nastat Keski-Suomessa Tikkakoskella.
”Meillä Continentalilla on vahva usko Suomeen, mikä näkyy investoinneissamme jo pidemmältä ajalta. Tikka Spikesilla on 50 vuoden perinteet nastojen tuotekehityksestä ja valmistamisesta. Halusimme tuon huippuluokan erityisasiantuntijuuden oman talon sisälle, jotta voimme tehdä nastarenkaiden tuotekehitystä alusta loppuun itse”, linjaa Mikkola.

Vain omistaja vaihtuu

Syksyllä 2012 Continental avasi Nurmijärvellä uuden logistiikkakeskuksen, joka on rakennettu varta vasten yrityksen tarpeisiin. Keskuksen avulla varmistetaan renkaiden nopea saatavuus ja 24 tunnin palvelulupaus Suomessa.

Mikkola pitää Rengasmaailma-ketjun hankintaa seuraavana luonnollisena askeleena tässä ketjussa.
”Continental vahvistaa näin läsnäoloaan Suomen markkinoilla entisestään. Kuluttajien entistä parempi palvelu on olennainen osa sitä”.
Rengasmaailma-ketjun liikkeet ovat keskittyneet eteläiseen Suomeen, mutta Continentalin renkaiden vähittäismyynti jatkuu luonnollisesti entisessä mittakaavassaan myös muiden jälleenmyyjien kautta kattavasti koko maassa.

”Nyt tehdyllä kaupalla ei tule olemaan henkilöstövaikutuksia Continentalilla tai Rengasmaailmassa, vaan toiminta jatkuu entisellään. Rengasmaailman liikkeet pysyvät samoilla paikoilla samannimisinä, yrityksen osakekanta vain vaihtaa omistajaa”, Mikkola summaa.

Lue seuraavaksi