Uutiset

Autot

Carsportin toimipiste avattu Helsinkiin

Ylöjärvellä nykyisin toimiva Jonasson Oy, joka on paremmin tunnettu Carsport-tuotemerkistään, aloitti kesän alussa yhteistyön pääkaupunkiseudulla toimivan Helsingin Autoextra Oy:n kanssa. Valtuutetun Carsportin huolto- ja palvelupisteen avajaiset vietettiin pienen näyttelyn merkeissä Autoextran toimipisteessä Herttoniemen Roihupellossa. Näin yritys on lähempänä kehäkolmosen sisällä toimivia asiakkaitaan niin uusien projektien kuin varaosaosien ja huollon osalta.

Carsport löytyy nyt myös pääkaupunkiseudulta. Helsingin Autoextra Oy aloitti Carsportin valtuutettuna huolto- ja palvelupisteenä kesän alussa Roihupellossa.

Helsingin Autoextran Marko Rissanen (oik.) ja Carsportin Ari Jonasson kättelivät yhteistyön alkamisen merkeissä.

Vahvasti Tampereen Kalevan juuret omaavan Carsportin toiminta on keskittynyt Ylöjärvelle. Jo yli viisikymmentä vuotta toimineen yrityksen koritehdas sekä muu toiminta sijaitsee nykyisin siellä. ”Pitkään on suunnitelmissa ollut myös jalkautuminen pääkaupunkiseudulle”, sanoo Carsportin toimitusjohtaja Ari Jonasson. Selvyyden vuoksi vielä mainittakoon, että yrityksen virallinen nimi on Jonasson Oy. Carsport-brändi on kuitenkin syöpynyt niin vahvasti asiakkaiden ja muidenkin mieleen, että lienee viisaampi käyttää sitä.
”Helsingin suuntaan on tähyilty jo pitkään, ja viimeisen puolentoista vuoden aikana tehty tiivis työ konkretisoitui nyt viimein”, sanoo Jonasson. Helsingin Autoextra seuloutui muutamista vaihtoehdoista vankan ammattitaidon perusteella. ”Heidän asiakaspalvelun ja työn laatu täyttivät meidän kriteerit. Asiakkaita pystytään näin palvelemaan samoin kuin Ylöjärven pisteessä, ja kynnys yhteydenottoihin madaltuu”, sanoo Jonasson.

Alan merkittävä tekijä

Yhden miehen autoverhoilulla alkanut toiminta on viidessäkymmenessä vuodessa kasvanut teolliseksi autojen erikoisvarusteluksi, joka työllistää nyt lähes neljäkymmentä henkeä. Carsport on tilataksien valmistajana markkinajohtaja. Koko maan tilatakseista yli kolmannes liikkuu pääkaupunkiseudulla. ”Näin uuden palvelupisteen myötä olemme lähempänä nykyisiä asiakkaitamme varaosa- ja huoltopalveluissa sekä olemme vahvempia, kun uusia projekteja käynnistellään. Asiakkaiden ei tarvitse nyt enää ajaa Tampereelle asti kauppaa tekemään”, toteaa Ari Jonasson.

Paketti- ja pikkubussimalliset autot jalostuvat Carsportilla hienostuneiksi työkaluiksi. Ajoneuvoja räätälöidään myös invakuljetuksiin, kuten keskellä oleva Volkswagen Caddy.

Carsportista on vuosien saatossa hioutunut lähinnä pikkubussien jalostaja. Ylöjärven koritehtaalta valmistuu vuosittain erikoisvarusteltuja tilatakseja ja pienempiä pakettiautopohjaisia erikoisajoneuvoja 350-400 kappaletta, jotka ovat Volkswagen, Mercedes-Benz ja Ford -merkkisiä. Varustelutyössä niin sanotuista paljaaksi riisutuista ”hylsyistä” muokataan korkealaatuisia erikoisajoneuvoja henkilöliikenteeseen tila- ja invatakseiksi sekä räätälöityjä pakettiautoja. ”Valmistamme paljon perusvarusteet sisältäviä ajoneuvoja, mutta yhä enemmän tehdään asiakkaan mieltymysten mukaisesti entistä vaativampia kokonaisuuksia”, sanoo Jonasson. Yritys tekee paljon myös jo ajossa olevien Carsport-autojen täydentävää varustelua, kun vaatimukset kasvavat tai käyttötarkoitukset muuttuvat.
Korivalmistuksen ohella yritys tuo maahan muun muassa Cobran kromituotteita ja AMF-Brunsin pyörätuolinostimia sekä pyörätuolien kiinnitysjärjestelmiä. Varustelutöillä, tarvikkeilla ja lisäasennuksilla on aina kahden vuoden takuu, kuten myös itse autollakin. Huolto- ja varaosapalvelumme palvelee asiakkaita monipuolisesti. Ja nyt tämä palvelu löytyy myös kehäkolmosen sisältä. ”Itse asiassa kehäykkösen sisältä”, muistuttaa Ari Jonasson.

Syksyllä isoille messuille

Carsport maahantuo ja asentaa myös pyörätuolinostimia. Käyttö tapahtuu langallisella kauko-ohjaimella, kuten Ari Jonasson tässä esittelee. Nostin on tässä asennettuna VIP-luokan Mercedes-Benz Sprinteriin.

Carsportin osaaminen on noteerattu myös ulkomailla. Yritys on esillä syksyllä Hannoverissa suurilla IAA:n kansainvälisillä hyötyajoneuvomessuilla ensimmäisenä ja ainoa suomalaisena korivalmistajana Volkswagenin tehtaan osastolla. Näytille sinne on haluttu pirkanmaalaista osaamista täynnä oleva moderni ja runsaasti varusteltu Volkswagen Transporter T6 –mallin tilataksi.
Viimeisin merkittävä kotimainen tapahtuma oli vuoden alussa helsinkiläiselle Kovanen Yhtiöt Oy:lle toimitetut kymmenen Mercedes-Benz Vitoa. Autot menivät VIP-ajoon, joten varustelutaso oli myös sen mukainen. Nämä ajoneuvot toteutettiin yhdessä asiakkaan vaatimusten mukaisesti. ”Ja siinä onnistuttiin mielestäni varsin hyvin”, kuittaa Jonasson. Carsport ja Kovanen Yhtiöt ovat olleet tiiviissä yhteistyössä jo 1990-luvun alkupuolelta alkaen. Koritöitä on suunniteltu ja asiakastarpeita määritelty yhdessä jo siitä lähtien. Autoja on toimitettu Kovanen Yhtiöille vuosien varrella jo yli 300. Niistä suurimmat ovat kuusitoistapaikkaisia pikkubusseja. ”Ja nyt niiden huolto onnistuu paikallisesti Helsingin Autoextrassa, jossa jo heinäkuun aikana kävikin yli kolmekymmentä autoa toimenpiteissä”, sanoo Jonasson.

Kehäykkösen sisällä

Volkswagen Caddystä on tässä tehty helposti lastattava auto pyörätuoliasiakkaiden kuljetuksiin. Lattiaa on madallettu, joten ajoneuvoon nousu on helppoa. Tukeva alumiininen ramppi nousee kätevästi kuljetusasentoon. Kunnon kiinnikkeet pitävät pyörätuolin paikoillaan ajon aikana.

Nyt solmittu yhteistyö tuo Carsportin lähemmäs pääkaupunkiseudun asiakkaita. Yhteistyökumppani Helsingin Autoextra Oy on toiminut Roihupellossa jo kaksitoista vuotta, joten paikka on ennestään tuttu monille ammatikseen autoileville ja yksityisautoilijoillekin. Autoextra tekee autovarusteluja autoliikkeille niin uusiin kuin käytettyihin pääosin henkilöautoihin. ”Teemme toki varusteluja myös yksityisasiakkaille. Pääpaino on henkilöautojen varustelussa, mutta pakettiautojakin on usein nähty pajassamme”, sanoo Autoextran vetäjä Marko Rissanen. Neljän hengen voimin toimiva yritys asentaa paljon lämmittimiä, vetokoukkuja, hälyttimiä sekä audio- ja multimediajärjestelmiä. ”Tänä päivänä erilaisten sähköisten lisävarusteiden asennuksen ja huollon osuus toiminnastamme on kasvanut huimasti”, sanoo Rissanen. Lähtökohtaisesti yritys on ollut merkkiriippumaton, mutta pääpaino on pikkuhiljaa siirtynyt premium-luokan autoihin. Asennuksien ja lisävarustelutöiden lisäksi Autoextra maahantuo ja jälleenmyy alan elektroniikkatarvikkeita. Laitteissa ja varusteissa pyritään pitäytymään laadukkaissa merkeissä. Asennuksille annetaan kahden vuoden takuu.

Carsportin autot uhkuvat tyylikkyyttä ja toimivuutta ajoneuvon sisällä, kuten me kaikki tilataksiasiakkaina olemme havainneet. Tyylikkyys jatkuu usein myös auton ulkopuolelle.

”Autoextran tinkimätön toiminta vakuutti Carsportin ja otamme ilolla vastaan valtuutetun Carsportin huolto- ja palvelupisteen tehtävät”, tuumaa Marko Rissanen. Hyvä sijainti ja alan tuntemus otetaan varmasti myös asiakkaiden taholla ilolla vastaan. Nyt solmittu yhteistyö lisää molempien yritysten toimintaa ja avaa mahdollisuuksia uusiin aluevaltauksiin. ”Heti emme välttämättä ole valmiita erikoisvarusteltujen koritöiden myyntiin, mutta sekin varmasti toteutuu lähiaikoina, kun perehdymme asiaan”, sanoo Rissanen. Ensi alkuun yritys palvelee pääkaupunkiseudun runsaslukuista Carsport-taksikantaa ja muitakin autoilijoita huolto- ja varaosapalvelun merkeissä.

Mieleenpainuvinta varusteluprojektia kysyttäessä Rissanen vastaa, että karaoketaksi. Autoextra rakensi viitisen vuotta sitten maailman ainoan Playstation & SingStar –taksin Iiro´s Taxi Servicelle. ”Iiro Rannemaan idea jalostettiin meillä pyörillä kulkevaksi viihdekeskukseksi pitkästä Mercedes-Benz Sprinteristä”, kehuu Rissanen. Ajoneuvon rakennus vei yli 120 työtuntia ja se on saanut kansainvälistäkin julkisuutta Japania myöten. Vilahtipa se taannoin myös Stigin musiikkivideolla. Toinen mainitsemisen arvoinen varustelu tehtiin Nissan Navaraan, josta syntyi Sonylle vaikuttava liikkuva Playstation-keskus massiivisine äänentoistolaitteineen PR-käyttöön.

Lue seuraavaksi