Uutiset

Autot

Colmecilla pyörii kovaa rengasmarkkinoilla

Rengasyritys Colmecin kasvu Suomen-markkinoilla jatkuu. Ripeästi kasvaneeseen kysyntään vastaamaan palkattiin elokuussa Itä- ja Keski-Suomen alueiden myyjäksi Kimmo Koistinen, jolla on vankka kokemus kuorma-autonrenkaista ja mittava kontaktiverkosto.

”Toimitusmäärämme Suomessa ovat tänä vuonna nousseet huomattavasti verrattuna vuoteen 2014. Saavutus on ilahduttava, kun ottaa huomioon yleisen taloustilanteen ja loppukäyttäjiemme haasteet sekä asemamme uutena toimijana Suomessa”, luonnehtii Colmec Oy:n myyntijohtaja Markku Asikainen. Colmecin kasvu on tullut pinnoituspuolelta. Asikaisen mukaan avain menestykseen on ollut oma tuotemerkki Boss yhdistettynä kattavaan, asiakaslähtöistä palvelua painottavaan kokonaisuuteen. ”Samalla uusien renkaiden valikoimamme kysyntä on ollut kasvusuunnassa. Esimerkiksi Dunlopin renkaiden hinta-laatu -suhde on saanut runsaasti positiivista palautetta”.

”Nyt myyn koko palettia”

Tradenomi Kimmo Koistinen (40) oli noin kahdeksan vuotta rengasalan maahantuojan palveluksessa. ”Edellisessä tehtävässäni pystyin myymään vain yhtä tunnettua brändiä, mutta Colmecin myötä mahdollisuuksia on nyt moninkertaisesti. Voin etsiä asiakkaalle laajasta tuotteiden sekä palveluiden valikoimasta sopivimmat vaihtoehdot. Sananmukaisesti: Colmecilta saa koko paletin”, Koistinen perustelee siirtymistään Colmecille.

Ruotsalaisyrityksessä Koistista viehättää myös vahva eteenpäin pyörimisen henki. Laatuun ja tuotekehitykseen sekä palveluverkoston toimivuuteen satsataan ennen näkemättömällä tavalla. ”Haluan täydellä panoksellani olla mukana tällaisessa kehitystyössä”, hän vakuuttaa. Ennen rengasalalle tuloaan Koistinen oli parhaassa mahdollisessa valmennuksessa ja opissa. ”Meillä oli kotona kuljetusliike, joten kasvoin jo nassikkana yrittäjyyteen ja opin elämään raskaan kaluston kanssa. Rengasmaailma tuli tutuksi ensin tärkeimmästä eli loppukäyttäjän näkökulmasta. Siksi osaan katsella asioita myös kuljetusyrittäjän silmin”, Koistinen vakuuttaa. Koistinen jatkaa työskentelyä ja asumista Kuopiossa, vaikka työnantaja vaihtuikin. ”Kuopiolla on erinomainen sijainti. Ulottuvilla on suuri joukko eri kokoisia kuljetusyrityksiä ja logistiikka toimiin erinomaisesti”.

Rengaspalveluja kuorma- ja linja-autoliikenteen tarpeisiin tuottava Colmec on itsenäinen, valmistajista ja ketjuista riippumaton perheyritys. Se toimii kuitenkin tiiviissä yhteistyössä kaikkien merkittävien rengasvalmistajien kanssa. Colmecin oma pinnoitettujen renkaiden tuotemerkki on BOSS, jota valmistetaan omilla tehtailla Ruotsissa ja Puolassa. Vuonna 2014 Colmec valmisti lähes 165 000 pinnoitettua rengasta. Täysin uusia renkaita toimitettiin samana vuonna runsaat 110 000. Yrityksen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 600 miljoonaa kruunua. Palveluksessa on yhteensä noin 350 henkeä.

Lue seuraavaksi