Uutiset

Autot

Citroën-, Peugeot- ja DS-merkkien maahantuonti Suomessa Veholta Bassadonelle

Veho ja Bassadone Automotive Group ovat allekirjoittaneet kauppasopimuksen, jonka toteutuessa Vehon PSA-automerkkien (Citroën, Peugeot ja DS) maahantuontitoiminnot Suomessa siirtyvät Bassadonelle. Veho jatkaa merkkien jälleenmyyjänä Suomessa sekä Citroën-maahantuojana Baltian maissa.

Bassadone Automotive Group perustaa Suomeen uuden liiketoimintaryhmän PSA-merkkien maahantuontia varten. Nykyisellään Bassadone Automotive Groupilla on Suomessa jo usean merkin maahantuontiliiketoimintaa Bassadone Automotive Nordic –yritysryhmässä.

”Näemme PSA-merkkien osalta merkittävän kasvupotentiaalin Suomessa ja tavoitteemme on saada merkkien markkinaosuus vahvalle kasvu-uralle. Merkkien liiketoiminta tulee olemaan täysin erillään muista yhtiöryhmämme maahantuomista merkeistä ja täten varmistetaan PSA-liiketoiminnan kehitys sen omiin vahvuuksiin perustuen. Sekä Peugeotin että Citroënin lähivuosien uudet mallit ovat todella upeita ja hyvin Suomen markkinaan sopivia. DS-merkin uudelleenlanseeraus antaa meille myös vahvan sijan premium-autojen luokassa ”, Bassadonen toimitusjohtaja Antti Ruhanen valottaa kaupan taustoja.

”Mercedes-Benz on Vehon perustamisesta lähtien ollut yrityksen ytimessä. Suunniteltu yrityskauppa antaa meille mahdollisuuden keskittyä maahantuontitoimintojen osalta Suomessa puhtaasti Mercedes-Benziin, jonka mallisto sekä henkilöautoissa että hyötyajoneuvoissa on laajempi ja menestys parempi kuin koskaan aikaisemmin. Vähittäiskauppiaana Veho tarjoaa myös jatkossa laajan merkkivalikoiman autoalan johtavia merkkejä sekä tarjoaa monipuoliset liikkumis- ja kuljetusratkaisut henkilöautoista raskaisiin erikoisajoneuvoihin”, Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm kertoo.

Bassadone Automotive Groupin liikevaihto Euroopassa vuonna 2016 oli n. 500 miljoonaa euroa. Vehon PSA-merkkien Suomen maahantuontitoimintojen viime vuoden liikevaihto oli 105 miljoonaa euroa. Näissä toiminnoissa työskentelee 29 henkilöä, jotka siirtyvät uudelle maahantuojalle vanhoina työntekijöinä. Toiminta jatkuu toistaiseksi nykyisissä toimitiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lue seuraavaksi