Uutiset

Autot

Citroën Spacetourer sekä Peugeot Traveller esteettömiksi takseiksi

Reilu vuosi sitten Suomessa lanseerattiin myyntiin PSA Groupen valmistamat tila-autot Citroën Spacetourer sekä Peugeot Traveller. Autot pohjautuvat samaan alustaan sekä korimalliin, mutta edustavat puhtaasti oman merkkinsä ominaisuuksia niin ajossa kuin ulkonäössä. Nyt Suomen mallistoihin on lisätty 5,3 metrinen XL-versio aiemmin myynnissä olleen 0,35 m lyhyemmän M-version rinnalle. Kumpaankin on saatavilla kolme eri varustetasoa. 

XL-mallit ovat varusteltavissa jopa 1+8 -paikkaiseksi ja niiden kompaktiin kokoon istutettu tilavuus sekä muunneltavuus tekevät malleista erityisen toimivat ammattikäyttötarpeisiin ja esimerkiksi monipuoliseen taksikäyttöön tai kuljetusautoksi. Mallit ovat helposti muunnettavissa siten, että tila vastaa nyt eduskunnan hyväksyttävänä olevan uuden lakiehdotuksen mukaisia esteettömän ajoneuvon vaatimuksia ja näin täyttävät kaikki autoverottoman taksin vaatimukset. Muutostyö tehdään kotimaisen yhteistyökumppanin voimin.

Citroën Spacetourer sekä Peugeot Traveller kumpikin tekevät mahdolliseksi kompaktissa kokoluokassa ainoana myös 1+8 –paikkaisen version käytön esteettömänä taksina. Taksiliikenteen tarpeisiin vastaten saatavana on tehdasasenteinen sähkötoiminen liukuovi molemmin puolin.  

Moottorivaihtoehtoja on kaksi: 150 hv manuaalivaihteinen sekä 180 hv perinteinen automaattivaihteinen, 2,0 litrainen dieselmoottori. Esteettömään taksikäyttöön soveltuvan 1+7 paikkaisen Spacetourer BlueHDi 150 Shuttle XL-mallin autoveroton hinta muutostöineen on alkaen 41 645 euroa (alv 0%). Muutostyö 1+7 paikkaisena mahdollistaa nyt jo voimassa olevan lain mukaan taksina 15 000 EUR veroedun eli auto on jo nyt käytännössä autoveroton.

Uutuutena kaikki taksikäyttöön tilatut Citroën- ja Peugeot -merkkiset autot saavat turvakseen luokassaan ainutlaatuisen taksitakuun 5 vuotta / 300 000 km.

MONINAISET KÄYTTÖ- JA VARUSTELUMAHDOLLISUUDET

Vakiona Spacetourer sekä Traveller toimitetaan 1+7 -paikkaisina. Jokaisessa toisen ja kolmannen istuinrivin istuimessa on lastenistuimille tarkoitettu Isofix –kiinnitys.

Sisätilat ovat monipuoliset ja helposti muunneltavat penkkien määrästä riippumatta. Istuimet saadaan kiskoilla liikuteltavana ja ne ovat aina irrotettavissa. Tavaratilaa XL-mallissa jää viimeisen penkkirivin taakse reilusti matkatavaroiden kuljettamiseen ja myös pidemmät esineet on helppo lastata mukaan. Auton korkeus on 1,9 metriä, joten se mahtuu helposti maanalaisiin pysäköintitiloihin tai matalammista alikulkuväylistä.

Varustelumahdollisuuksilta sekä ajettavuudelta Spacetourer ja Traveller täyttävät kaikki nykyajan auton vaatimukset. Saatavana ovat esimerkiksi automattivaihteisto, 7”-kosketusnäyttö, tuulilasinäytö sekä mukautuva vakionopeudensäädin. Turvavarusteluna löytyvät muun muassa nopeurajoitusmerkkien tunnistus, kuljettajan vireystilan valvonta, kaistavaroitin, aktiivinen hätäjarrutus sekä katveavustin.

Jo alkaen–varustelutasossa ulkoasu on tyylikäs matkustamon tummennettujen ikkunoiden sekä korin sävyyn sävytettyjen puskurin ja kylkilistojen ansiosta. Vakiovarusteisiin kuuluvat aina vakionopeudensäätimen lisäksi sähkökäyttöiset lämmitettävät ulkopeilit, mustavalkoinen LCD-monitoiminäyttö, Radio, Bluetooth, USB-liitin sekä 8 kpl kaiuttimia, ilmastointi ja oikeanpuoleinen liukuovi. Seuraavassa varustetasossa vakiovarusteina ovat lisäksi automaattinen ilmastointi sekä kattoilmastointi matkustamoon.  Peugeot Travellerista on saatavana myös vaativimpaan kuljetustarpeeseen soveltuva VIP Shuttle –versio.
 

Lue seuraavaksi